Pienet asiat tekevät kodin

Syyskuunkuudes gant paisley sininen tyynyliina makuuhuone

Tai ainakin kotoisan tunnelman. Lähipiirin kauhistukseksi muutimme kesällä melkoisen keskeneräiseen kotiin. Kodin seinistä puuttui pintamaali ja keittiössä vasta haaveiltiin sellaisista modernin kodin varustuksista kuten juokseva vesi, valot ja liesi. Olohuoneen parkettia peitti pahvit ja seinillä hohti mintunvihreä tasoitusaine. Pahimmillaan pakkasimme kahden ihmisen ja yhden karvakorvan talouden makuuhuoneeseen, joka oli tapetteja ja pintamaaleja myöten valmis. Onneksi saimme eristettyä makuuhuoneesta remonttivapaan alueen ja kaiken kaaoksen keskellä sinne pystyi rakentamaan oman kotipesän. Nämä neliöt vallattiin pienin askelin huone kerrallaan.

Sain osakseni kulmien kohotuksia ja ihmetystä, kun muuton lähestyessä makuuhuoneen pienistä sisustuksellisista yksityiskohdista tuli minulle suoranainen päänvaiva ja pakkomielle. Joku järkevä voi ajatella, että kaikki aika ja energia olisi kannattanut suunnata telan varteen ja maalipintojen viimeistelyyn, eikä tekstiilien hypistelyyn.

Remontin ja ihmisen väliin tarvitaan jotain pehmeää. Oli ihan tarpeeksi kovaa venyttää omaa jaksamista työpäivän jälkeen remontin äärellä, ja sietää muuttolaatikkoelämää muutaman viikon ajan. Kaiken kaaoksen keskellä tämä paikka oli myös koti ja koti on paikka rentoutumiseen. Tämän takia minulle oli tärkeää, että saimme edes yhden huoneen mahdollisimman valmiiksi ja tehdä siellä olosta mahdollisimman kotoisan.

Syyskuunkuudes gant vuodevaatteet petaus makuuhuone

Syyskuunkuudes Gant petaus makuuhuone pellava

Pieni kotoisuus ja uuden tuntu syntyi kesäisen raikkaista tekstiileistä, puhtaan valkoisista lakanoista ja sopivasti pimentävistä silkkiverhoista. Valkoiset pellavalakanat saivat vähän väriä Gantin sinertävistä paisley-kuviollisista tyynyliinoista ja sekaan heitetyistä TineK-tyynyistä. Joskus nuo muotibrändien liinavaatteet tuntuvat hivenen arvokkailta hankinnoilta kotiin, mutta onneksi parilla tyynyliinalla saa kohtuullisen edullisesti vaihtelua peruspetaukseen. Raikas sininen tuo kivasti väriä, rikkoo hieman valkoharmaata tasapainoa. Kuviokonservatiivina oli puolestaan kiva huomata, että kuviollinen tapetti ei rajoita kuosi-iloittelun suhteen – hyvinhän tuo paisley-kuvio istuu kirsikkapuun oksien alle.

Pientä, mutta merkityksellistä. Keskellä remonttia oli kiva sulkea ovi ja unohtaa sotku hetkeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *