Easy like sunday morning – pataleipä

syyskuunkuudes aamiainen2Kuumaa kahvia, tuoretta leipää, rauhaista käynnistelyä päivään hittimittarin äärellä, niistä on tämä sunnuntai tehty. Sateisena sunnuntaina ei ole niin kova kiire ylös ulos ja lenkille, vaan ainakin toistaiseksi voi vielä venytellä ja nautiskella aamiaisesta kaikessa rauhassa. Eilen lenkkeiltiin tämänkin päivän edestä, kännykän aktiivisuusmittarin mukaan eilen tuli tallattua 12 kilometriä. Säätiedotus antoi jo eilen viitteitä kurjasta kelistä, niinpä laitoin illalla pataleivän nousemaan. Minulla kului pitkän aikaa ennen kuin uskalsin kokeilla moista leivonnaista – ystävän tarjoilema herkullinen leipä, kuitenkin rohkaisi minutkin tämän helpon herkun ääreen. Tähän mennessä olen kokeillut niin speltti- kuin täysjyvävehnää. Tällä kertaa kaivoin kaapista jyväisiä sämpyläjauhoja, joiden sekaan lisäsin kaurahiutaleita ja vehnäjauhoja.

syyskuunkuudes pataleipa
syyskuunkuudes aamiainen

Tuoreen leivän oheen maustamatonta jogurttia, tuoreita hedelmiä ja pakastimesta löydetyt vadelmat viime kesältä. Niin ja mustaa kahvia. Tästä se päivä lähtee käyntiin, sormet syyhyten suuntaan vaatekaapin siivouspuuhiin.

Jos jotakin on sattunut retrokärpänen puraisemaan, kannattaa kiirusti katsastaa Yle Teema, jossa tänään saa kasari-maistiaisia Hittimittarin tahtiin. Nuo hiuslaitokset, tanssiliikkeet, vaatteet ja koko visuaalinen maailma tarjoaa varsinaisen aikamatkan omaan lapsuuteen. Melkoista värien ja tyylien ilottelua. Whitney oli kova silloin ja on sitä edelleenkin.

Mukavaa sunnuntaita kuomat!

syyskuunkuudes pataleipa2

Ps. Pataleivästä löytyy erilaisia variaatioita netistä, täältä löytyy Kotivinkin versio, josta olen ottanut osviittaa omissa paistoksissani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *