Oi ihana kamala valo

Ihana kevätaurinko ja lämmin tuuli! Mitä parhaimmat ulkoilusäät ja eilen pääsin jo kuivin jaloin pajunkissametsälle. Hienot oksat löysinkin. Retken ainoa erhe tapahtui valmistautumispuolella, kun vauvan ja koiran pakattuani lukitsin meidät ulos. Ei ollut ensimmäinen kerta kuukauden aikana. Ei muuta kuin nöyrästi puhelin kouraan ja karavaanin suunta kohti miehen työpaikkaa. Bebe sai päiväunet raittiissa ulkoilmassa, minä ja koira puolestaan kartutimme päivän askelmäärät huippuunsa.

Aurinko hemmottelee meitä ja tuo myös kaikki kodin pienet virheet esille. Julmaa. Yllättäen kaikki näyttää pölyiseltä ja likaiselta. Itselläni silmään pistää keittiönikkuna, joka tuntuu karmeudellaan pilaavan koko keittiön. Ikkuna on päässyt huonoon kuntoon ja isompi remontti on luvassa vasta muutaman vuoden päästä. Ikkunaa on kunnostettu syksyllä, joten nyt sen saa avata ja pestä. Ihana saada lasit kirkkaaksi.

syyskuunkuudes_valkoinenkeittio8
syyskuunkuudes_valkoinenkeittio6

syyskuunkuudes_valkoinenkeittio5

Tähän asuntoon muuttaessa ajattelin kokeilla verhotonta elämää, mutta tässä sitä ollaan. Tilaamassa verhoja siihen siihen viimeiseen verhottomaan ikkunaan. Valoisassa asunnossa, verhot tuovat kotoisuutta ja viimeistelevät sisustuksen. Tällaisenaan tämä ikkunan seutu näyttää omaan silmään viimeistelemättömältä. Tässä tapauksessa verhoilla on funktionsa, suojata valolta. Päiväpuolella aurinko paistaa vailla suojaa ja kesäkuukausina tarvitaan verhot. Sälekaihtimet ovat inhokki numero yksi, joten olen kaivannut ratkaisua niiden tilalle.

syyskuunkuudes_valkoinenkeittiö4
syyskuunkuudes_valkoinenkeittio7

Ensin suunnittelin pellavaisten laskoskaihtimien tilaamista, mutta halusin säilyttää osan nykytilan eleettömyydestä ja yksinkertaisuudesta. Woodnotesin paperinarukaihtimet tuntuivat täydelliseltä ratkaisulta ja toimisivat hyvin myös silloin, kun verhot täytyy pitää alhaalla päivittäin. Kuosin läpi kuultaa juuri sopivasti, eikä verho tee ikkunaan kangasseinää. Kävin katsomassa kaupassa kuosi- ja värivaihtoehtoja jo alkutalvesta. Jäin pohtimaan väriä mustan ja valkoisen väliltä. Musta paperinaru on ihanan dynaaminen ja jämäkkä, mutta lopulta päädyin noudattamaan valitsemaani linjaa vaaleasta keittiöstä. Valkoinen sävy komppaa hyvin vaalean lattian kanssa ja sopii se kauniisti myös kermanvaaleaan KitchenAidiin.

syyskuunkuudes_valkoinenkeittio1
Kuinka ollakaan väriä tuumaillessani Woodnotesin verhot olivat päätyneet Stockmannin kantistarjoukseen. Näinpä valkoinen Woodnotesin Vista-rullaverho on tilattu. Toimitusaika oli sen verran pitkä, että ennätän hyvin vielä pesemään ikkunat.

2 thoughts on “Oi ihana kamala valo

  1. Löysin eilen blogisi ja tykkäsin kovasti. Kotinne on kaunis, ajanhermoilla ja persoonallinen. Kivaa vaihtelua sterotyyppisiin blogikoteihin. Erityisesti tykkäsin makuuhuoneestanne. Blogin tekninen puoli aiheutti hieman ärtymystä, koska postauksia ei pysty lukemaan ajallisessa järjestyksessä. Ainakaan minulta tämä ei onnistunut. Lisäksi pitää erikseen klikata jokainen postaus auki, jos sen haluaa lukea kokonaisuudessaan. Muistan tämän saman ärsyttävän pohjan jostain muustakin blogista. Olisiko sille jotain tehtävissä. Sisältö on kuitenkin niin kiinnostava, että menee kai tämä näinkin.

    1. Hei Salla, kiitos kovasti käynnistäsi ja mukavasta palautteestasi. Ihana kuulla, että pidät sisällöstä.

      Tuo tekninen puoli on tosi ikävä juttu kuulla, itse en ole huomioinut noita mainitsemiasi asioita – johtunee siis käyttämistäni laitteista tms. Mutta kaikennäköistä muuta päänvaivaa tämä pohja on aiheuttanut ja valitettavasti näihin ei ole muuta ratkaisua kuin vaihtaa koko pohja. Tämä on sen verran iso projekti, etten ole saanut nipistettyä siihen aikaa vauvan kanssa ollessa. Blogin suhteen se on kyllä työlistalla ja toivottavasti myös käytännössä ennen kesää. Toivottavasti maltat odottaa, että pääset testailemaan uutta toimivampaa pohjaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *