Sisustusteema: Kodin kodikkain nurkka

syyskuunkuudes_makuuhuone_kukkatapetti

Mikä on on kodissa tärkeintä? Arvo, arvokkuus, siisteys ja järjestys, design-kalusteet ja trendikkyys? Minusta se on kodikkuus. Kodikkuus on asujan sydämessä ja mitä suuremmissa määrin kodikkuus tarkoittaa eri asioita eri ihmisille. Minulla sisustusratkaisuja ohjaa sellaisen hyvän hyggen kaipuu. Tanskalaista sisustusta ihailevat tietävät, mitä tuolla kotoisalla hytinällä hyggellä haen.

Pienellä sisustusbloggaajaporukalla kiertää haaste, jossa tarkoitus on esitellä ”kodin kotoisin nurkka” ja haasteen heitti ilmoille hurmaava Suvi Valkoinen Harmaja -blogista. Valkoinen Harmaja on kyllä sellainen talo, jossa voisin heittäytyä vallan kodikkaaksi ja viihtyä hyvin. Mutta nyt esittelen meidän kodin kodikkaimman nurkan ja kerron, mikä siitä tekee kodikkaan.

Makuuhuone on se paikka, joka on meistä kodikkain paikka tässä asunnossa. Ilta-aurinkoon päin oleva nurkka, vaihtelee ilmettäät ja väriään päivän aikana. Päivän hämyisästä vaaleudesta, ilta-auringon punertamaan. Huonetta on tullut kuvattua, jonkin verran blogiin ja parin vuoden aikana siellä on tapahtunut hyvin vähän muutoksia. Pahoittelen jos odotit jotain uutta ja raflaavaa, niin saatat pettyä. Täällä jatkuu sama meininki kuin ennenkin. Kun muualla asunnossa haetaan tyyliä ja revitellään väreillä, makuuhuoneen kohdalla olen täysin tyytyväinen vallitsevaan vaaleaan ilmeeseen.

syyskuunkuudes_makuuhuone2

syyskuunkuudes_makuuhuone_kodikas

syyskuunkuudes_makuuhuone_hay1

Lieneekö osa huoneen kodikkuuden tuntua se, että huone valmistui ensimmäisenä ja tänne me todellakin muutimme, kun muu koti oli kuin räjähdyksen jäljiltä. Toisaalta tämän huoneen osalta tein ratkaisut mukavuus edellä, halusin selkeitä linjoja, tunnelmaa, vaaleutta ja sellaista hotellitunnelmaa, joka tuo pehmeyttä ja turvallisuutta. Remontointi hetkellä valitsin seinään kukkatapetin, vaikka graafiset kuviot olisivat saattaneet olla asunnon muuhun linjaan sopivampi ratkaisu. Kukkiin en ole kyllästynyt, vaikka sitä moni varoitteli. Päinvastoin, auringonvalossa muuttuvat tapetin sävyt, jaksavat ihastuttaa vieläkin. En ole vielä raaskinut edes ottaa työn alle suunnittelemaani sängynpäätyä. Matot ja muu ylimääräinen on saanut siirtyä pois, koska ylimääräinen on ylimääräistä makuuhuoneessa.

Huonetta sisustaessa on kovasti miettinyt trendejä tai design-lamppuja, vaan sitä missä olisi hyvä nukkua ja rentoutua. Millainen valaistus siihen sopii ja mitä haluan aamulla nähdä. Näinpä näistä neliöistä on tullutkin meidän kodin klassisimmat ja ehkä romanttisetkin. Se kokonaisuus tekee tästä huoneesta myös kodikkaimman.

syyskuunkuudes_makuuhuone_silkkiverhot

syyskuunkuudes_kirena_makuuhuone

Remontointivaiheessa mietin, että miten vaatekaapin valkoista lasia olevat ovet vaikuttavat huoneen tunnelmaan. Lisäävätkö ne kaikua tai tekevätkö vaikutelmasta kylmän? Eivät. Ne tekevät huoneesta entistä valoisamman ja yhtenäinen vaalea pinta rauhoittaa tilaa. Näin arkisin kaapin ovet jäävät monesti raolleen, mutta kun vaatteille on riittävästi tilaa ja sisukset ovat kalustemaiset ei sekään suuresti silmään käy. Se, että vaatteille on paikkansa lisää tilan kodikkuutta, kun rievut eivät roiku siellä täällä ja tila on siisti.

syyskuunkuudes_makuuhuone_pinnasänky_stokke

syyskuunkuudes_makuuhuone1

Yksinkertaisuus on kannattanut, sillä vielä toistaiseksi huoneessa nukkuu myös pieni tyttö. Näinpä hänen satukirjansa, nallet ja sun muut tuovat väriä tilaan. Odotan jo sitä, kun voin itse nukkumaan mennessä lukea hetken kirjaa, sen sijaan että hiivin hipihiljaa pimennysverhojen pimentämään huoneeseen ja yritän olla herättämättä pientä tuhisijaa. Toisaalta haikeana mietin sitä, että kohta puolin neiti tosiaan muuttaa omaan huoneeseen.

Käykäähän katsomassa, millaisia kodikkaita nurkkia löytyy Lauralta, Beauty of Lifen Samiralta, Nuapurissa Marulta, ja Sisustusunelmia Johannalta. Näitä kotoisia nurkkia on tulossa vielä lisää ja jaan niitä Facebookin puolella.

Tämä on porukan ensimmäinen teema-postaus ja näitä on tulossa syksyn aikana lisää. Toivottavasti pidätte, minulle ainakin tästä ensimmäisestä postauskierroksesta tulee kovasti lisää inspiraatiota.

9 thoughts on “Sisustusteema: Kodin kodikkain nurkka

  1. Kaunis makuuhuone! Minustakin makuuhuoneessa tärkeintä on se, että siellä on hyvä rentoutua, ja ainakin itselläni se vaatii sitä, ettei tavaraa ole liikaa näkyvillä. Pitäisikin kantaa talvivaatteita täynnä olevat laatikot kellariin… Olen muuten lukenut tuon saman Townsendin kirjan ja täytyy sanoa, etten tykännyt yhtään 😀

    1. Se on ihme juttu, miten se siisti ympäristö rauhoittaa 🙂 Mä en ole päässyt Townsendin kirjassa ekaa aukeamaa pidemmälle, joten saa nähdä miten uppoaa vai uppoaako ollenkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *