Lomansa kullakin

Sain viikoksi herraseuraa Suomen viileään suveen, kun Herra Rantapallon kesäloma alkoi. Loman kunniaksi suunnattiin perjantaina Hernesaareen rantaan Birgittan makoisille burgereille. Viime kesänä nämä mainetta niittäneet herkut jäivät väliin, milloin terassi oli tupaten täynnä ja milloin keittiö oli menossa kiinni. Vaan olivatpa hampurilaiset yksinkertaisen herkulliset ja miten hyvältä maistuikaan varhaisperunoista pyöräytetty perunalisäke. Aurinko paistoi makeasti, mutta tuuli mereltä oli hyinen. Terassilla viltin alla vilvoitellessa tuli helposti mieleen, miksi alkukesän lomamatkoilla on yleensä suunnattu etelän lämpöön. Kylmä tai ei, oli burgerit herkulliset ja muutenkin tunnelma varsin rattoisa. Loma on ihmisen parasta aikaa. Rouva Rantapallo nautti purilaisensa kera Laitilan Lemonaa ja herra siemaili Kukkoa. Siinä kattauksen äärellä tuli mieleen sekin, että seuraavalla terassikeikalla seurassa saattaa olla myös Bebe Rantapallonen, tässäkin mielessä ikimuistoinen loman aloitus meille.

syyskuunkuudes hernesaari birgitta2

Syyskuunkuudes Hernesaari Birgitta

syyskuunkuudes hernesaari birgitta4

Emme suinkaan olleet ainoita kesäillan viettäjiä tuulisessa Kaivopuistossa. Aurinkoinen kesäilta oli houkutellut liikkeelle runsaasti muitakin kesänlapsia. Suomalaisia ei voi syyttää sinnikkyyden puutteesta, mitä tulee kesään ja terasseihin. Sisukkaasti porukka oli kerääntynyt rannan terasseille, skumppalasillisille veneenkannelle, ajelulle avoautolla tai jäätelökioskille mikroshortseissa. Jos näyn olisi taltioinut videokameralle ja lisännyt kesäisen kuvajaisen kulmaan vallitsevan lämpötilan, olisi klipin avulla voinut helposti kertoa ulkomaalaiselle mitä tarkoittaa sisu.

Mattolaiturin rantatuolit näyttivät houkuttelevalta, mutta meikä rantapallot jätti terassin tällä kertaa väliin. Odotellaan kunnes sää ja olotila ovat skumpan läikyttelyyn suotuisammat.

syyskuunkuudes kaivopuisto aurinkotuolit
syyskuunkuudes kaivopuisto veneet
syyskuunkuudes kaivopuisto3
syyskuunkuudes kaivopuisto
Kiitos, kolean lomasään, ollaan tällä viikolla edistetty kotona rästiprojekteja. Herra Rantapallo on ottanut urakakseen faceliftata parin neliön remonttivaraston takaisin vaatehuoneeksi. Tällä muutoksella saadaan lisää säilytystilaa vaatteille ja muulle arkeen liittyvälle tavaralle. Puunauksen ajan pitää vaan sietää hetken verran kaaosta, kaapin sisältö kun on laatikoissa siirretty eri puolille asuntoa ja etenkin tuleva lastenhuone on löytänyt itsensä uudestaan varastona.

Rouva Rantapallo on puolestaan kunnostautunut kaapien siivouksen saralla – se urakka vähän levisi odotettua laajemmalle. Vaatteiden järjestelystä, pesusta ja silityksestä tuli todellinen päähän pinttymä. En usko, että perheen uusi tulokas aloittaa heti saapuessaan kipakkaa tupatarkastusta kaapeista, mutta asioiden järjestely vaan tuo mielenrauhaa itselle. Ja siinä missä tulokkaan nutut odottavat silitettynä, ansaitsee äitikin hieman arjen hemmottelua. Luulen, että Day Spa ei tule kutsumaan minua pitkään aikaan, mutta kaapillinen puhtaita silitettyjä vaatteita piristää kummasti hetken aikaa. Tämän asunnon myötä olen oppinut siihen, miten paljon iloa tuo se kun asioille on paikkansa ja asiat myös ovat paikoillaan. Toiselle nipotusta, toiselle ilmaista luksusta, ihan niin kuin ne puhtaan valkoiset lakanat, jotka odottavat kaapissa meidän paluuta laitokselta. Tiedän, että seuraavan vuoden sisällä tämä silitysintoiluni voi olla täysin ainutkertaista ja tämän jälkeen koko Rantapallojen perhe kulkee ruttuisissa vermeissä. Onpa tuo vaatekaapin järjestely ollut varsinainen matka menneisiin vuosiin ja kyllähän sieltä rekeiltä löytyi vaatteita muutamalle verkkokirpparille saakka.

Järjestäytymistä tulevaan, sitä on loman ensimmäinen osa tänä vuona. Katsotaan mitä Juhannus pääkaupungissa pitää sisällään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *