Ensimmäinen oma koti

Noin kaksi vuotta sitten möimme edellisen kotimme ja tämän uuden kodin remontti oli alkumetreillä. Silloin tuntui haikealta jättää ihan ensimmäinen oma koti, jossa oli silloin asuttu noin seitsemän vuotta. Aika oli kuitenkin mennyt ohi siitä kodista ja oli aika siirtyä eteenpäin.

Näitä kuvia katsoessa muistan äärimmäisen hyvin, miksi halusin uudesta kodista vaalean ja vielä kerran vaalean. Kuvissa asunto näyttää pimeämmältä kuin mitä olikaan, mutta silti tumma merbau-parketti yhdistettynä vallitseviin ilmansuuntiin kokonaisuus on hämärä. Viimeiset vuodet yritin täyttää asunnon valkoisilla tekstiileillä, että saisin kokonaisuudesta hieman raikkaamman ja valoisamman.

1201_6

1201_7

1201_4

Muutimme tuohon asuntoon muistaakseni vuonna 2006, ihan hirveän nuorina ensiasunnon ostajina. Remontoimme siitä ennakkoluulottomasti mieleisemme. Meidän valinnat seurasivat sen ajan trendejä, eikä ihmeemmin repäisty sisutuksessa. Keittiöön trendikästä korkeakiiltoista ovea pitkillä vetimillä, tumman harmaa laattalattia ja muualle tummaa parkettia. Seiniin laitettiin Inno-ohjelmasta Marko Paanasen sävyttämää täydellistä greigen säyyä ja makuuhuoneeseen tehtiin hopeamaalilla tehosteseinä. Eteisessä oli valko-hopeinen tapetti.

Gyldenintie8_makuuhuone

gyldenintie8_makuuhuone2

syyskuunkuudes_vanhakoti

Jos nyt poden tyylikriisiä, niin tuon asunnon kohdalla kävin läpi tyylihurrikaaniin. Silloin kun muutimme tuonne, en vielä ollut kuullutkaan Hyggestä. Kunnes erään Köpis reissun jälkeen palaset loksahtelivat paikoilleen ja viimeisenä vuotena tuossa kodissa kävin lävitse melkoista Tine K –kautta. Asuntoon muuttaessa haaveilin New York –fiiliksistä sekä etnisistä vivahteista ja kävin Böknasissa fiilistelemässä kalusteita sekä piensisustustavaroita. Samaan aikaan olin kuitenkin skandinaavisen moderni, enkä millään saanut näitä kahta maailmaa kohtaamaan. Haaveet olivat kuin eri maailmoista – ultramodenia tai ylellisen runsasta. Kun en tiennyt mitä tekisin, ostin uuden sohvatyynyn. Jossakin vaiheessa hurahdin myös industrial-tyyliin, mutta sitä oikkua kesti sen verran lyhyen tovin, etten ennättänyt toteuttaa tyyliä mitenkään asunnossa. Jälkikäteen koko tyylien sekamelska hirvittää, vaikka eihän ne sävelet ole selvät aina nytkään.

2212001fin

syyskuunkuudes_vanhakoti7

2101_5

syyskuunkuudes_vanhakoti5

Tuossa asunnossa lempipaikkojani oli olohuoneen erkkeri-ikkuna. Sen ikkunalaudalle koira saattoi kiivetä katselemaan maailman menoa. Kesällä ikkunan suojaksi tuli lehtiverho ja talvella sohvalta saattoi katsella tähtitaivasta, runsas lumisina talvina puun oksat kannattelivat lunta. Pidin myös siitä, kun aurinko paistoi aamulla keittiöön ja miltä vanhan talon ilma ja lämpö tuntuivat. Siinä kodissa oli tunnelmaa ja paljon hyviä muistoja.

gyldenintie8_keittio2

gyldenintie8_keittio1

Tuon kodin opit näkyvät paljon myös nykyisessä kodissa. Täällä on vessaa lukuun ottamatta sama lattiamateriaali, joka huoneessa. Kun edellisessä kodissa tehosteseinien takia tunnelma vaihteli huoneesta toiseen, tänne haluttiin ehdottomasti yhtenäiset puitteet. Lattia ei myöskään ole sademetsästä kaadettua vaan eettisempi sekä ekologisempi vaihtoehto. Tällä hetkellä tehosteseinien maalaaminen tuntuu jotenkin vaikealta ja pelkään kirjavaa loputulosta.

Nykyistä asuntoa etsiessä halusimme myös, että keittiössä olisi tilaa kahdelle kokille ja sinne mahtuisi kunnon ruokapöytä. Nyt keittiössä on todellakin tilaa ja seiniä purkamalla keittiö yhdistyy ruokailutilan kautta olohuoneeseen. Edellisessä kodissa huutelimme jatkuvasti keittiöstä olohuoneeseen. Tämä ei ollut erityiset näppärää puheliaalle ja paljon kokkaavalle pariskunnalle – kaikki naapurit varmasti kuulivat keskustelumme.

Siinä vaiheessa, kun ideat loppuivat tuossa asunnossa, turhauduin myös bloggaamiseen. En pystynyt uudistumaan, kun olin jotenkin jumissa kodin kanssa. Nopeasti olin tilanteessa, jossa kuvasin vain kukkia ja blogin sisältö oli aika ympäripyöreä nolla. Tällä hetkellä elämäntilanne vie aikaa bloggaamiselta sen verran, että osin kamppailen samojen sisällöntuotannon haasteiden kanssa. Mutta päätin kuitenkin uudistaa blogin ulkonäköä ja kesälle on uusia suunnitelmia tiedossa eli täällä jatketaan visusti blogin parissa. Blogin uusi ulkonäkö on vielä osin työn alla, joten olkaa kärsivällisiä etenkin ilta-aikaa testailen eri päivityksiä.

2 thoughts on “Ensimmäinen oma koti

  1. Mä muistan vielä nämä nurkat aiemmasta blogistasi, erityisesti tuon ikkunalaudalla istuvan Netan 😀 Lattiasta tulee mieleen oma ensiasuntomme jos oli trendikäs tummaksi petsattu tammiparketti. Ah, 2007 😀 Kiva uusi ulkoasu blogilla, tykkään raikkaasta lookista.

    1. Kaikennäköisiä muistijälkiä sitä on jättänytkin matkalleen ja kaikkea sitä on pitänyt kokeilla niin kuin ikkunalaudalla posetusta. Nykyisin ehkä tunnen paikkani kameran toisella puolella ja pysyttelen sielä. Ja silloin 2006-2007 nuo tummat lattiat tuntuivat niin ajattomilta ja kyllähän tuo tammi onkin – muistan miten viimeiset vuodet morkkistelin tuon sademetsälattian kanssa. Kiva, jos tykkäät uudesta ilmeestä – päätin valita mahdollisimman simppelin pohjan ja lisään sitten elementtejä sen mukaan, kun tarve vaatii ja taidot sallii 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *