Lastenhuoneen sisustamista

Syyskuunkuudes moderni_lasten

Mitenpä sitä sisustaisi pienen tytön huoneen? Ajatusta on haudottu jo siitä lähtien, kun saimme osviittaa tulokkaan sukupuolesta, mutta suunnitelmat jäivät kaiken kiireen keskellä ajatuksen tasolle. Mies haaveili anime-henkisestä seinämaalauksesta ja minä puolestaan kokosin haaveeni Pinterest-kansioon. Lopulta kaiken kiireen keskellä huoneeseen hankittiin Ikeasta lipasto vaatteiden säilytykseen ja Tori.fistä hoitopöytä, ennestään huoneessa on Ikean sohvasänky. Prinsessa nukkuu edelleenkin vanhempien huoneessa ja tulee nukkumaan siellä vielä jonkin aikaa, mutta onhan se mukava laittaa huone valmiiksi asukastaan varten.

Tällä hetkellä sisustavat äidit tuntuvat suosivan graafisen mustavalkeita huoneita. Näillä linjoilla olen minäkin, sillä lasten leluista ja vaatteista tulee melkoisesti väriä, mustasta ja valkoisesta tulee näille kiva tausta. Hello Kitty –henkistä väri-ilotulitusta meillä tuskin nähdään, vaikka graafisen värityksen pariksi kaipaisin hieman pehmeitä pastelleja sekä Huvikumpu-tunnelmaa. Huvikumpu-tunnelmalla tarkoitan iloisia printtejä ja herttaisia yksityiskohtia, jotka herättelevät pienokaisen mielikuvitusta ja tuovat kivat puitteet leikeille.

Syyskuunkuudes_modernilastenhuone2
Syyskuunkuudes_Modernilastenhuone

Brittiläisestä Decobabystä löysin ihania pieniä juttuja tytön huoneeseen, joissa moderni ilme yhdistyi reippaan leikkimieliseen meininkiin. Liikkeen on perustanut graafikkoäiti, joka oli poikansa huonetta sisustaessa huomannut kuinka monella pienellä tuotemerkillä ja suunnittelijalla on persoonallisia tuotteita juuri lastenhuoneeseen. Omaan verkkokauppaan hän on koonnut tuotteita, joiden on tarkoitus kestää vauvalla myös taaperovaiheen yli. Itse pidän myös ajatuksesta, että huoneen sisustusta ei pistetä kokonaan uusiksi lapsen kasvaessa, vaan ratkaisut kestävät jonkin aikaa ja kulutusta. Monet asiat pienen ihmisen elämässä on kertakäyttöisiä, oman huoneen sisustuksen ei mielestäni tarvitse olla sitä.

syyskuunkuudes lastenhuone2

En ole seinätarrojen suurin ystävä, mutta nuo Shanna Murrayn herttaiset tekstit sopisivat valkoisena vaikkapa liitutaulun kulmaan. Kaupasta löytyy myös muita hauskoja seinätarroja, kuten nuo pastellinväriset kolmiot. Värikkäät lelut voi puolestaan lisätä osaksi sisustusta ja etsiä niille paikat seinälokerikoista, eri asia on sitten se kuinka kauan nuo lelut pysyvät paikoillaan. Tekstiileissä on hauskoja mustavalkoisia kuosia ja eläinhahmoja.

syyskuunkuudes_lastenhuone1

Omia suosikkejani ovat Formage La Rue Petiten Las Vegas valaisimet ja tanskalaisen OYOYn leikkisät tekstiilit. Yllä olevassa kollaasissa on juurikin noita Formage La Rue Petiten valaisimia ja postauksen alussa olevat fiiliskuvat ovat OYOYn.

Miten suloinen onkaan tuo neulottu pigviinityyny ja olisihan se nyt kiva lukea yhdessä iltasatua tuollaisen pilvenmuotoisen valon alla?

2 thoughts on “Lastenhuoneen sisustamista

  1. Ihania juttuja! Ai ai niin söpöjä. Itsekin suosin mustavalkoista linjaa lastenhuoneessa, leluissa sitä väriä sitten riittää ihan tarpeeksi. Ja sitä lelua alkaa olla paljon 😀

    1. Näinpä, leluissa sitä väriä piisaa, nyt jo muutama Brio ja väripaletista poikkeava nallukka meinaa saada mun pasmat sekaisin. Siitäkin huolimatta on ihana päästä toteuttamaan hieman leikkimielisempää sisustusta. Tervetuloa blogin pariin Tiina!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *