Epäasetelmanaisen kevätsommitelmat

Useimmilla sisustusbloggaajilla on maaginen taito loihtia elegantteja asetelmia, joissa kipot, kapot, kirjat ja kukat sujahtavat vaivattomasti omille paikoilleen. Kokonaisuudet ovat rentoja ja samaan aikaan, niin viimeisteltyjä. Usein näistä kuvista välittyy kiehtova tunnelma ja kokonaisuudet ovat kutsuvia. Kerrokset tekevät niistä mielenkiintoisia. Myönnän, minulta tämä jalo taito puuttuu täysin. Aurinkoisen kevätpäivän piristämänä päätin yrittää ja koota kukat pieniin maljakoihin ikään kuin sommitelmaksi keittiön saarekkeelle. Mun asetelmista tuppaa tulemaan liian järjesteltyjä ja aseteltuja, tylsiä ja jotenkin insinöörimäisiä. Ehkäpä nuo viime kevään pastellikuumeessa hankitut pikkumaljakot pehmentävät järjestyksen tuntua.

syyskuunkuudes_asetelma6
syyskuunkuudes_asetelma3
syyskuunkuudes_asetelma4a

Minulla on luontainen tapa etsiä järjestystä ympäristöstä, näin esineet järjestyvät tiettyyn rytmiin. Väittäisin, että minulla on melko hyvä kolmiulotteinen hahmotuskyky ja isot kalusteet löytävät paikkansa, mutta nämä asetelmat. Puh. Kaipaan harjoitusta.

syyskuunkuudes_asetelma4b
syyskuunkuudes_asetelma2

Taisi olla Coco Chanel, joka kehoitti naisia vilkaisemaan peiliin ennen poistumista kodista ja poistamaan yhden asusteen kokonaisuudesta. Näin vältettiin liian runsas kokonaisuus. Tätä samaa ohjetta noudattaen poistin tarjottimen maljakoiden alta ja kokonaisuudesta tuli selkeämpi. Mulle sopiva ohje on ehdottomasti ”Less is more”. Jatketaan siis harjoituksia.

Vaan onpa mukava aloittaa viikko, kun koti on pyyhitty pölyistä, maljakossa on tuoreita kukkia ja pienten virpojien eilinen vierailu jaksaa hymyilyttää vieläkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *