Kesävaateostoksilla omalla garderobilla

Kun ei ole pariin vuoteen voinut käyttää vanhoja kesävaatteita sitä voi yllättyä omalla kaapilla käydessään. Ensi viikko on monella ensimmäinen kesälomaviikko. Täällä siirrytään myös miehen loman myötä lomatunnelmiin, vaikka arki ei muutu omalta kohdalta merkittävästi loman aikana, on se ihan erilaista kun on koko perhe koossa ja voidaan tehdä jotain muuta kuin arkisin.

Kesän myötä myös vaatekaappi päivitetään lomamoodiin. Nyt siis toivotaan lämpöä, että hepenille tulee käyttöä. Tänä kesänä kurkistus vaatekaappiin on kuin kävisi vaatekaupoilla. Laatikoista löytyy yksi jos toinen vaateparsi, jotka jäi viime kesänä käyttämättä. Shortsit ja topit, kun eivät matchanneet rantapallon kanssa. Talvella jo hetken aikaa mietin, että taitavat jäädä kaikki shortsit vaille käyttöä, mutta kuinka ollakaan nyt näissä kehtaa jo liikkua ihmisten ilmoilla. Jos nyt ei koskaan olla ihan raskautta edeltäneessä särmässä, niin ainakin samassa vaatekoossa.

syyskuunkuudes_summergarderobe6

syyskuunkuudes_summergarderobe4

Suomen neljä vuoden aikaa ovat siinä mielessä ihanat, että niiden välillä voi leikitellä hieman tyyleillä. Peruslinjat pysyvät samoina, mutta oma kesätyylini on talvea naisellisempi ja romanttisempi. Skandinaaviset linjat muuttuvat pehmeämpään ja klassisempaan. Väripaletti on vaalea ja sille särmää tuo musta sekä luonnonmateriaalit. Suurin osa kesävaatehankinnoista on tehty matkoilta. Suomessa vaateliikkeiden kesämallistot ovat omaan makuun aivan liian räikeitä ja paljastavia. Välillä mustat ja valkoiset shortsit säällisen mittaisella lahkeella ovat kiven alla, kun taas neonkeltaisia tverkkausshortseja myydään vakavissaan myös aikuisten vaateliikkeissä. Ostaako niitä joku yli 16-vuotias? Myös kesämekon metsästyksestä on tehty taidetta tai ainakin omalla kohdalla mekon metsästys ei ole tuottanut haluttua tulosta.

syyskuunkuudes_summergarderobe2

Omaan makuun helakan punainen huulipuna on sopivan räikeää ja tämän kesän suosikki on Maciltä sävy Glamour Era. Jokin menneiden aikojen kaipuu näkyy vaatekaapissani kesäisin ja aurinkolasimuodin saralla en lämpene futuristisille malleille vaan kaipaan suuria leffatähti laseja. Tänä vuona sain vihdoin ja viimein hankittua uudet lasit ja tilasin vuoden jahkailun päätteeksi Celinen Audreyt. Oma mallini on hivenen normaali Audreytä pienenmpi Baby-malli. Lyhyiden hiusten kanssa näistä tulee mukavan rento ja pirteä yhdistelmä.

syyskuunkuudes_summergarderobe3

syyskuunkuudes_summergarderobe1

Kuvan mustavalkoiset shortsit on ostettu New Yorkista, joka olikin varsinainen Hamptons-shortsien aarreaitta. Sieltä on hankittu myös Michael Korsin varvassandaalit. Tanskalaisen 2nd Dayn toppi on puolestaan löydetty vuosia sitten Urbanan alennusmyynnistä ja se on löytänyt uuden elämän tänä kesänä.

syyskuunkuudes_summergarderobe6 (2)

syyskuunkuudes_summergarderobe5

Miltä teidän kesägarderobi näyttää, muuttuuko tyyli ja ilme vuodenaikojen mukaan? Mitä ilman kesä ei tunnu kesältä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *