Design Marketin printtilöydöt

Design Market check. Tänä vuonna kassiin tarttui erilaista printtiä, niin tyynynpäällisten että julisteiden muodossa. Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa oli monta tuttua myyjää ja osa löytyikin perinteisiltä paikoiltaan. Tämä taisi olla jo viides kerta, kun käyn Design Marketissa ja joka vuosi vierailu on tarjonnut jotain uutta. Minulle kiinnostavinta antia ovat hyvät löydöt ja uudet kotimaiset suunnittelijat. Niitä oli tarjolla tänäkin vuona, vaikka kansainväliset merkit olivat ottaneet isomman jalansijan tarjonnasta.

Design Market on varmasti yksi suosituimmista tapahtumista Helsinki Design Weekin aikana ja Kaapelitehdas tarjoaa mahtavat puitteet tapahtumalle. Väkeä on tungokseksi saakka, mutta viime vuosina tapahtuma on levittynyt ympäri taloa, mikä helpottaa pahinta ryysistä. Sisustustavaroille on oma paikkansa, kun taas vaatetus löytyy omasta hallistaan. Lapsenmielisten kannattaa ehdottomasti vierailla Turbiinisalissa, josta löytyy kotimaisia lastenvaatemerkkien rekkejä ja ihana Fabricfarm sisustuksesta innostuneille.

Suosittelen siis lämpimästi visiittiä Kaapelitehtaalle, sunnuntaisin väkimäärä on perinteisesti maltillisempi ja käytävillä on hieman enemmän tilaa kuin lauantain ensimmäisinä tunteina.

Mitä sitten tarttui matkaan?

Vaikka tarjolla oli Eamesin tuoleja kutkuttelevaan tarjoushintaan, pitäydyin pienemmissä hankinnoissa. Olen jo pidemmän aikaan pohtinut Saanan ja Ollin isojen tyynyjen hankkimista. Kauniiden printtien joukosta Olli pisti minulle pakettiin mustan Maailman synty tyynyn ja samaa kuosia olevan valkoisen säilytyspussin. Katsellaan myöhemmin mistä nämä löysivät lopulliset paikkansa.

syyskuunkuudes design market 2015 Saana ja Olli
syyskuunkuudes design market 2015 2
syyskuunkuudes design market 3

Jokaisella Design Market vierailulla olen katsellut kotimaista keramiikkaa ja etsinyt kotiin pieniä sisustusesineitä, joita ei joka kodista löydy. Useamman kerran matkaan on tarttunut pieniä laattoja, jotka ovatkin olleet varsin monikäyttöisiä ja suojaavat arkoja pöytäpintoja lasirenkailta. Tällä kertaa kassiin eksyi kuusikulmaisia Hattulan Kaakelitehtaan laattoja, joista löytyi kauniita pastellinsävyjä, jotka sopivat hyvin niin Sarjattoman kuin mustavalkoisten astioiden kaveriksi.

Tänä vuonna minulla oli missiona löytää jotain sievää pienen neidin huoneeseen. Vaikka oma sisustusmakuni on vaalea ja olen mukavuusalueella mustavalkoisen sekä greigen väripaletin äärellä, haluan tytön huoneeseen värejä ja kuoseja, joita pienen on mukava katsella. Näinpä äidille miellyttävä löytö oli Fabricfarmin hellyyttävät printit, joissa räväkkä printtimaailma yhdistyi pehmeisiin pastelleihin. Panda -kuosi oli niin suloinen, että sellainen oli pakko pakata mukaan. Panda taitaakin olla yksi värikkään malliston suosituimmista kuoseista. Pääsin vilkaisemaan myös myöhemmin syksyllä julkaistavia printtejä ja löysin pandalle kaverin, joka sopii täydellisesti huoneen värimaailmaan. Tästä kuulette lisää myöhemmin syksyllä, kun kuosi on saatavilla kankaana. Tekstiilien lisäksi Fabricfarmilla on pieniä tarjottimia, paperitarvikkeita ja muita piensisustusesineitä. Leikkisät ja eloisat tuotteet sopivat kauniisti niin lastenhuoneisiin kuin muuhun moderniin sisustukseen. Tämä oli oikein positiivinen löytö minulle.

syyskuunkuudes design market 4
syyskuunkuudes design market5

Pandalla seuraksi huoneeseen löytyi pari printtiä Muumurulta. Luulenpa, että Pandasta ja Muumurun Metsänaapureista tullaan vielä kovasti tarinoimaan tyttöä nukuteltaessa. Lopuksi printtivalikoimasta löytyi Proloquen pisteeltä äidinmakuun muotikuvaaja Garance Dorén seinäkalenteri ensivuodelle.

Nyt on hamstrattu designiä loppuvuoden tarpeisiin. Nyt sunnuntain askareisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *