Ensilumesta, joulunrippeistä, asetelmista ja ikkunankarmeista

Joulukuusi sai tänään tehdä tilaa olohuoneeseen ja koristeet pakattiin huolellisesti odottamaan ensi joulua. Koti tuntuu jotenkin autiolta ja tyhjältä sen jälkeen, kun ne vähäiset koristeet on korjattu pois.Ensilumi tuli kuin tilauksesta koristamaan ja valaisemaan maisemaa. Pehmoinen pakkaslumi on kuin pumpulia ja tekee maisemasta rauhallisen. Omalla kohdalla ensilumi muistuttaa myös omasta hääpäivästä, kaksi vuotta sitten ensilumi saapui myös näihin samoihin aikoihin Helsinkiin.

syyskuunkuudes_ensilumi_asetelma7
syyskuunkuudes_ensilumi_asetelma1

Sisustajana heikkouteni on erilaiset asetelmat, vaikka juuri niillä tehdään sitä peräänkuuluttamaani kotoisuutta. Tuntuu, että asetelmista tulee omaan silmään aivan liian aseteltuja ja symmetrisiä. Oma silmä pyrkii löytämään esineillä ja tavaroille tietyn rytmin, niinpä lopputuloksesta helposti tylsä. Yritin harjaannuttaa asettelusilmää ja kokosin joulunrippeet rahapuusiskosten kaveriksi. Viherkasvit tuovat helposti kotiin runsautta ja kevään tuntua, meillä rahapuusiskokset ovat säilyneet hengissä keväästä saakka ja viihtyvät hyvin valoisalla ikkunalaudalla.House Doctorin paperipallot siirtyivät kuusen oksilta maljakkoon, lämmintä kimallusta vihreän rinnalla tuo Iittalan nappula kynttilänjalka ja tuoksukynttilä. Vaikka joulu on ohi, kynttilöiden poltto jatkuu vielä pitkään.

syyskuunkuudes_ensilumi_asetelma2
syyskuunkuudes_ensilumi_asetelma9
syyskuunkuudes_ensilumi_asetelma3

Kynttilöitä sietääkin poltella. Noiden vanhojen ikkunoiden heikkous ei ole ainoastaan niiden 60-lukulainen ulkonäkö, vaan myös vetoisuus. Isot ikkunat ovat ihanat, kunhan näkee ikkunan karmeilta – tuo puunvärinen lista ei ole oma suosikkini. Ison ikkunapinta-alan kääntöpuolen tuntee varpaissaan myös tuulisina syyspäivinä ja pakkaspäivinä, jolloin huoneiston lämpötila tipahtaa alle 20 asteen. Kaltaiseni vilukissa kaipaisi näinä päivinä takkatulen lämpöön ja lattialämmitystä, vaikka puulattia sisänsä on lämpöinen jalan alla.

syyskuunkuudes_ensilumi_asetelma4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *