Sisustuksen ensimmäiset x 5

Ajattomuus on ollut minulle tärkeää sisustamisessa ja useimmat hankinnat on tehty meille pitkällä aikatähtäimellä. Vaikka kotien tyylit ovat vaihdelleet on meilläkin esineitä, jotka on hankittu ensimmäiseen kotiin. Valkoisen Harjamajan Suvin postauksen innoittamana, päätin katsastaa meidän ensimmäiset merkittävät hankinnat.

Ensimmäinen valaisin

Ensimmäinen valaisinhankinta on tämä lasinen lampunjalka, jonka ostin ensimmäiseen omaan kotiin vuonna 2007. Tätä ennen valaisimet olivat pääosin Ikeaa, joten lasken tämän Stockmannilta hankitun valaisimen olevan ensimmäinen hieman arvokkaampi hankinta. Lasinen lampunjalka sopi täydellisesti sen aikaiseen tyyliini ja erottui edukseen ajalle tyypillisestä bling-bling -tarjonnasta. Silloin 58 euroa maksanut lampunjalka oli merkittävän kokoinen hankinta ja ihan alussa ostin siihen varjostimen Ikeasta, koska budjetti loppui kangasvarjostimen kohdalla. Edelleenkin pidän lasisen lampunjalan klassisen modernista ilmeestä ja valaisin on kiertänyt kodissamme huoneesta toiseen.


Ensimmäinen blogihitti

Hayn Stand Loop oli muutama vuosi sitten yksi blogi-tuotteista, joita näki blogissa jos toisessa. Melko pitkään kiersin tietoisesti nämä tuotteet, kunnes päätin tehdä elämästäni helpompaa ja olla stressaamatta moisesta. Tämän naulakon taisin ostaa about 2010. Monen blogi-tuotteen taustalla on erinomainen hintalaatusuhde ja design, johon on varaa pienemmälläkin budjetilla. Naulakko on ollut alusta saakka makuuhuoneessa käyttövaatteiden säilytyspaikkana ja varanaulakkona juhlien aikaan. Ostin siihen Köpiksen reissulta Hayn omat mattamustat ja ohuet kuparin väriset ripustimet. Tuossa vaiheessa kupari oli vasta tekemässä tuloaan ja minusta nämä ovat edelleenkin oiva yhdistelmä.

Ensimmäinen oikea sohva

Interfacen Mango on ensimmäinen oikea sohvahankinta, joka tehtiin edelliseen kotiimme vuonna 2012. Tätä edelsi mieheni ensimmäiseen kotiin Askosta hankittu sohva. Sohvan hankintaan säästettiin kärsivällisesti ja useammasta vaihtoehdosta valitsimme ajattoman ja siron moduulisohvan. Alkuperäisessä kokoonpanossa sohva oli divaanimallissa, mutta divaanin kätisyys ei istunut nykyisen kotiimme. Onneksi saimme tilattua Interfacelta lyhyen jatkopalan ja toinen sohvan puolikas täydentyi kolmen istuttavaksi sohvaksi ja toinen osa on puolestaan on erillisenä divaanina. Kotimaisen sohvan ajaton muotoilu on kestänyt hyvin aikaa ja helmenharmaa kangas on puolestaan pitänyt puolensa lapsiperhearjessa.
Ensimmäinen design-valaisin

Flosin 2097 on ollut haaveideni valaisin jo teinitytöstä ja kuvittelin sellaisen unelmieni kodin eteisaulaan. Tätä haaveideni eteisaulaa meillä ei vielä ole, mutta valaisin löytyy ruokailuhuoneesta. Sain valaisimen lahjaksi vanhemmiltani muutama vuosi sitten, kun täytin 30-vuotta. Isäni oli pohtinut lahjaksi arvokasta korua ja neuvottelin voisiko valaisin olla koru? Tätä korua ihailen nyt joka päivä. Siinä vaiheessa kun olin valaisimen hankkinut, alkoi niitä ilmestymään useampaan blogiin ja hetken aikaa mietin näinkö se unelmien valaisin kärsii huikean inflaation blogilamppuna. No ei sen loisto ainakaan omaan silmään ole hiipunut.


Ensimmäinen astiasto
Omalla kotiseudullani on ollut tapana ”kerätä” nuorelle astiat ja liinavaatteet jo varhain, jotta ne olisivat valmiina kotoa muuttoa varten. Kun minulta tiedusteltiin 15-vuotiaana, että minkälaista astiastoa ja kahvikuppia minulle kerättäisiin rippilahjaksi, vastasin että Egoa kiitos. Stefan Lindforsin suunnittelemat Ego-kupit olivat kesällä 1999 varsin uusi tulokas ja muistan, kuinka kahvikuppien suurta kokoa ja epäsymmetristä muotoilua ihmeteltiin. Tämä muotoilu on osoittautunut arjessa varsin toimivaksi ja vielä tänäänkin lähes kahdenkymmen vuoden jälkeen kupin muotoilu miellyttää omaa silmää. Toivoin aikanaan myös kaikkien astioiden olevan valkoisia, mikä oli siihen aikaa trendeistä poikkeava toive. Edelleenkin Egot ovat meillä arkikäytössä milloin teekuppeina, keittoastioina tai yrttiruukkuna. Muutama kuppi on kokenut mallille tyypillisen haverin ja kahva on jäänyt matkan varrelle.

Näitä postauksia on ollut hauska lukea ja Valkoisen Harmajan ohella ainakin Pihkalan Maija kirjoitteli omista ensimmäisistä sisustushankinnoistaan. Tätä kirjoittaessa tuli pohdittua sitäkin, kuinka pienellä tavaramäärällä tähän kotiin muutettiin ja miten aikanaan tästä asunnosta muutto on huomattavasti isompi logistinen ponnistus kuin aikaisemmat muutot.

5 thoughts on “Sisustuksen ensimmäiset x 5

  1. Moikka,
    teillä on kaunis koti. Ihastuin olohuoneen tauluun ja olen samantapaista etsinyt jo kauan. Voisitko kertoa, mistä moisen ihanuuden löytää?

  2. Moikka,

    minun viesti ei meinaa mitenkään tulla perille: (. Eli olisin kysynyt teidän olohuoneen taulusta, mistä olette löytänyt noin kauniin taulun? Teillä on kaunis koti kaikin puolin.

    1. Hei Nina, pahoittelen kommenttisi oli jostakin syystä eksynyt roskalaatikon puolelle, mutta nyt pitäisi tulla perille. Taulun on maalannut tilauksesta sellainen daami kuin Henna Karilainen. Taulu tehtiin meidän edelliseen kotiin ja mietittiin yhdessä taiteilijan kanssa meille sopivat värit. Hennan taitaa nykyisin löytää Henna Iivo -nimellä https://www.instagram.com/hennaiivo/, kurkkaappas tämä Instagram. Tervetuloa blogin pariin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *