A year ago

Oli tällainen aivan samanlainen läpiharmaa tammikuinen pakkaspäivä. Näytti siltä, että hääpäivästämme tulisi kolea, mutta vähäluminen. Edellisiltana oli tehty viimeisiä järjestelyitä hääpaikalla, tavattu vanhemmat ja ystäviä, kaikki oli kunnossa ja viimeinen toive oli saada pieni lumikerros Helsinkiin ja tuomikirkon portaille ennen iltaa.

Aamuvarhaisella hyppäsin kaason kyytiin ja suuntasimme Loistoon aloittamaan päivän kaunistautumiset. Sulhanen jäi vielä nukkumaan ja ennätti vielä tuntien ajan hermoilla bestmaniensa seurassa, ennen kuin oli ilta ja aika sanoa tahdon.

_MG_1275

_MG_1273

_MG_1356

Hääpäivä kaikkineen meni yhdessä vilauksessa. Mitä siitä jäi kirkkaimmin mieleen? Jännitys kampaamon penkissä, valmistautuminen juhlaan, hitusen liian ison hääpuku, sulhon tapaaminen ennen valokuvausta, yhteisen ilon ja naurun kuvauksissa ennen vihkimistä, odottelun vanhempien hotellilla, pitkän matkan kirkon ovelta alttarille ja isän toppuutukset hiljentää askelten tahtia, kymmenet iloiset ja kyynelehtivät vieraat kirkossa, solistin esittämä ”No one” ja se kuinka juuri se laulu sopi meille sinä päivänä, ”tahdon ja tahdon”, sädetikkujen loisteen kirkon portailla, päivän ainoan rauhallisen hetken ja lasilliset shampanjaa sulhon kanssa matkalla juhlapaikalle, puheet, iloiset vieraat, juhlien ilon, tanssilattian täynnä ihmisiä, tunnelman ja väen, joka juhli meidän kanssa aamuyölle saakka.

_MG_1407

IMG_8363 2

_MG_1502

_MG_1719

_MG_1608

Siinä samassa silmänräpäyksessä on kulunut myös avioliiton ensimmäinen vuosi. Voisi sanoa, että avioituminen ei ole muuttanut arkeamme mitenkään, olihan yhteiseloa ennen tätä takana jo kymmenen vuotta. Jotakin on kuitenkin muuttunut turhan venkoilun ja epävarmuuden tilalle on tullut rauhallisuutta ja varmuus. Tässä ollaan tuli mikä tuli, tämä on meidän yhteinen asia. Tahdon tarkoittaa toki rakkautta, mutta se tarkoittaa myös sitoumusta. Sitä että tahtoo myös silloin, kun olisi valmis lähettämään puolisonsa niin kauas kuin pippuri kasvaa tai silloin kun elämä muuten vain tuntuu kaatuvan niskaan. Varmuutta tuo se, kun tietää vastapuolen sitoutuneen samaan.

Avioitumispäätöksen myötä elämään tuli paljon iloa, hauskuutta ja rauhaa. Jälkikäteen mietittynä päätöksen olisi voinut tehdä aikaisemmin. Ei tässä kuitenkaan ihan seesteiseen kinailuvapaaseen maailmaan ole astuttu. Vuoden aikana on myös otettu yhteen niin valonkatkaisimista, remontti aikataulusta, kauluspaidan väristä, urasuunnitelmista ja tiskien korjaamisesta. Ne kuuluvat arkeen ja ihan mielelläni kinaan niistä, tietäen että varmasti tulevat kymmenet vuodet pitävät sisällään vakavampiakin aiheita.

Entä sitten itse häät. Sadan hengen juhlat järjestettiin nopeasti töiden lomassa ja siinä matkan varrella tuli mietittyä, että pitikö näistä järjestää tällainen spektaakkeli? Siinä vaiheessa, kun näki juhlaväen ja pääsi halaamaan jokaista heistä, vastaus oli selvä – kyllä, piti. Ja meidän kymmenenvuotinen matka ei olisi ansainnut yhtään pienempiä kemuja, sen juhlistamista varten tarvittiin hieman kuohujuomaa, ruokaa, bändi ja kaikista rakkaimmat ihmiset. On onni, että juuri nämä ihmiset ovat olleet mukana meidän matkalla, joka ei ole aina ollut yhtä kevyt kuin nyt.

_MG_2511

IMG_8558 2

IMG_8587 2

_MG_2200

_MG_2433

IMG_8772 2

Saimme siis omasta mielestämme lämpimät, rakkauden täyteiset ja meidän näköiset häät. Häät kokemuksena olivat hyvin henkilökohtainen ja alkuun en olisi voinut kuvitellakaan, että kuvaakaan juhlista julkaistaisi verkossa. Tähän on poimittu muutamia väläyksiä päivästä, toki ne kaikista henkilökohtaisimmat pysyvät arkistojen kätkössä. Enkä myöskään halua jakaa täällä kuvia juhlien vieraista.

_MG_2287

Entä se yksi toiveeni, jonka toteutumista kovasti toivoin. Loiston penkissä istuessani huomasin ulkona leijailevat lumihiutaleet. Valokuvausten aikana lunta oli kertynyt maahan jo sentin. Vihkimisen jälkeen jo pyrytti ja maa oli valkoisena. Hääpäivänä Helsinkiin tuli kaivattu ensilumi. Sade tuo onnea hääpäivänä, me saimme onnea ainakin viisi senttiä.

Postauksen kuvat Tuukka Ervasti. Häidemme kuvaaja, jota voin suositella erittäin lämpimästi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *