Juhannus ja mökkihöperöityminen

Kaltaiseni sudettisavolainen on tottunut viettämään Juhannuksen jossakin kaukana kotikulmista. Joko olen osallistunut kansalliseen kaupungista pakoon ja jonottanut motarilla muun Suomen mukana järvenrantoja kohden, tai sitten olen samassa ajassa lentänyt viettämään Välimerellisempää Juhannusta. Kumpikin ovat mainioita ratkaisuja. Monesti Juhannus-pakaaseja pakatessa on tullut mietittyä, että onko pakko lähteä – tämä puhtaasti hirmuisen väsymyksen takia. Keskikesän koittaessa joka ikinen solu odottaa lomaa ja ylimääräiset vapaapäivät voisi viettää kotona köllötellen.

Nyt, kun näissä kotinurkissa on tullut vietettyä useampi viikko, alkaa orastava mökkihöperyys nostaa päätään esille. Tähän kun yhdistetään kaupungin autioittama kaupunki on turhautumis-cocktail valmis. Tilannetta ei helpottanut yhtään Facebook-virran järvenranta fiilistelyt, auringonlaskut ja huurteiset tuopit. Olutta en ole juonut koskaan ja nyt sekin oli tuhahduksen arvoinen. Vaikka tiedän, että tihkusateessa hyttysten syöttinä seisoskellessa kokkotulen ihastelu on yliarvostettua, tuntuu että olen jäänyt paitsi suurenluokan lystistä. Mökkihöperyyksissään sitä unohtaa, että tämäkin Juhannus oli ikimuistoinen ja ainutkertainen. Tämän Juhannuksen muistan aina, kun ne muut hukkuvat sinne vuosien virtaan ja lopulta on vaikea erottaa Jussia toisesta. Ennättääköhän sitä näiden jäljellä olevien viikkojen aikana oppia siihen, että ottaisi ilon niistä tylsistäkin hetkistä ja eläisi siinä hetkessä? Once in a lifetime Juhannus tallentui tällä kertaa järkkärin sijaan kännykän kuvavirtaan.

juhannus1_2015

Ei tämäkään Juhannus mennyt tyystin köllötellen ja pöristen kiukkuisena kuin ampiainen. Ulkoiltiin reippaasti koko perheen kera ja käytiin lenkeillä merenrannoilla. Herra piti huolen siitä, että grillissä paistui herkkuja moneen lähtöön – oli lampaankyljystä ja ribsejä herkullisissa marinadeissa. Juhannuskokkoakin käytiin ihmettelemässä isommalla porukalla, kun sellainen löytyi omalta kotisaarelta. Ja löytyipä kaupanhyllyltä varsin kesäinen alkoholiton kuohari juhlajuomaksi.

juhannus2

Jossakin vaiheessa malttoi äitiampiainenkin rauhoittua terassille jäätelön ja kirjan kera. Katherine Pancol on ollut kesäloman ykköslukemistoa jo vuosikaudet, eikä Central Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin ole poikkeus. Kirjan sivuvaikutuksena voin todeta, että se herättää melkoisen Pariisin matkakuumeen. Koiraemo puolestaan löysi lelukoristaan itselleen uuden pennun. Liekkö pesänrakennusvietti vallannut koiruudenkin, kun hän innostui tekemään possusta oman poikasen, jota nyt hoivataan huolella.

Juhannus3

Juhannussunnuntaina usvainen Helsingin keskusta oli melkoinen näky. Aurinkoisella merellä lipuvat laivat näyttivät aavelaivoilta ja kauppatorilla oli mystinen tunnelma, kun sadat turistit seikkailivat kojujen välissä sumun peittäessä taivaan. Sama usvaisen pysähtynyt tunnelma täytti myös ne muutamat avoinna olleet kaupat, jotka olivat aloittaneet alennusmyynnit. Joukko verkkaisesti liikkuvia turisteja ja muutama alennushaukka. Meiltä jäi alennusmyyntilöydöt tältä reissulta väliin. Alennusmyynti illakointi on kyllä jo aloitettu verkkokauppojen puolella, niistä löydöistä myöhemmin tällä viikolla.

Juhannuksen mökkihöperöityminen selätetty ja uusi viikko alussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *