Kevätkunnostusta luonnonkosmetiikan avulla

syyskuunkuudes patyka iroisie absolution 1

Vuosirenkaiden häivytystä. Estetiikka on kokonaisvaltainen kokemus – sisustamisen ja hyvän ruoan ohella siihen kuuluu kauneudenhoito ja hyvä olo. Viikko sitten kalenterin kulmaan tuli merkiksi kolmekymmentä ja yksi. Hui. Olo on kuin 27-vuotiaana, enkä oikein tiedä mihin ne vuodet katosi? Pakkasinko ne muuttolaatikoihin vai kadotinko ne oravanpyörän kapuloihin? Vuodet ja vuosia, mutta keväisin tämäkin ikinuori pysähtyy peilin eteen laskemaan vuosirenkaitaan. Talven jälkeen jälki on aika rumaa. Aurinkoa kaipaava iho on harmahtavan valkea ja kuivia läikkiä on siellä ja täällä.

Tavoilleni uskollisena kävin hakemassa pelastuspaketin luottoliikkeestä Joliesta. Useampi vuosi sitten vaihdoin ihonhoitotuotteet luonnonmukaiseen kosmetiikkaan ja samalla otin askeleen kohti luonnonkaunista elämää. Hyvinvoiva iho on kaunis sellaisenaan ja ohuempi meikkikerros riittää tasoittamaan ihon väriä. Kevään pelastuspaketti tuo ensiapua talvi-iholle päästä varpaisiin. Rusinasta siloposkeksi paketti sisältää, kasvoille kosteuttavan
Absolutionion Le Sérum Anti-Soif seerumin, korjaavan Iroisien Baume De Nuit –yövoiteen ja vartalolle Patykan Absolis –vartaloöljyn

Olen käyttänyt pidemmän aikaan kosteusvoiteena meikin alla Patykan Biakalift –voidetta, joka on ihanan kevyt päivävoide. Talvella iho pääsi kuivahtamaan ja yllättäen poskille kasvoi kunnon suomut. Niihin suomuihin ei purrut kuorinnat eikä naamiot. Lautasellakin öljyjä oli mukavasti, joten oli järeämpänä aseena olen kokeillut muutaman viikon ajan Absolutionin seerumia. Sehän toimii. Seerumitippa päivä- ja yövoiteen alla on piristänyt ihoa kummasti, kuivatkin kohdat katosivat iholta reilussa viikossa.

syyskuunkuudes patyka iroisie absolution 1

syyskuunkuudes patyka

Koska en halunnut vaihtaa hyvin palvellutta päivävoidetta runsaampaan voiteeseen, vaihdettiin yövoide hoitavampaan painokseen. Hyvin palvelleen Absolutionin yövoiteen tilalle testaukseen otin Iroisien korjaavan yövoiteen. Yleensä yövoiteesta tulee mieleen melkoisen kermainen voide, joka kiiltelee vielä aamulla ihon pinnassa. Iroisien voide on toista maata, se on riittoisaa ja pari tippaa riittää kosteuttamaan kasvoja. Aamulla iho näyttää levänneeltä ja voiteen luvataankin rentouttavan sekä korjaavan ihoa. Voide sopii erittäin kuivalle iholle myös päivävoiteeksi. Niin, kolmekymppisten voiteiden pitää jo pistää hanttiin rypyille, ja tämä voide lupaakin estää ryppyjä. Kerron viiden vuoden päästä kuinka onnistuttiin tässä ryppyjen vastaisessa kamppailussa.

Kummassakin näissä voitteista on luontaisia öljyjä, jotka tasapainottavat ihoa ja suojaavat sitä tulehduksilta. Arvostan kovasti näitä ominaisuuksia, koska aikuisiän ajan hormoninäppylät ovat riivanneet satunnaisesti ihoani. Ihon oikutteluun olen löytänyt avun luonnonkosmetiikasta ja etenkin Joliesta olen saanut kaipaamiani ohjeita ammattilaisilta. Tämän myötä kosmetiikan saralla minulle on avautunut ihan uudenlainen maailma. Luomukosmetiikka ei ole vain hippelyä vaan korkealaatuista luksusta, jossa jokaisella ainesosalla on tehtävänsä ja suuri osa tarkkaan harkituista ainesosista on peräisin luonnosta. Samaan aikaan olen kiinnittänyt entistä enemmän huomiota siihen mitä syön ja miten se vaikuttaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointiin. Iho ja hiukset kertovat paljon siitä, miten keho voi. Mitään täydellistä puhdistusta en ole käynyt läpi, mutta pienet muutokset ovat kohentaneet oloa kokonaisuudessaan.

syyskuunkuudes patyka iroisie absolution 2

syyskuunkuudes patyka ihonhoito

Kasvojen ohella myös vartalo kaipaa kosteutusta. Tässä pieni hemmottelu ei ole pahitteeksi ja hyllystä nappasin mukaan Patykan Absolis –vartaloöljyn. Öljy tuoksuu pehmeän metsäiseltä ja tuoksu muuttuu öljyn lämmetessä iholla miellyttävän miedoksi. Iho jää suorastaan silkkiseksi ja öljy imeytyy melko hyvin ihoon, eikä se tahraa vaatteita. Öljyn sisältämä ylang ylang pehmentää ja rentouttaa. Mäkikuisma hemmoittelee herkkää sekä karheaa ja halkeilevaa iholle. Auringonkukka stimuloi ihon uudistumista ja ravitsee, pehmentää sekä tasoittaa ihoa. Tämän kaveriksi kuorinta ja karhea talvi-iho on valmis kohti kevättä.

Meikkien käyttäjänä olen vielä todellinen sekakäyttäjä ja meikkiarsenaalista löytyy niin luonnonkosmetiikkaa kuin perinteisiä versioita. Macin ja Bobbi Brownin valikoimasta olen löytänyt monen monta luottotuotetta, enkä luovu niistä hevin. Absolutionin BB-voiteesta löysin jo aivan täydellisen kesän meikkivoiteen ja olen kovin iloinen, että sarja täydentyy nyt vaaleammalla BB-voiteella. Kokeilu alkaa pienin askelin.

Ps. Tukholman laukkuepisodin seurauksena sain hankkia melkoisen täydennyksen meikkiavarastoon ja Bobbi Brownin myyjän kanssa kokosimme survival kitin viikonloppureissua varten. Valmistelen näistä oman postauksen, koska siinä settiä kootessa opin seikan jos toisen meikkaukseen liittyen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *