Kuoseja ja punertavia sävyjä olohuoneen piristykseksi

Syyskuunkuudes olohuone tekstiilit
Joulua ennen tuumin, että valko-harmaa-musta väritys kaipaa hieman lisäväriä. Lisäväri kuulostaa nykyisin omaan korvaan potentiaaliselta ylilyönniltä tai harhaostokselta. En taida olla yksin tämän ajatuksen kanssa, koska marras-joulukuussa tekstiili osastot hehkuivat joko joulun punaisena tai toistivat ajankohtaan sopivaa harmautta. Missä piileskeli ne herkulliset kuparin sävyt tai syvät siniset, joista on koko syksy kohistu? Aatoksissani olisin herätellyt harmaata eloon kuparin vivahteella, ehkä hieman lilalla ja mustavalkoisella. Sisustajan silmin näin jo kuinka tämä yhdistelmä tuo energiaa koko tupaan.

Kuinkas sitten kävikään? Suomalaisen syksyn väripaletti oli huomattavasti vaisumpi kuin kansainvälisissä sisustuslehdissä nähty väri ilottelu, toisaalta tämän sisustajan silmään monet itämaiset kuosit olivat liikaa – niissähän sitä väriä olisi ollut saatavilla. Värien suhteen kaupat tarjoilivat ei oota ja valikoima oli jokseenkin ynseä. Tästä oppineena väri-ihastuksiin kannattaa tarttua, kun sellainen tulee vastaan kaupassa – pohjolassa ei turhaan värejä tuhlailla.

Syyskuunkuudes tekstiilit3

syyskuunkuudes tekstiilit

Lopulta lähimpänä ajatuksiani vastaava väripilkku löytyi oman kaapin perukoilta, kun kaivoin uudelleen käyttöön Missonin –tyynyt. Niiden kaveriksi hankin harmaasävyiset Chhatwall & Jonssonin tyynyt, joita olin jo pitkään ihaillut. Valmistajan kuoseja on vilahtanut myös Lisbet E:n kauniissa olohuoneessa. Kuoseissa etnisyys yhdistyy sopivasti moderniin graafisuuteen, jolloin kokonaisuudesta tulee rennon tyylikäs. Pellavakangas on puolestaan kivan ryhdikäs. Kokonaisuutta täydentämään hankin vielä Hay:n marjapuuron värisen Dot –tyynyn. Yksittäisenä ostona tämä murrettu punainen olisi jäänyt hyllyyn, mutta jotenkin se tuntuu istuvan hyvin harmaan ja oranssin sekaan.

Kevättä kohden kaipaan sekaan hieman raikkaampia sävyjä, lisää valkoista ja ehkäpä pionin vaaleanpunaista, kenties jotain kukkakuoseja. Värejä tupaan siis.

Joko ruudun sillä puolella on kevättä rinnassa sisustuksen suhteen ja millaista väripalettia on luvassa päivien pidetessä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *