Viidentoista euron säilytysratkaisu mökille

Sama pää kesät talvet. Kuinka ollakaan haasteet kesän valokuvien suhteen eivät päättyneet laturin jäämiseen kaupunkiin, vaan muistikortti teki katoamistempun kaupunkiin palattuamme. Katsellaan siis vielä tovi kesäisiä kuvia, vaikka syyskuulla ollaankin.

Joka kesäinen päänvaiva kesäkodilla on säilytystilan puute. Jos on uskominen Huvilaan ja Huussiin sama vika on monella suomalaisella mökillä. Monilla mökeillä vaatekaappeja ei ole priorisoitu mökin suunnittelussa listan kärkeen. Vaatteet säilötään varsinaisten säilytyskalusteiden sijaan reissukasseihin ja matkalaukkuihin, joista sitten kaivetaan puhdasta vaatetta hivenen ryttääntyneenä. Pakaaseista vaatteet leviävät pitkin lattioita ja pelkästään kahden hengen lomagarderobien räjäytys ympäri mökkiä luo tilaan melkoisen basaaritunnelman.

Uudessa rantamökissä tavarat ja toiminnot etsivät vielä paikkaansa, eikä sopivaa kohtaa tai ratkaisua vaatesäilytykseen ole vielä löytynyt. Tuntuu, että vaatteiden keräily lattioilta on jokailtainen jumppa. Vierastan hieman ajatusta kiinteästä vaatekaapista tähän tilaan ja loma-aikataulu ei antanut myöden uusille projekteille – parisängyn uusi runko ja vaneriset säilytyslaatikot saavat odottaa ensi kesään.

Tänä kesänä päätin hankkia tilaan eleettömän rekin. Koska periaatteeni on tehdä laadukkaita, esteettisiä ja kestäviä ratkaisuja, etsin vaihtoehtoja designtalojen valikoimista. Löysin monta ihanaa vaihtoehtoa, mutta monien sattumusten ja pitkien toimitusaikojen takia kävimme hakemassa Ikean Mulig-rekin ja siihen sopivat valkoiset hengarit mökkimatkalla.Huteraksi ja heppoisaksi haukuttu Ikean Mulig –rekki olikin mitä mainioin löytö. Alle kymmenen euron rekki on kantanut hyvin hellekesän kevyet leningit, eikä lasten leikitkään ole kaataneet rekkiä nurin. Tilapäisratkaisuksi tämä on varsin mainio.

Naulakkoa ja muita kesäkodin yksityiskohtia kuvaillessa tulin napanneeksi kuvan myös vatsasta – tuossa kohtaa oltiin jossakin viikkojen 27-28 paikkeilla.

Mites sitten ne todelliset mökkivaatteet? Tarkoitan nyt niitä useamman vuosikymmenen elämää nähneitä oman aikakautensa helmiä, jotka viedään mökille työvaatteiksi. Totuuden nimessä mökkivaatteet eivät istu avonaulakkoon, en tosin ole varma istuvatko ne muuhunkaan käyttöön.

Putiikkihenkistä värikoordinoitua esilleapanoa meillä ei varmastikaan nähdä, koska tässä perheessä kukin pukeutuu omiin väreihinsä. Mutta ihan somastihan nämä äidin ja tyttären kesämekot sointuivat yhteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *