Miltä joulu näyttää kotona?

Yritin etsiä kuvainspiraatiota jouluisesta kodinsisustuksesta, sellaisesta joka ei alleviivaa joulua kaiken maailman tilpehöörillä vaan henkii tunnelmaa. Minäkään en aio ripustaa jouluverhoja ikkunaan ja tonttupolkan aika ei ole vielä. Joulukuusi meille tulee ja näin pimeänä vuoden aikana otan ilon irti runsaammasta sisustuksesta, taljoineen, kynttilöineen ja tunnelmoin kaikilla aisteilla. Tyylilleni uskollisena joulukukkani ovat valkoisia – amaryllis, ruusu, tulppaaneja ja ehkä eukalyptyksen oksa. Kuvia selatessa ajatukset palasivat jatkuvasti Marimekon joulukuvastoon, jossa klassikko näytti raikkaammalta kuin vuosiin. Kuositykityksen sijaan Marimekko on stailattu ihanan skandinaavisesti ja näyttää trendikkäämmältä kuin aikaisemmin.

Syyskuunkuudes_marimekko_joulu2015aa

Näissä kuvissa on sellaista joulutunnelmaa, josta pidän. Hieman kaipaisin lisää loistetta ja ylellisyyttä. Kultaisia ja hopeisia yksityiskohtia. Marimekon joulusta kotiuttaisin meille mieluusti tuollaisen neulotun Siirtolapuutarha-tyynyn, niin ihanalta näyttää tuo yläpuolella oleva upottava sohva tyynyiseen. Sen innoittamana päätin koota jouluisen kollaasin moderniin kotiin, olohuoneeseen.

Syyskuunkuudes_marimekko_joulu2015bb

syyskuunkuudes_talvikoti_olohuone_inspiraatio

Näiden tykö vielä valkoinen pehmoinen lampaantalja ja joulukuusi, niin olohuoneen jouluasu on valmis. Iittalan syksyllä myyntiin tulleet Kaasa-lyhdyt ovat lämmin yksityiskohta talvikodissa. Oma valintani olisi tuollainen hiekan harmaa, mutta joulun aikaan sen kaveriksi sopisi hienosti myös tuollainen karpalonpunainen, sen verran joulukodissani voi olla viitteitä tontun nuttuun. Sitä loistetta taas toisi Georg Jenssenin kynttilänjalka, joista kelpaisi malli kuin malli, tähän valitsin yksinkertaisen Precious-kynttilänjalan. Mustavalkoisten tyynyjen kaveriksi valitsin Balmuirin valkoisia pellavatekstiilejä ja harmaan Alpakka-tyynyn. Tuollaisen ihanan pehmeän alpakkatyynyn onnistuin jo löytämään Balmuirin showroomin – joulumyyjäisistä. Optimistina rakensin kollaasin Muuton Around -pöydän ja Tom Dixonin valaisimen ympärille – vaan epäilen, ettei pöytä ennätä vielä aatoksi kotiin.

Syyskuunkuudes_marimekko2015joulu2

Vielä sananen Marimekosta, joka useimmiten tuo mieleen klassikkokuosit ja väri-iloittelun. Omaan Marimekko historiaan kuuluu myös työ. Olin piskeluaikoina töissä myyjänä Marimekon Esplanadin myymälässä ja pari joulua menikin kääriessä paketteja Unikkoon ja tasaraitaan. Noiden vuosien aikana minulle kehittyi vuosien Unikko-ähky ja kuosille on ollut nollatoleranssi meidän kodissa, mutta kas kummaa sehän näyttää ihan luupaavalta tässä uudessä vaaleanharmaassa asussaan. Täytyy sulatella tätä vielä hetki, mutta minusta tämä on oikein kelpo facelift klassikolle.

Mitäs mieltä te olette, saako klassikoihin kajota ja minkä verran muutoksia alkuperäiseen designiin saa tehdä?

2 thoughts on “Miltä joulu näyttää kotona?

  1. Et ole ainoa, jolla on samat tunteet unikosta. Tuijottelin kuosia opiskelijaboksini ikkunassa viisi vuotta… mutta nuo uudet harmaat ruutu-unikot näyttävät varsin salonkikelpoisilta. Loistava facelift klassikolle.

    1. Unikot taitavat kuulua erottamattomasti opiskeluvuosiin, muistelen nähneeni myös edeltävän sukupolven nuoruuden kuvia selaillessa opiskelijaboksia koristavat unikkoverhot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *