Sohva paloiksi ja sinistä olohuoneeseen

Tarkkasilmäisimmät ovat kyselleet Facebookin ja Instagramin puolella, mitä meidän sohvalle on tapahtunut. Sohvaa ei ole vaihdettu uuteen, vaikka sekin on kieltämättä käynyt mielessä, vaan modulit on jaettu hieman erilailla. Muutos tehtiin jo kesän alussa, kun taapero lähti kävelemään ja haluttiin olohuoneeseen hieman tilaa telmimiseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Interfacen Mango-sohva on ollut juuri sopivan joustava ratkaisu meidän käyttöön.Käytännössä sohvien asettelu näin on toiminut oikein hyvin, mutta välillä huoneen keskipiste tuntuu olevan hukassa. Myös television katselu nykyisessä järjestelyssä on hivenen hankalaa ja me likinäköiset kasataan leffailtoina lattialle iso kasa tyynyjä. Koska olohuoneesta ei löydy yhtään ehjää seinää täytyy kalusteiden paikkaa pohtia tarkaan. Edellisessä järjestyksessä sohvan paikka oli olohuoneen ja ruokailutilan välissä, on varmastikin optimaalisin ratkaisu ja siihen palataan, kunhan askeleet tytöllä hieman rauhoittuvat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syksyn kunniaksi vaihdoin olohuoneen vaaleat tekstiilit sinisiin. Tänä syksynä kodin siniset tekstiilit tuntuivat saavan paikkansa ja löysivät kivan yhdistelmän mustan Saanan ja Ollin -tyynyn kanssa. Lisäksi ostin turkoosin sinisen tyynyn Linumin tämän syksyn mallistosta ja jämäkämmän neulostyynyn Lexingtonilta. Pilvisenä iltapäivänä yhdistelmästä tuli tunnelmallinen. Vaaleanpunaiset, lilat ja kanervanpunaiset yksityiskohdat raikastavat yhdistelmää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En tiedä johtuneeko olohuoneen risaisuudesta ja jäsentämättömyydestä, en ole kuvannut kovasti huonetta kokonaisuudessaan. Oma vaikutelma kuvista on jotenkin myynti-ilmoituksen kaltainen ja omaan silmään tarttuu myös taustalla näkyvä eteinen, johon en ole täysin tyytyväinen. Toisessa suunnassa on puolestaan iso ikkuna ja vastavaloon kuvaamisen mahdottomuudenhan te kaikki tiedätte. Toivottavasti tästä pääsette jyvälle meidän olohuoneeseen. Kunhan paluu palkkatyöhön koittaa, voisin katsoa toisen sohvaelementin tilalle irtotuoleja.

Hyvää viikonloppua!

12 thoughts on “Sohva paloiksi ja sinistä olohuoneeseen

 1. Sunnuntai-striimin innoittamana löysin tänne kommentoimaan. Ihanan kaunis, harmoninen ja levollinen kokonaisuus! 🙂 Tykkään tosi paljon myös tuosta Marimekon vaasista. Se on kaunis kukkineen. Leppoisaa sunnuntaita! 🙂

  1. Hei Viivi ja tervetuloa blogiin, kiva kun jätit kommentin. Tuo Marimekon vaasi on yksi tämän hetken suosikkejani, se viimeistele kokonaisuuden kuin kokonaisuuden. Ja täytyypä tulla vastavierailulle pikin miten, aina on kiva löytää uusia blogeja lukulistalle. Kivaa sunnuntai-iltaa!

 2. Hei kivalta näyttää teidän olohuone! Itsekin juuri muokkailin sohvakalustoa uusiksi, että syksyn tullen mahdutaan koko porukka paremmin. 🙂 Ja ihana tuo teidän ruokailutila!

  1. Se on kyllä mahtavaa, kun saa muokata noita kalusteita tarpeen tullen. Kiitos kommentista ja ruokailutila taitaa olla tätä nykyään kodin käytetyin tila, hyvin viihdytään.

 3. Olenkin jo parikn otteeseen huokaillut teidän olohuoneen pöydän perään. On se vain kaunis! Ja kuvissa ainakin sohvalin näyttää hyvältä noin, käytännöllisyydesta en toki osaa sanoa 🙂 pienten lasten kanssa joutuu aina vähän sumplimaan.

 4. Todella kätevää kun sohvan saa tuollalailla palasiksi ja se muuntuu tarpeiden mukaan. Tuo sohvapöytä on ihana! Ja onko Marimekon maljakko, josta minäkin haaveilen? On vain niin kallis, että pitää toivoa vaikka joulupukilta. : )

  1. Erittäin näppärää. Ja kyllä vain tämä on se Marimekon Urna -maljakko. Minäkin olen saanut tämän lahjaksi, joten ei muuta kuin joulupukille toivetta menemään 🙂

  1. Kiitos – tällä hetkellä legot on levitelty pitkin olohuonetta, joten todellisuus on kaukana levollisesta 🙂 Mutta illalla sitten taas, kun korjaan päivän leikit. Mukavaa viikkoa sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *