Design Week -poimintoja ja arvonta

Lupailin teille blogihistorian ensimmäistä arvontaa viime viikolla. Kas tässä se tulee. Design Week on tältä vuodelta ohi, mutta suomalainen design on aina ajankohtainen ja ansaitsee saada huomiota ympäri vuoden. Vaikka tuolihankinnat ja pikkupöydät jäivät tällä kertaa hankkimatta, en lähtenyt Kaapelitehtaan Design Marketista tyhjin käsin. Ostin jotain pientä itselleni tai teille. Postauksen lopusta löydät arvonnan.

Ilokseni Design Marketissa mukana oli myös kotimainen keramiikkavalmistaja Vaja. Olen ihaillut tuotteiden lisäksi Vajan tarinaa sekä sen perustajien Fred Owrenin ja Henna Lambergin sitkeää työtä oman yrityksen takana. Tällä brändillä on todellakin tarina, joka vie Arabian keramiikkatehtaalle ja lopulta omaan verstaaseen Loviisaan, jossa syntyi oma tuoteperhe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selkeälinjaiset astiat sopivat hyvin skandinaaviseen kotiin ja modernisti kuvioidut astiat sopivat hyvin vaikkapa valkoisten astioiden joukkoon. Marimekon Oiva -teekannun kanssa näissä on sopiva retro-annos minulle. Oma suosikkini on mustavalkoinen Sirkus-kuosi, josta hankin omaan keittiöön pienen purkin. Purkin lisäksi myös lautaset ja kaunis kaadin ovat omalla haavelistalla. Teille hankin maistiaiset Sirkus-kuosia keittiöpyyhkeen muodossa.

Vajan tuotteet valmistetaan Suomessa, Porvoossa omissa tuotantotiloissa. Kun tuote valmistetaan kotimaassa, pystytään valvomaan niin työnlaatua laatua kuin työntekijöiden olosuhteita, mikä ei ole itsestään selvyys tuotannon ollessa ulkomailla. Itse olen ilahtunut siitä, että tuotanto työllistää Suomessa keramiikan valmistuksen osaajia ja näin taito säilyy edes jossakin määrin täällä. Voisi kuvitella tämän olevan etu myös suunnittelijoille nyt ja tulevaisuudessa, kun tuotteiden valmistukseen ja keramiikkaan materiaalina pääsee tutustumaan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omalla kohdalla Design Week painottuu sisustukseen, mutta ei sovi unohtaa muotia. Design Marketissa yksi halli oli varattu muodille. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Suomeen on tullut uusia kiinnostavia muotibrändejä. On Katri Niskasta, R/H, Arelaa, Mirka Metsolaa ja monia pieniä nousevia nimiä. Retroprinttien sijaan suomalaisilla suunnittelijoilla on tarjolla klassisen linjakkaita ja laadukkaita vaatteita. Aivan liian harvoin vain tulee katsastettua näitä valikoimia omia vaatehankintoja tehdessä, sitäkin enemmän hengarissa roikkuu tanskalaisten ja ruotsalaisten suunnittelijoiden merkkejä. Tässä kohtaa voisin itse ainakin parantaa tapojani.

Design Marketissa ilahduin nähdessäni joukon suomalaisia hattusuunnittelijoita. Liekö lapsuuden neonkeltaiset jättitupsutipot ja pankkien sponssihiipat, inspiroineet oman sukupolveni suunnittelijoita tyylikkäämpien vaihtoehtojen suunnitteluun. Omalla kohdalla hattusovittelu kaatui tukan haasteisin. Näytin kaljulta. En siis saanut tällä kertaa hankittua hattua itselleni, mutta jäin kovasti miettimään KN Collectionin huopahattuja. Teille sen sijaan hankin Muka van mustavalkoisen Milla-neulospannan, jota voi käyttää ennen pipokelejä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt tehtävä sinulle. Kommentoi alle mitä asioita sinä arvostat Suomi-designistä ja millaisia tuotteita toivoisit jatkossa saavasi kotimaisilta design-taloilta? Jätä mukaan myös joku puumerkki, jolla voin huhuilla sinua blogin Facebook-sivun kautta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaikkien blogiin kommentoineiden kesken arvotaan Vajan Sirkus –keittiöpyyhe ja Muka van Milla –panta. Arvontaan voit osallistua 21.9. saakka. Palkinnon arvo yhteensä 52 euroa.

23 thoughts on “Design Week -poimintoja ja arvonta

 1. Kunpa vain talous ja maailma saisi pidettyä suomivalmistajat kotikonnuilla, sitä toivon kovasti. Laatuun tulee luotettua aina, toivon myös sen tunteen kestävän. Käsityöläisammatit nousuun! 🙂 -Riikkaeveliina

 2. Kyllä minä laatua arvostan kotimaisissa gesign tuotteissa. Ja tykkään kaikista kotimaisista pellava tuotteista erityisesti. Toivotaan että menisi hyvin.

 3. Laatu on ykkönen, mutta myös tuotteiden takana oleva tieto/taito. Arvostusta ja näkyvyyttä toivoisi kuitenkin lisää.

  1. Sepä se, kissan häntää ei voi varmasti koskaan liiaksi nostaa ja näkyvyyttä se kotimainen osaaminen tarvitsee. Minusta on kiinnostavaa aina tietää, mitä tuotteen taustalla on.

 4. Arvostan luonnollisesti laatua, tykkään pelkistetystä, graafisesta, mustasta ja valkoisesta. Ihanat palkinnot, juuri mun makuun 😀

 5. Kunpa työt myös pysyisivät täällä. Suomalaiset tuotteet on meille suunniteltuja, laatuun satsataan.

 6. Arvostan laatua ja ulkonäköä. Pienten lasten äitinä ertyisen tutuksi on tullut vaatteet. Viime aikoina kotimaiset lastenvaatevalmistajat ovat löytäneet tien kuluttajan sydämiin ja hyvä niin. Toivottavasti hommat etenee oikeaan suuntaan ja saadan kotimaista (lastenvaate) osaamista/laatua/designia myös vientiin. Ruokaharrastajana myös kotimainen keramiikka ja keittiötekstiilit ovat ihailun kohteena.

  1. Mä olen myös löytänyt suomalaiset lastenvaatebrändit tuon pienen neidin myötä. Mä näen myös valtavan potentiaalin näissä lastenbrändeissä viennin näkökulmasta. Kuulinpa muuten Design Marketissa, että aikanaan Papun ja Muka van taustavoimat ovat jakaneet saman työhuoneen, niinpä tuo rusettipanta matchaa tosi hyvin Papun rusetti-pipohin.

 7. Arvostan erityisesti laatua. Jos tiedän tuotteen olevan suomalainen, ei minua epäilytä laatu ollenkaan, sillä kotimaisuus on minulle takuu laadusta. Kotimaisilta design-taloilta toivoisin entistä laajempaa ja monipuolisempaa tuotteiden valikoimaa. Vaikka kyllähän se sitä on jo nyt! (: Ja hei, onpas ihana arvontapalkinto! <3

 8. Laatua. Toivoisin toki että tuotteet myös valmistetaan kokonaan/mahdollisimman suurelta osin Suomessa.

 9. Mulle tärkeitä kuosin lisäksi on laatu ja materiaali. Tykkään suomalaisten suunnittelijoiden maanläheisestä tyylistä ja materiaaleista. Haasteena on varmasti kallis hinta, johon ei monella suomalaisella ole varaa, koska halpa kertakäyttökulttuuri on vallalla. Toivottavasti suomalainen design kuitenkin vielä myy ja tulee voimaan jatkossa hyvin, koska täällä on paljon hyviä suunnittelijoita ja potentiaalia.

 10. Kuoseja joissa on sopivasti yhdistelty perinteitä ja modernisuutta. Myös hinta-laatusuhde on tärkeä.

 11. Kestävyyttä arvostan suomalaisessa suunnittelussa. Myös luonnonmukaisista materiaali- ja tyylivalinnnoista pidän kovasti.

 12. Kauniita kuoseja, monesti luontoaiheisia 🙂 Myös materiaalilla on paljon väliä ja tietenkin itsessään se, että se on suomalainsta 🙂

 13. Eniten arvostan laatua sekä käytettyjä materiaaleja ja tietty ulkonäkökin on tärkeää. Lapsen myötä varsinkin kotimaiset lastenvaatemerkit ovat tulleet tutuksi. Ihanat palkinnot, toivottavasti arpaonni suosii 🙂

 14. Minä tykkään pelkistetyistä ja selkeistä linjoista, jonkinlaista ajattomuutta on kuoseissa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *