Pienet joulut

Joulutunnelma. Useamman vuoden ajan joulutunnelmaa on saanut hakea ja haikeana todeta sen olevan hukassa. Vuoden takaista joulua tuskin muistan, sen verran salamatkustaja verotti voimia ja päällimmäinen muistijälki on järjetön väsymys. Väsymys on läsnä tälläkin hetkellä, mutta erilailla, nyt ollaan vielä ihan toimintakykyisiä. Viikon aikana ollaan saatu nauttia useista vieraista, on ollut itsenäisyyspäiväillallista, beben kummitädin vierailua, ystävien tapaamista ja yhdet pikkujoulut uudella lapsiperhe kokoonpanolla. Tujakkaa glögiä maistellessa, joululauluja hyräillessä ja joulumarkkinoilla kierrellessä, huomaa sen joulutunnelman heräilevän. Ei sitä jouluhyggeä myydä tänäkään vuona kaupanhyllyllä, se täytyy elää ja kokea, ei suorittaa.

syyskunkuudes_pikkujoulukattaus1

syyskuunkuudes_pikkujoulukattau3

syyskuunkuudes_pikkujoulukattaus5
Yleensä vieraiden saapuessa minulle ei jää ihmeemmin aikaa kuvailla kattausta, vaan aikaa menee loikkiessa paikasta toiseen viime hetken valmisteluja tehden. Beben myötä on oppinut suunnittelemaan aina askeleen eteenpäin ja tällä kertaa kävi, niin että beben nukkuessa tirsojaan ennätin nappaamaan pari kuvaa kattauksesta. Alkuperäinen idea oli noutaa kaupasta silkkinauhaa ja metsästä muutama kuusenoksa, joista olisin tehnyt jouluiset lautasliinarenkaat. Tämä idea jäi vielä odottamaan toteutusta toiseen kertaan, ja mentiin ihan perussetillä Balmuirin lautasliinarenkailla ja Stockmann Villan vaaleanharmailla pellavilla.

syyskuunkuudes_ruokailutila_pikkujoulu2

syyskuunkuudes_pikkujoulukattaus7

Samalla kuvasin meidän ruokailutilaa näin hämärissä olosuhteissa, kun kruunussa on valot. Valaistuksesta huolimatta jalusta olisi kova sana sisätiloissa kuvaillessa näin talviaikaan, mutta en malttanut viritellä sitä tällä kertaan. Kattauksesta tuli varsin vaalea ja väriä kokonaisuuteen toi eri väriset Iittalan Kivi-tuikut eli varsin perinteinen kattaus tällä kertaa.

syyskuunkuudes_pikkujoulukattaus2a
Syyskuunkuudes_pikkujoulukattaus_klassinen
syyskuunkuudes_pikkujoulukattaus3a

Värikkäät tapashenkiset tarjoilut toki toi oman värinsä kattaukseen ja viime silaus oli ystävän ideoima jouluskumppa. Rosmariinin oksa ja granaattiomena virittävät juhlajuoman tähän sesonkiin. Ehdottomasti Pinterest-kamaa. Kuvien perusteella joku näppärä saattaa päätellä meidän kokoontuneen oliivikulhon ääreen, mutta kotiäitin kaapinperukoista löytyi myös saaristolaisleipää limegraavatun lohen ja avokadomoussen kera, vuohenjuustoporo leipäsiä, tomaattitapenadella pehmiteltyä maalaisleipää, hunajamelonia parmankinkun kera. Pöytään katettiin vielä vieraiden tuomat herkulliset juustot hillojen kera ja juhla oli valmis.

syyskuunkuudes_pikkujoulukattaus6
syyskuunkuudes_pikkujoulukattaus8

Niin se joulutunnelma löytyy juhlamielestä ja ystävien kanssa yhdessä olosta. Vielähän tässä on aikaa etsiä omaa joulumieltä. Pienet tyypitkin osallistuivat juhlaan kukin tavallaan mallikkaasti – jokeltaen, leikkien, tutkien ja omia herkkuja maistellen. Life is good.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *