Aamiaiskaappi uhka vai mahdollisuus?

syyskuunkuudes_aamiaiskaappi1-1-3

Kas saanko esitellä keittiömme kaunotar ja hirviö. Kaunottaren paikalla tänään loistaa vaaleanpunaisissaan rouva Hortensia, jonka ystävällinen lapsenvahti toi tullessaan. Tuliaisia tuovat lapsenvahdit ovat melkoinen lahja, mutta keittiön monsteriosaston uusin vahvistus on satsaus omaan terveyteen. Niin minä perustelin itselleni satojen eurojen satsauksen tehoseikoittimeen. Blenderi on käytössä päivittäin ja parhaana päivänä kahdesti päivässä. Sen jälkeen, kun hajoitin taas yhden markettitehosekoittimen, päätin törsätä mopon hevosvoimat omaavaan Rawmixiin, jolla raakakakkujen pähkinätäytteiden pitäisi syntyä suit sait. On kokonaan eri tarina, miksi valitsin rawmixin enkä noin 500 euroa kalliimpaa Vitamixiä.

syyskuunkuudes_aamiaiskaappi1-1-6

syyskuunkuudes_aamiaiskaappi1-1-2

Vitamixiä ja Rawmixiä yhdistää ainakin yksi asia – luontaanpoistyöntävä ulkonäkö. Tätä muotoilun kukkasta ei värit paranna, musta, valkoinen tai pippurin punainen, se näyttää hirveältä. Vaikka reilu kuusikiloista masiinaa käytetään päivittäin, haluan tuon johonkin piiloon. Mieluummin jumppaan sen pöydän kulmalle kuin tuijottelen sen massiivista kokoa päivät pitkät.

Tehoseikoitinmonsteri on vääjäämättä tuonut mieleen aamiaiskaapit. Aamiaiskaappeja on vilahdellut sisutuslehdissä jo useamman vuoden ajan, mutta Seinäjoen Asuntomessuilla se tuntui olevan yksi suurimmista keittiötrendeistä. Aamiaiskaapin ideana on nimenomaan koota kaikki aamiaisen valmistukseen tarvittavat härpäkkeet yhden kaapin taakse pois pöytätasoilta. Aamiainenhan on se hetki, jolloin keittiön pienkoneet kuten kahvinkeitin, blenderi ja leivänpaahdin surraavat yhdessä kuorossa. Mukavaa on myös sekin, että kahvinkeitto välineet ja kupit löytyvät saman kaapin takaa. Nämä ovat niitä asioita, jotka tekevät arkiaamuista ihan pikkuisen helpompia.

syyskuunkuudes_aamiaiskaappi1-1-7

syyskuunkuudes_aamiaiskaappi1-1

syyskuunkuudes_aamiaiskaappi1-1-5

syyskuunkuudes_aamiaiskaappi1-1-4

Tähän asti olen suhtautunut aamiaiskaappiin hieman kyseenalaistaen ja miettinyt onko tällaiselle minikeittiölle keittiön sisällä varsinaista tarvetta. Itse koen, että monia aamiaiskaapit tykötarpeita tarvitaan toisinaan erikseenkin ilman kaapin muita asukkaita. Näissä tilanteissa kuulostaa äkkiseltään hieman suureleiseltä aukaista kokonainen kaappi kahvinkeittoa varten. Mutta toisaalta niitä arkiaamuja mahtuu ainakin tusinan verran jokaista vieraskahvitusta kaohden.

Toinen seikka mitä olen miettinyt on kaapin toimivuus. Itselleni ison keittiön idea on se, että siellä on säilytystilan lisäksi tilaa liikkua. Ja etenkin aamuaikaan kaipaan tilaa ympärilleni, enkä halua kenenkään hyppivän varpailleni. Mietinkin siis pienennetäänkö aamiaiskaapilla suotta keittiötä ja tehdään aamuihin yksi pullonkaula lisää? Tätä en osaa arvioida ennen kuin olen itse kokeillut. Kuulisin mielelläni teidän kokemuksia, jos joukossa sattuu olemaan aamiaiskaapin omaavia lukijoita.

Visuaalista silmääni ajatus aamiaiskaapista kuitenkin viehättää. Mielelläni kokoaisin kaikki aamun tykötarpeet yhteen kaappiin, niin että ne olisivat aamulla käyttövalmiina. Uskon myös, että myös aamiaisen sotkut pysyisivät pienemmällä alalla, kun murustelu tapahtuu rajatulla alueella. Tämä jos mikä parantaisi arjen laatua.

Nykyisessä keittiössä täytyy puonia laitteille säilytyspaikat muualta, sillä aamiaiskaappi ei oikein taivu tänne näin jälkikäteen.

Onko teillä kokemuksia aamiaiskaapeista tai muista oivista keinoista piilottaa kodinkoneet?

PS. Tässä kuussa on luvassa lisää juttuja toimivasta sisustuksesta, kun me bloggaajat pohdimme Esmeralda’s -blogin Essin johdolla. Allekirjoittaneelta on luvassa juttua juurikin säilytykseen liittyen ja tällä hetkellä meillä sisustuksen toimivuus tai toimimattomuus kulminoituu juurikin vaatteiden säilytykseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *