Olohuoneen raikkaat Marimekot

syyskuunkuudes_olohuone_marimekko1

Nyt on uudet Marimekot kotiutuneet olohuoneeseen. Savonlinnan reissulla poikkesin Marimekon liikkeeseen ja ilokseni kevään uutuustekstiilit olivat juuri saapuneet sinne. Hakusessa oli nämä Mint-tyynyt ja alun perin tarkoituksena oli hankkia joko vaaleanpuna-oranssi tai sinivalkoinen yhdistelmä. Pellavaiset tyynyliinat näyttivät kuitenkin niin herkulliselta kumpikin, että valinnanvaikeuden välttääkseni ostin kummankin. Klassista viiva voi löytyä useammassakin sävyssä kodissa.

Täytyy sanoa, että klassikko on uudistunut raikkaasti ja kuinka ollakaan tämä uusi sisustusmallisto muistuttaa enemmän Armia kuin monet mekot ennen tätä. Itselleni monet Marimekon kuoseista tuntuvat liian kovilta ja hallitsevilta nykyiseen kotiin, joten pehmeä luonnonvalkoinen ja raikas vaaleanpunainen ovat tervetulleita sävyjä mallistoon. Ihanan pehmeältä näyttävät myös mallistoa täydentävät lasiesineet. Tuo vaaleanpunainen tyyny on hyvä yhdistelmä mustavalkoisen kanssa ja mielessäni täydellinen pari sille olisi Svensk Tennin elefantit mustavalkoiseja.

Pähkäilin, että mitä raitakaksikko saa seurakseen ja tyynyarkistosta otin esille Hayn Dot –kanervanpunaisen tyynyn. Balmuirin musteensininen pellavatyyny rauhoittaa kokonaisuutta. Kuvienoton jälkeen vaihtelin järjestystä vielä niin, että valkoraidat siirtyivät divaanille ja pinkkipainos jäi paikoilleen – liikaa raitoja yhdelle sohvalle.

syyskuunkuudes_olohuone_marimekko2

syyskuunkuudes_olohuone_marimekko3

syyskuunkuudes_olohuone_marimekko4

Olohuoneeseen odotellaan saapuvaksi uutta sohvapöytää. Vielä pari viikkoa, niin pöytä on uudessa kodissaa ja olohuoneeseen päästään puonimaan uutta järjestystä. Näitä kuvia katsellessa silmään pistää sohvan alta pilkistävien lego-palikoiden lisäksi tuo keittiön ikkuna sälekaihtimineen ja eteisen viimeistelemättömyys. Kun huoneet ovat yhtenäistä tilaa, ei toisen huoneen epäkohtia voi sulkea ovella toiselle puolelle. Projekti kerrallaan. Seuraavana vuorossa tuo keittiö.

2 thoughts on “Olohuoneen raikkaat Marimekot

  1. Oi, onpas ihanat liinat. Minulla on yksi samanlainen, ei Marimekkoa, missä on punainen pohja ja valkoiset raidat. Nämä on todelliset Marityynynliinat, nappeineen kaikkineen.

    1. Nuo napit on tosiaan aivan ihanat – herättää kovasti muistoja itselleni. Ja kuulostaapa ihanan raikkaalta nuo mainitsemasi tekstiilit, punainen ja valkoinen on klassinen ja pirteä yhdistelmä. Kiitos kommentista ja hyvää kevättä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *