Pienen neidin maailmaa

Kurkistus pienen neidin huoneeseen. Vain kurkistus, koska sain raivattua yhden nurkan vapaaksi pyykeistä ja tämä taitaa olla ainoa kolonen huoneessa, jota voi kutsua valmiiksi. Raivaamista helpottaa kovasti House Doctorin pyykkipussit, joihin lelut saa piilotettua ja ne on helppo kantaa vaikkapa olohuoneen puolelle leikkejä varten. Tilasin näitä kaksi kappaletta Domdomista, toisen ruudullisena ja toisen raidallisena. Raidallinen on tällä hetkellä olohuoneessa, kun siellä ne leikitkin vielä tässä vaiheessa useimmiten ovat.

syyskuunkuudes_vauvanhuone1
syyskuunkuudes_vauvanhuone2
syyskuunkuudes_vauvanhuone7

Toiselle seinälle on tulossa vielä tapettia ja kenties tällekin seinälle jotain kuvioita. Mutta tulevasta värimaailmasta sen verran, että kodin vaalea linja jatkuu myös tytön huoneessa. Vaaleaa roosaa, persikkaa, harmaata, pehmeää puun sävyjä ja hitunen mustaa. Sellaisella reseptillä lähdetään huonetta sisustamaan.

syyskuunkuudes_vauvanhuone5

Minkälainen äiti sitä nyt kieltää värit lapseltaan? Siinä varsin kuumottava kysymys. On lapsilla asiat hyvin, kun tästäkin täytyy huolehtia. Mitäpä koulukiusaamisesta, maailman rauhasta ja ilmastonmuutoksesta, kun äidit tärvelevät lapset jo alkuunsa pelkällä värien käytöllä tai sillä, ettei värejä käytetä. Lauran blogissa käytiin taannoin pilke silmäkulmassa väriallergisten keskustelua lastenhuoneiden värityksestä. Oletus kun on, että lapsen huoneen täytyy olla väritykitystä legopalikoiden ja My Little Ponyn sävyissä. Keskustelu on mitä viihdyttävin ja tarjoaa hyvää vertaistukea värimaailmaltaan rajoittuneille äideille. Myönnän, että oma väripalettini saattaa kuulostaa kapeahkolta lastenhuoneen sisustamista ajatellen. Samaan aikaan uskon, että rauhalliset puitteet tuovat hyvää tasapainoa pienen ihmisen elämään. Neidin värikäs lelukaravaani ja miksei myös tyttömäiset kuosit vaatteissa tuovat kyllä riittävästi väriä huoneeseen, ja kun päivät täyttyvät uuden oppimisesta tarvitaan rauhallista sopukkaa unille. Enkä koe, että vaikkapa sitterin värityksellä olisi ratkaisevasti väliä pienokaisen mielikuvituksen kehittymiselle, eiköhän se muu anti ratkaise ihmistaimen luovuuden määrän.

syyskuunkuudes_vauvanhuone4

syyskuunkuudes_vauvanhuone_3a

Seinällä oleviin Dots-koukkuihin on helppo ripustaa vaatteita tai vaikkapa leluja. Tytön juhlamekot ovat niin somia, että ne ripustaa mielellään esille, koska käyttökertoja noille ihanuuksille kertyy vain muutamia. Niille kaveriksi vielä käyttöä odottavat farkut. Seuraavaan koon vaatekertaa ostaessa sitä jotenkin havahtui huomaamaan, että omasta vauvasta on kasvanut pieni taapero. Enää ei hypistellä pikkunuttuja vauvahyllyllä, vaan tyttömäisempiä mekkoja, neuleita, farkkuja ja t-paitoja.

Vuosi sitten kokosin 50- ja 56 –kokoja lipastoon ja nyt pienokaista odottaa setti 74-koossa. Loman aikana valpas tyttö lähti konttaamaan ja näinpä siirryttiin kokonaan uudelle ajalle tytön kanssa. Samaan aikaan niin iloista, mutta myös haikeaa. Siihen haikeuteen täytyy vain tottua, sillä ainoa asia mikä pienen kanssa on varmaa, on juurikin se muutos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *