Beige, black and stripes for mum

Samalla, kun olen koonnut ensigarderobia tulokkaalle, olen käynyt ahkerasti läpi myös omaa kaappiani ja tehnyt sinne tarvittavia täydennyksiä. Toimistovaatteet ovat saaneet väistyä sivummalle. Mustalla kotelomekolla kun tulee olemaan vähemmän käyttöä seuraavien kuukausien aikana, eikä jakutkaan kuulu päivittäiseen lookkiin. Myös raskausvaatteiksi leimautuneet vermeet saavat siirtyä kirpputorin kautta seuraavalle käyttäjälle. Varsinaisia raskausvaatteita en ole tarvinnut ihmeemmin ostella, vaan muutamilla housuilla ja väljillä paidoilla olen selvinnyt oikein mainiosti. Huonosti istuvat jakutkin ovat saivat hetken armoaikaa, kun mikään ei varsinaisesti istu tämän vatsan kanssa.

Äitiysloman aikana olen käynyt oman vaatekaappini perusteellisesti läpi ja laittanut sieltä myyntiin minulle täysin tarpeettomia vaatteita. Inventaarion yhteydessä olen pessyt ja silittänyt lähes jokaisen vaatekappaleen. Tämä palveluksena itse itselleni, väsyneenäkin mieli kohenee kummasti kun saa päällensä jotain puhdasta ja siististä kaapista löytää helpommin eri vaihtoehtoja. Kyse ei ole niinkään muodikkuudesta kuin käytännöllisyydestä ja arjen luksuksesta.

Tässä matkan varrella on käynyt selväksi se, että kaapistani puuttuu tyystin ajan tasalla olevat kotivaatteet. Varmastikin tulee päiviä, jolloin univormuni on yöpuku, mutta ihan vain piristyksenä päätin alennusmyynneistä koota kaappiin jotakin uutta ja raikasta. Raikkaus näyttäisi tässä yhdistelmässä olevan raidat. Ensimmäisen raitapaidan kotiutin jo maaliskuiselta Tukholman reissulta Massimo Duttilta, josta löytyi kevyt valko-beigeraidallinen paita. Raidoitettua linjaa jatkaa myös Bootzin alennusmyynnistä löydetty Ralph Laurenin puuvilla-pellavasekoitteesta tehty raitaneule. Vaatekaapin siivous vahvisti jo aikaisemmin todettua sääntöä, luonnonmateriaalit kestävät parhaiten aikaa ja käyttöä, niiden joukosta ne suosikkivaatteet yleensä löytyvät.

syyskuunkuuden mammavaatteet lauren

syyskuunkuudes mammavaatteet raidat

syyskuunkuudes mammavaatteet lauren2

Jalkine puolella jalkojen palautumista hurjasta turvotuksesta odottavat Stockmannin kanta-asiakasalennuslöydöt, Billi Bin nahkaiset espardillot. Kengät ovat malliltaan melko matalat ja loppuraskauden turvottamaa jalkaa on turha taiteilla kenkään. Varmuuden vuoksi olen säästänyt kengissä hintalaput, kun niin moni on pelotellut jalan koon kasvamisesta. Pituussuunnassa en ole eroja huomannut ja toivon tämän turvotuksenkin häipyvän ennemmin tai myöhemmin.

syyskuunkuudes mammavaatteet3

syyskuunkuudes mammavaatteet2

Raitapaitojen ja espardillojen kaveriksi haluaisin sopivasti kulutuspestyt poikaystäväfarkut. Housuihin en ole uskaltanut vielä satsata, koska tältä osin mitat tulevat muuttumaan ja elämään paljon seuraavien kuukausien ajan. Luulen, ettei farkut ole muutoinkaan ensimmäinen vaatekappale, jotka haluan kiskaista jalkaan rantapallon jälkeen. Rantapallon myötä olen edelleenkin onnistunut välttämään legginsit, jotka ei vaan pue minua, mutta sen sijaan olen löytänyt kuminauhavyötärölliset kuviohousut. Näitä salihousumuistoja herättäviä unelmia kutsutaan perhepiirissä Anita Hirvosiksi eli Antsuiksi vaan. Jatkan valitsemallani linjalla ja vetäisen jalkaan H&M:n tummansinikuviolliset vilpoisat viskoosipöksyt.

syyskuunkuudes hm mammavaatteet

Lisäksi olen täyttänyt kaappia minulle varsin uudenlaisilla vaatekappaleilla, luukkupaidoilla ja –mekoilla. Noita imetysvaatteiden katalogeja katsellessa mieleen tulee kysymys, onko oletusarvona, että lapsen myötä äidistä tulee pitsikuvioisia trikoita rakastava hippi? Saatavilla on jos minkä näköistä tunikaa eri kuoseissa, sateenkaaren väreissä ja maanläheisissä murretun sävyissä. Käytännöllisromanttisia trikoovaatteita koristellaan sitten rypytyksin, rusetein ja pitsin kera. Oman tyyliin sopivimmat vaatteet ovat löytyneet Boobin-mallistosta, josta olen ostanut ihanan pehmoisia luomupuuvillaisia t-paitoja valkoisena ja mustana sekä sinivalkoraidallisen mekon, joka vilahtaa tuolla ensimmäisessä kuvassa raidallisten kollegojensa kanssa. Näitä yhdistellään sitten eri neuletakkien ja yläosien kanssa.

syyskuunkuudes mammavaatteet1

Mekko puolella olen tehnyt hieman epäkäytännöllisempiä löytöjä verrattuna luukkupaitoihin. Vilasta bongasin pari viikkoa sitten sinivalko-raidallinen maksimekon, jollaista olen etsinyt jo pidemmän aikaan. Koon arviointi tapahtuu tällä hetkellä hartiamitan varassa ja myyjä kannusti kovasti ottamaan s-koon tulevaa silmällä pitäen. Trikoo on sen verran joustavaa, että sain sujautettua sen päälleni jo nyt. Jos yhteiselo rantapallon kanssa kestää vielä kovin paljon pidempään ja hellekausi starttaa, voi olla että otan raidat käyttööni pian. Kesämekkoja täydentää Bootzin alennuksista löytämäni Ichin valkoinen kesämekko. Toivon, että pääsen käyttämään mekkoja jo tänä suvena, mutta tarvittaessa ne saavat odottaa vuoroaan ensi kesään.

syyskuunkuudes mammavaatteet8

Vaikka voi kuulostaa täydeltä haihattelulta edes puhua kesävaatteista tämän kesän yhteydessä ja puhtaalta optimismilta ostella niitä hartiamitan varassa edellisessä vaatekoossa, tipahti alennuskoriin myös hitunen realismia. Jos jokin on varmaa niin se, että kesän jälkeen tulee viileä syksy ja sitä varten poimin garderobiin Tiger of Swedenin pehmoisen villatakin, joka on niin väljä että sinne saa kengurupussiin lämmittelemään yhden kesänlapsenkin. Tälle tulee käyttöä aivan varmasti.

Nyt aurinkoon nautiskelemaan kesästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *