Sisustusfilosofian metsästys ja projektit vuodelle 2016

First world problems. Mulla on orastava tyylikriisi ja yöunien lisäksi olen huomannut, että oma sisustusfilosofia on välillä hukassa. Luulin, että vaalea koti on sitä mitä halusin ja periaatteessa olen ollut varsin tyytyväinen nykyisen kodin värimaailmaan. Valkoista, harmaata, mustaa ja luonnonmateriaaleja, näillä sävyillä koti on rauhaisa tyyssija.

Sitten trendivärikartalle ilmestyy syvää sinistä ja vihreää, tummia värejä. Ympäristöstään vaikuitteita imevä extroverttisisustaja säkeentyy tyystiin. Olin vasta päässyt eroon kirppiksellä tummansinisistä Teema-kipoista ja tummasävyisistä tekstiileistä, ja nyt ne tulevat sekoittamaan mun väripaletin. Hetkellisesti unohdin haaveeni vaaleasta klassisen modernista kaupunkikodista ja yritin mielessäni kuvitella trendikkään petrolliseinän omaan kotiin. Vaan ajatus ei istunut keittiön välitilaan, eteisen seinään tai vihoviimeisenä neidin huoneeseen. Tänä vuona ei siis nähdä petrolliseinää meidän kodissa, eikä välttämättä edes sen yksityiskohdissa. Katsotaan uudestaan ensi vuona, silloin olen ehkä pureskellut ja niellyt tämän värihullutuksen. Herkulliseltahan tuo väri näyttää toisten kodissa. Trendivärit pistävät kuitenkin miettimään, että mitä jos minäkin antaisin väreille mahdollisuuden. Eihän koti nytkään ole valkoista valkoisella, mutta vaalea se on.

Väritykityksen päätteeksi mieli kaipaa jotain rauhallista. Näitä ruotsalaisen valokuvaaja Pia Ulinin ottamia sisustuskuvia katsellessa on hyvä virittäytyä kevääseen ja tämän vuoden projekteihin. Kauniita pastelleja ja harmaan sävyjä, ehkä siinä väri-iloittelussa riittää edelleenkin nämä myrkyn vihreää pehmeämmät värit. Tässä se nyt tulee vuoden 2016 sisustusprojektit.

Syyskuunkuudes_PiaUlin2.30.37
syyskuunkuudes_piaulin2
Kuvankaappaus 2016-2-9 kello 2.26.39

Aina ja edelleen hygge
Hyvän tunnelman metsästys on aina agendalla ja tässäkin kodissa on vielä monennäköistä hienosäätöä ennen kuin ollaan maalissa. Haastan itseäni pääsemään valkoisen seinän kammosta ja rohkeasti ripustamaan seinälle taulun jos toisenkin. Sisustustyynyjä täytyy varmasti muutella useamman kerran vuoden aikana, että feng shuit on kohillaan ja niiden värien kanssa pääsee leikkimään. Niin ja voisihan sitä harjaannuttaa taitojaan asetelmien tekijänä – pikkuesineet ja minä ei ole vieläkään toimiva yhdistelmä.

Syyskuunkuudes_pia_ulin5e

Keittiön viimeistely

Monessa kohtaa on käynytkin ilmi, että muutettiin nykyiseen kotiin melkoisella vauhdilla ja keittiökin valmistui parin kuukauden asumisen jälkeen. Siinä kiireessä jäi pari kohtaa viimeistelemättä ja näiden pikkuviilausten kanssa on eletty. Kaihertaahan ne silmää nyt, kun täällä kotona viettää päivät pitkät. Keittiön välitilan laitto löytyykin projektilistan kärjestä. Haaveissa olisi tuollainen ihana harmahtava marmori, mutta katsotaan mikä on lopullinen ratkaisu, sillä kulman takana (vuosien päässä) siintää se kaivattu putkiremontti. Täytyy siis puonia joku kompromissi. Myös keittiön verhottomuus pistää vähän silmään, ja tätäkin aihetta pallotellaan lähempänä kevättä blogissa.

Kuvankaappaus 2016-2-9 kello 2.29.54

syyskuunkuudes_piaulin3e
Eteinen
Niinhän sitä luulisi, että pintojen laitto ja seinällinen mittojen mukaan tehtyä kaapistoa riittäisi tekemään eteisen. Juu ei. Tällä hetkellä eteisen tyylikkäin ja lähes ainoa sisustuselementti on vauvan rattaat. Tässä kohtaa täytyy sanoa, että olen kovin tyytyväinen, että valittiin mustavalkeat rattaat. Kun eteinen avautuu suoraan olohuoneeseen, vaatii tila vähän sisustamista – peiliä, taulua, kenties tapettia ja jotain mihin ne pienet tavarat saa tiputettua käsistään. Avoimessa tilassa se lattialle tiputettu koiranhihnakin kaihertaa silmää. Vaan löytyisiköhän jostakin sitä kontaktimuovitettua rattaiden roiskeet kestävää tapettia, jota ideoitiin blogisiskojen kanssa.

Neidin oma huone

Vuoden hauskin projekti on pienen neidin huoneen rymsteeraus. Mies haaveilee anime-seinästä ja muusta väri-ilotulituksesta. Minä taas modernin huvikumpumaisesta tunnelmasta, mitä sillä tarkoitan, kerron myöhemmin. Tällä hetkellä huone on valkoinen ja toimii yleisenä vaatteiden kuivaus- ja säilytystilana sekä vierashuoneena, eikä vastaa millään tavalla ajatustani pienen tytön huoneesta. Jollakin tavalla vierashuonefunktio saisi olla osa tytön huonetta. Katsotaan miten tämä ratkaistaan, kun neliöitä on kuitenkin rajallisesti. Luvassa kuitenkin tapettipohdintaa ja keskustelua siitä millainen lapsen huone pitäisi olla tänä päivänä – lapsista taitaa kuitenkin kasvaa ihan tasapainoisia yksilöitä, vaikka eivät eläisi keskellä hillitöntä värikylpyä.

Kylpyhuone

Meidän kodin kauhistus ja kompastuskivi on kerrassaan karmea kylpyhuone. Sen kanssa on oppinut elämään, vaikka alkuun mietin, että tuon kopperon ainoa pelastus olisi leka. Mutta totuuden nimissä se kaipaa jotakin laastaria ylleen, jolla se saa lisäaikaa putkiremonttiin saakka. Eli kodin kauheimmissa, joskin tärkeissä neliöissä, luvassa pienen budjetin kohennus.

Syyskuunkuudes_pia_ulin5e

Sellaista luvassa sisustusrintamalla tämän vuoden aikana. Toivotaan, että se sisustusfilosofiakin löytyisi matkalla.

Kuvat Pia Ulin Linkdeco

2 thoughts on “Sisustusfilosofian metsästys ja projektit vuodelle 2016

  1. Tosi kivoja ja mielenkiintoisia projekteja tulossa teillä tänä vuonna. Ja ihan samoja ajatuksia noista väreistäkin…

    1. Musta tuntuu, että suomalaiset nappaa aika helposti nuo voimakkaimmat tehostevärit omakseen ja moni kaipaa kontrasteja kotiinsa. Kyllähän ne voimakkaammat sävyt toki sopivat selkeän graafiseen tyyliin, mutta itse kaipaan tällä hetkellä sellaista pehmeyttä ja modernia klassisuutta. Väreissä parasta on se, kuinka erilailla ihmiset niitä käyttävät ja ettei kaikilla tarvitse olla samaa sävyä seinillä. Kiva kuulla, että en ole yksin näiden väriaatosteni kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *