Kerrankin puhdas keittiö

Mitkähän mahtaa olla todennäköisyydet sille, että keittiö on siivottu aamiaisen, lounaan tai illallisen jälkeen, taapero nukkuu ja aurinko paistaa sopivasti asuntoon? Tähän kun vielä lisätään puolison tuomat tuoreet kukat, on fiilis kuin lottovoittajalla. Ei muuta kuin kamera käsiin. Jälkikäsittely vaiheessa huomasin, että olin räpyttänyt muistikortille raakakuvien sijaan pienikokoisia jpeg-kuvia. Aina ei voi voittaa.

syyskuunkuudes_keittio4
syyskuunkuudes_keittio_kevat_2016
syyskuunkuudes_keittio_lilja2

Viime aikoina keittiötä on tullut kuvattua lähinnä vesipistenurkasta, joka on saanut uudet marmorilaatat. Kovin paljon keittiö ei ole muutoin muuttunut vajaan parin vuoden aikana. Edelleenkin ilme on minimalistinen. Puutasoissa näkyy eletty elämä ja mattapintaiset kaapin ovet ovat osoittautuneet pesuakestäviksi arjessa, jossa keittiö on tehokäytöllä. Samoin myös kvartsitaso, joka on helppo pitää puhtaana.

syyskuunkuudes_keittio6_ruukku

syyskuunkuudes_keittio_kesa_2016

syyskuunkuudes_keittio_kitchenaid

syyskuunkuudes_keittio7

syyskuunkuudes_keittio9

Keittiö on melko tilava kerrostalokotiin ja tällä hetkellä meillä on riittävästi kaappitilaa sekä myös tilaa kahdelle kokille. Sen suhteen ei ole tarvetta muutoksille, toki matkan varrella tulee mieleen pieniä muutoksia, joita nyt tekisimme. Mitä jos yläkaappien tilalla päätyseinässä olisi ”aamiaiskaappi” tai entä, jos uunille olisi löytynyt paikka myös seinustalta? Parin vuoden aikana olen kaivannut keittiöön jonkin verran kotoisuutta ja tuskaillut ikkunan pysyvien tahrojen kanssa. Kotoisuutta tuovat kukat ja yritit ikkunalaudalla. Niin ja ne tahrat, ovat ilmeisesti syntyneet edellisen asukkaan ikkunan karmien tuunauksen yhteydessä, kun öljymaalitahrat on kevyesti pyyhkäisty kostealla liinalla lasista. Siihenpä ne nyt ovat palaneet ja vuosien aikana siihen kiinnittyneet. En malta odottaa ikkunaremonttia.

syyskuunkuudes_keittio1

Jääkaapin yläpuolelle jäi erikoinen hukkatila, kiitos mittavirheelle mikä sattui keittiön suunnittelun yhteydessä. Typerä juttu kaikkineen, keittiöliikkeessä vaihtui henkilöstö kesken prosessin ja saimme nipun huteria peitelevyjä jääkaapin maisemoimiseen. Lopputulos vaikutti purkkaviritelmältä, joten jätimme kokeilematta. Nyt tuo kohta kaihertaa silmään ja ärsyttää, kun sinne kerääntyy aina joku hylkiöviinipullo odottamaan tuomiotaan. Tällä hetkellä siellä köllöttelee, pullollinen espanjalaista patapunaviiniä ja taaperolta evakuoitu paperikassi. Esteettiiset todella epämiellyttävää. Täytynee käydä keittiöliikkeessä uudemman kerran ja kysyä heiltä rakentavaa ratkaisua aiheeseen.

Kivaa viikonloppua kuomat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *