Pöydän kulmaa ja ripaus punaista

Syyskuunkuudes ruokapöytä ilta

Tässä olisi ensi maistiaisia keittiön upouudesta pöydästä, jonka ääressä on istuttu jo isommankin porukan kera. Olemme hyvin tyytyväisiä ostokseen, puun lämmin pinta on ihana ja suuri pöytä sopii tilaan erittäin hyvin. Tuolibingossakin on saatu rivit järjestykseen ja pari kappaletta Eamesejä on kotiutumassa meille lähiviikkoina. Hieman kattavampaa kuvamateriaalia luvassa heti, kun muistikortille tallentuu julkaisukelpoisia otoksia. Pimeät illat ja pitkät työpäivät taitavat olla bloggaajan vihollinen numero yksi. Nykyisellä varustuksella ei synny mairittelevia tuloksia näin hämärissä olosuhteissa, etenkin kun ruokailutilasta puuttuu vielä kunnon valaisin. Pimeys vie virran myös itse bloggaajalta, D-vitamiineista ja muista eliksiireistä huolimatta nukkumatti kutsuu unille jo yhdeksältä. Olkaapa siis kärsivällisiä.

Syyskuunkuuden ruokapöytä

Etelän ensilumi vei ajatukset jo kohti joulua. Tämä onkin ensimmäinen joulu, joka vietetään ihan omassa kodissa. Tavallaan joulu aloitetaan puhtaalta pöydältä ja uusilla perinteillä ainakin koristelujen osalta. Koska olemme tavallisesti viettäneet joulun vanhempien luona, ei meille ole kertynyt pientä laatikollista enempää joulutilpehööriä. Luulen, että kimaltavaa Disney-joulua meille ei ole tulossa nytkään, mutta jotain tunnelmaa tuovia koristeita ja reilusti valkoisia kukkia kaipaan. Valkoisten hankien ystävänä suosin joulukoristeissa valkoista. Kaivaessani kaapin perukoilta Iittalan punaiset tuikut kirkkaiden ja valkoisten sekaan, mietin että ripaus perinteistä punaista toisi vähän lämpöä vaaleuteen. Katsotaan vielä millaiseen värikombinaatioon päädytään.

Syyskuunkuudes iittala kynttilä

Syyskuunkuudes iittala lantern kivi punainen

Syyskuunkuudes iittala keittiö lantern

Jouluun valmistautuminen onkin nyt erilaista kuin aikaisemmin. Joskus on tuntunut turhalta somistaa kotia pyhiä varten, kun niiden aikana on kuitenkin poissa. Nyt joulua saa rakennella rauhassa ja samalla uutta kotia saa tehtyä kodikkaammaksi. Joulusomistus antaa myös mahdollisuuden kokeilla erilaisia värejä ja yksityiskohtia.

Uuden keskelle kaipaan jotain perinteitäkin. Olen pyytänyt äitiä pakkaamaan Festivo-kynttiläjalat matkaan joulunviettoon – saa nähdä millainen lainalaatikko saadaan koottua ennen kuin vanhemmat starttaavat joulun viettoon.

Joulun herkut ovatkin sitten kokonaan oman postauksensa arvoisia. Pahoittelen jo valmiiksi, joulutoitusta luvassa seuraavien viikkojen aikana myös tästäkin torvesta.

2 thoughts on “Pöydän kulmaa ja ripaus punaista

  1. Niin kaunis pöytä, kerta kaikkisesti!
    Jouluttelu on erittäin ok. Aikaisempina vuosina joulu on jotenkin ärsyttänyt, mutta tänä vuonna on pitkästä aikaa kevyempi olla, uusi koti ja… joulukin tuntuu taas hyvälle 🙂

    1. Niinpä. Tuntuu, että joulussa on ollut sellainen väkisin vääntämisen maku ja pyhät on vain täytynyt jotenkin keinotella alta pois. Ja nyt tämä pimeys tuntuu ihan sietämättömältä, niin on kiva vähän miettiä piristystä tämän keskelle vaikka sitten niillä joulutontuilla ja kukka-asetelmilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *