Suomalainen joululahjalista

Ensimmäinen adventti on vietetty ja joulukalenterin ensimmäinen luukku avataan huomenna. Joululahjojen metsästys on virallisesti alkanut. Ennen kuin jouluhysteria valtaa joka sopukan, voisi hetkeksi pysähtyä miettimään mihin sitä roposensa antaa, kun kantaa paketteja kuusen alle. Tänäkin jouluna olen ottanut tavoitteeksi sen, että mahdollisimman iso siivu joululahjabudjetista jäisi Suomeen. Osaltani haluan tukea suomalaista yrittäjyyttä ja tuoda esille uutta design-osaamista. Tämä ei tarkoita, että lahjojen laadusta täytyisi tinkiä tai valikoima olisi merkittävästi suppeampi kuin muuten. Tänä viikonloppuna alkaneet joulumarkkinat ja –messut ovat hyvä osoitus siitä, että mielikuvituksesta ja ideoista ei tarvitse tinkiä, vaikka pyrkisi ostamaan lahjat mahdollisimman läheltä niiden tekopaikkaa.

Monena jouluna lahjapaketteihin on päätynyt konserttilippuja, ravintola- ja day spa –lahjakortteja. Jonakin vuona olen ennättänyt jopa tekemään osan lahjoista itse. Kotimaisuuden nimissä paketteihin kääritään myös kiinnostavimmat design- ja sisustuslahjat. Minulle kotimaisuuteen panostaminen ei suinkaan ole kompromissi. Kokosin oheen inspiraatiota siitä miltä kotimaisen joulupukin sisustuslahjat voisivat näyttää tänä vuonna.

Syyskuunkuudes suomalainen design joululahja

1. Bedesign – Lily
BEdesign on nuori, suomalaisiin designkalusteisiin keskittyvä yritys, jonka takana ovat siskokset Bette ja Cilla Eklund. Bedesignin valikoimasta löytyy hurmaava Deer-kirjahylly ja Lume-vaatenaulakko, kuvan Lily-minikulho on kuitenkin kompaktimpi ratkaisu kuusen alle. Kulho on metallia ja sopii pientavaroiden säilytykseen tai tunnelman tuojaksi tuikun alustaksi.

2. Balmuir – Helsinki-huivi ja Kensington –kori
Jos kaipaat ylellisyyttä lahjakoriin on valintasi Balmuir. Balmuir valmistaa korkealaatuisista luonnonmateriaaleista asusteita ja erilaisia sisustustekstiilejä. Löytyypä valikoimasta myös käsintehtyjä kynttilöitä, jotka ovat niin kauniita ettei niitä raaskisi edes polttaa. Balmuirin pellavalakanat saavat koska tahansa päätyä minun pakettiini, mutta valikoimasta löytyy myös edullisempia lahjoja kuten kattaustekstiilejä ja vaikkapa nahasta tehdyt serviettirenkaat. Kollaasiin valitsin 100% kashmeria olevan Helsinki-huivin, jollaisella on paikka joka ladyn garderobissa – valitsin helmenharmaan, mutta värejä löytyy laidasta toiseen. Balmuirin sisustustuotteiden joukosta valitsin nahkaisen Kengsington –korin, johon innokas sisustaja jemmaa sisustusopukset sekä nipun tuoreimpia sisustusaviiseja.

3. Saana ja Olli – Maailman synty
Saana ja Olli on turkulainen muotoilijapariskunta, joka suunnittelee ympäristömyötäisiä
sisustustekstiilejä sataprosenttisesta eurooppalaisesta hamppukankaasta. Saanan ja Ollin valikoimasta olisi löytynyt tekstiili jos toinen pukin konttiin. Omaan kuosisilmää miellytti Maailman synty, jonka koristamana on saatavilla niin sisustustyynyjä, patalappuja, säilytyspusseja kuin muitakin keittiötekstiilejä.

4. Lapuan kankurit – Ida-viltti ja Kajo-keittiöpyyhkeet
Lapuan kankurit on perinteinen suomalainen tekstiilivalmistaja, joka on tunnetaan niin pellava pöytäliinoista kuin pehmoisista villatuotteista. Vilukissana valitsin pukinkonttiin 100 % uudesta villasta valmistetun Ida –huovan, jota saa vaalean roosan lisäksi myös mustavalkoisena.

Keittiöpyyhkeet ovat keittiön väripiste – ainakin valkoisen keittiön omistajana, minulle kelpaa pyyhkeet joilla saa hieman väriä ja vaihtelua arkeen. Keittiöpyyhkeet kulkevat vielä näppärästi postin matkassa, jos paketit matkaavat pidemmän reitin saajalleen. Lapuan Kankureiden raidallinen Kajo-pyyhe sopii myös modernimpaan kotiin.

Minkälaista aatteellista aateluutta sinä harrastat jouluostoksilla? Onko koko jouluhysteria säntäilyä pää kolmantena jalkana kaupasta toiseen.

Haluaisin haastaa mukaan suomalaista joululahja-listaa kokomaan myös seuraavat blogit: Lisbet E, Modernisti Kodikas, Decor Villabee ja Luumutar.

3 thoughts on “Suomalainen joululahjalista

  1. Ihania valintoja! Tänä vuonna meidän perheessä onkin erikoisempi joulu lahjojen suhteen: viime vuoden pakettivyörystä viisastuneena päätimme, että ostamme nyt jokainen itsellemme yhden lahjan. Lahja paketoidaan ja viedään kuusen alle eikä kerrota kellekään mitä on itselleen hankkinut. Paketteja avatessa pidetään sitten puheenvuoro, miksi päätyi antamaan juuri sen lahjan itselleen. Haaste tulikin siis sopivasti, en nimittäin ole pohtinut omaa lahjaani vielä lainkaan! 🙂

    1. Onpa hauskan kuuloinen uusi tapa – saa varmasti mieleisen lahjan. Meilläkin on vuosien mittaan lahjojen määrä vähentynyt, mutta samalla laatu hieman noussut. Nyt mietintämyssy päähän ja omaa lahjaa pohtimaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *