New York ja Artekin tarjoiluvaunu – match or not?

New York, New York. Kotimme kiertolainen kokeilee nyt oleilua ruokailutilassa. Tätä ennen se on nykyisessä kodissa vaeltanut olohuoneen kautta vierashuoneeseen ja sieltä makuuhuoneeseen, josta se nyt pinnasängyn tieltä saa muuttaa ruokailutilaan.
syyskuunkuudes_artek_newyork4
syyskuunkuudes_artek_newyork3aae

Innokkaan seinien kaadon kääntöpuolella on se, että seinätilaa taulujen ripusteluun ei ole. Sormet syyhyäisivät kollaaseista ja ikuisena haaveena olisi sijoittaa kotimaiseen grafiikkaan. Taulujen sijoittelu tuntuu kuitenkin olevan akilleen kantapääni sisustajana. Taulun paikka tuntuu niin lopulliselta, etenkin kun kiviseiniin porailuun tarvitaan hieman jämerämmät ripustustyökalut.

syyskuunkuudes_artek_newyork2
syyskuunkuudes_artek_newyork1

Koska kynnys ripustaa seinille jotain on niin suuri, ei olekaan ihan samantekevää mitä sinne laittaa. Blogimaailmassa houkuttelevista printeistä tulee helposti ilmiöitä ja kliseitä, joita vilisee joka toisessa blogissa. David Ehrenstråhle My Guide –julisteet ovat tällaisia ja monesti olen pohtinut oman 2013 vuoden painoksen kohtaloa. Klisee tai ei tämä juliste ei ole ihan merkityksetön minulle – kaupunki oli häämatkakohteemme ja vuosi 2013 jäi historiaan yhtenä muutoksen vuotena. En ehkä pohdi julisteen kliseisyyttä tai sitä miten monella muulla on tuo sama juliste, vaan sitä mitä se minulle merkitsee ja miksi sillä on paikkansa kotona. Jos en voi luopua siitä kevyesti, on sillä merkityksensä ja paikkansa meillä.

syyskuunkuudes_artek_newyork5
syyskuunkuudes_artek_newyork6

En ole vielä varma tuosta Artek tarjoiluvaunu, kromilamppu ja juliste yhdistelmästä. Se tuntuu vielä toistaiseksi liian sommitellulta, jotain edgeä tuohon kaipaisin. Ehkä tuo valaisin näyttää liian sisäsiistiltä kappaleelta tuossa yhdistelmässä.

Mitä mieltä olette?

8 thoughts on “New York ja Artekin tarjoiluvaunu – match or not?

  1. Juliste sopii hienosti, mutta olet oikeassa, valaisin voisi olla särmikkäämpikin. Näinkin kuitenkin tosi kaunista!

    1. Joulu meni ja mulla on jo nyt uusia toiveita listalla. Ehkä maltan katsella tätä sen aikaa, että tuo nuorempi sisustusassari kasvaa hieman – tuo tarjoiluvaunu on oikea taaperovetonaula ja sieluni silmin näen millaista kyytiä sellainen lasinen valaisinihanuus voisi saada lähikuukausina.

  2. Suosittelen lämpimästi taulujen ripustamiseen 3M:n tarralla kiinnitettäviä taulukoukkuja. Taulujen paikkojen vaihtelu sujuu ilman ikäviä reikiä seinissä. Kokeiltu on.

    1. Kiitos huomioistasi Maarit ja oivasta oikolukuavusta. Niin ne yhdyssanat näyttävät unohtuvan, kun univelkaa kertyy. Toivottavasti et anna moisten häiritä liiaksi lukukokemustasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *