Energiaa kevätpäivään – Snickers smoothie

syyskuunkuuden powerdrink 2

Perinteisesti lisään smoothien sekaan kotimaisia marjoja, jogurttia ja ehkä ripauksen lisäpotkua tuovia superaineiksia. Varma kevään merkki on se, että pakastimen hyllyt ammottavat tyhjyyttään ja aamiaista saa raikastaa oman maan marjojen sijaan etelän hedelmillä. Talven jälkeen ainakin allekirjoittanut on melkoisen nuupahtanut kukkanen ja yksi jos toinenkin energiavarasto kaipaa täydennystä. Pähkinät, siemenet, avokadot sun muut ravintorikkaat ruoka-aineet tekevät nyt kauppansa.

Viime keväänä remontin tiimellyksessä huomasin Snickers smoothien ja siitä jalostetun jäätelön Emmi-Liian Torkkuja ja Nokkosia –blogissa. Smoothie pääsi testiin myös meillä, hieman tuunattuna versiona tosin ja jotenkin siitä on tullut palautusjuoma koko talvelle. Alkuperäinen smoothiehan oli nimenomaan palautusjuoma, mutta vaihtamalla heraproteiinin Turkkilaiseen jogurttiin proteiinin määrä luonnollisesti laskee.

Tarvitset:

Kourallisen vedessä liotettuja manteleita
Banaanin
1 rkl maapähkinävoita, maustamaton luomu
1 tl raaka kaakaojauhetta
2-3 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl vedessä liotettuja chia-siemeniä
jääkylmää vettä

Surauta blenderissä hienoksi liotetut mantelit. Lisää joukkoon banaanin palat, maapähkinävoi ja kaakaojauhe. Voit lisätä jo tässä vaiheessa jo lorauksen jääkylmää vettä, tai pari jääpalaa, jos blenderissä riittää vääntö jäiden murskaamiseen. Smoothien pitää olla kylmää. Lopuksi sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti ja makusi mukaan vettä, maitoa tai soijamaitoa. Vatsan hemmotteluksi, proteiinin- ja hivenaineidenlähteeksi olen lisännyt tähänkin smoothieen ruokalusikallisen vedessä liotettuja chia-siemeniä.

syyskuunkuudes smoothie powerdrink

En ole aikaisemmin ollut banaani-suklaa yhdistelmän suuri ystävä. Mieleen, kun tulee lähinnä esanssinen sokerilitku. Tässä nämä toimivat hyvin yhteen ja smoothie on ehdottomasti raikkain versio Snickerssistä. Pieni lasillinen tätä riittää ja vatsa kiittää. Energiaa piisaa vaikka nyt siivoiluun ja kodin myllertämiseen sillä välin, kun odotellaan palmusunnuntain trulli-vieraita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *