Ikealta uusi palvelu yrityksille

Ikea Suomi on tällä viikolla ilmoittanut uudesta palvelusta, jonka avulla yritykset voivat kuukausimaksun turvin vuokrata kalusteita käyttöönsä. Uudella palvelulla Ikea tarjoaa ratkaisuja yrityksille pienistä kotitoimistoista ravintoloihin ja myymälätiloista hotelleihin. Koko sisustuksen saa ammattitaitoisesti ja inspiroivasti suunniteltuna, varastosta poimittuna ja kuljetettuna, sekä valmiiksi kasattuna yrityksen tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Palvelun avulla yrittäjä maksaa vain kalusteiden käytöstä ja tämä on yrittäjälle edullinen tapa investoida yrityksen ilmeeseen ilman suuria pääomia. Sopimuksen päättyessä asiakas voi joko lunastaa kalusteet tai palauttaa ne Ikealle.

Mainio palvelu vastaa varmastikin monien toimistojen, ravintoloiden ja mikseipä myymälöiden tarpeisiin. Miksipä ostaa toimistokalusteita omaksi kun on tarjolla joustavampiakin ratkaisuja? Muutaman toimiston muuton nähtyäni tuntuu, että vanhat toimistokalusteet ovat kuin ongelmajätettä, jotka eivät kelpaa juuri kenellekään. Ikean kokoisesta talosta luulisi löytyvän ratkaisuja monen näköiseen toimistoon aina kupista kaposta järeämpiin kalusteisiin.

SYYSKUUNKUUDES_IKEA

Mieleen tuleekin voisiko tämän tyyppinen palvelu toimia myös kodinsisustajien keskuudessa? Itse en ole ”tilapäisratkaisujen” suuri ystävä ja mieluusti ostaisin vain loppuun asti mietittyjä hankintoja. Joskus sitä vaan joutuu luovimaan ja odottamaan niiden haaveiden toteutumista. Onpa elämän varrelle mahtunut myös niitä tilapäiskoteja, joiden sisustamista ei ole jaksanut miettiä suurella intohimolla.

syyskuunkuudes_ikea2

Design-tuoleja hankitaan ehkä pari kappaletta kerrallaan ja näinpä voisi olla oiva idea vuokrata kaveriksi muutama tuoli ennen kuin tuoliperhe on valmis. Samaan tyyliin kuin taidelainauksissa vuokrauksen avulla voisi isompien hankintojen kohdalla testata, onko kaluste omaan kotiin sopiva.

Myös vauvan irtaimistosta löytyy kalusteita, joiden käyttöikä on varsin lyhyt. Hoitopöytä on käytössä alle vuoden ja ensisänky mahdollisesti vielä lyhyemmän ajan. Hoitopöydän olisin mieluusti vuokrannut jostakin. Toki kalusteet kuluvat, mutta kodista löytyy myös niitä mööpeleitä, jotka voi siirtää äidiltä tyttärelle tai seuraavalle käyttäjälle.

Onhan tässä myös ekologinen puoli ja herää kysymys, että tarvitseeko kaikkea omistaa. Vaihtelua hakevalle sisustajalle vuokraus on varmasti tervetullut ratkaisu ja jos tuotteet kestävät käyttöä on vuokraus tervetullut vaihtoehto kertokäyttökulttuurille.

Mitä mieltä olette? Voisitko itse vuokrata kalusteita tai muita kodinsisustukseen liittyviä asioita?

Kuvat: Ikea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *