Täydennystä pikkuneidin garderobiin

Lapsen garderobin suunnittelu vaatii hieman erilaista suunnittelua kuin omien vaatehankintojen teko. Lähtökohta ensimmäisen lapsen kohdalla on se, ettei kaapissa ole mitään, ei turhakkeita, eikä myöskään välttämättömyyksiä – kaikki kootaan alusta alkaen. Toinen seikka on optimoida hankintoja lapsen kasvu huomioiden, niin ettei johonkin kokoon tule ylitarjontaa ja päinvastoin. Kiitos kasvupyrähdyksille, siltikin tulee virhearviointeja. Kolmanneksi pitäisi vielä arvioida, millaiset sää olosuhteet vallitsee silloin kuin napero saavuttaa tietyn koon.

Itse olen lähestynyt vaatehankintoja käytännöllisesti. Haluan toki, että tytöllä on kauniita vaatteita yllä, enhän itsekään kuljeskele ympäriinsä sukkikset ja yöpaita niskassa. Paljon ollaan saatu lahjana ja Facebook-kirppiksiltä olen tehnyt myös hyviä löytöjä, näinpä tehtäväkseni on jäänyt paikata aukkoja ja koota lahjoista eheä kokonaisuus. Vaatteet jäävät pieneksi sitä tahtia, että on turha tuhlata omaisuuksia vaateisiin, jotka ovat käytössä vain muutaman kerran. Parin ketjubrändin kohdalla olen kuitenkin todennut laadun olevan melkoisen heikkoa ja materiaalit merkittävästi huonommiksi kuin asteen verran arvokkaammissa vaatteissa. Haluan, että vaatteet ovat pienellä mukavia käyttää ja esimerkiksi resorit eivät kovetu ensimmäisissä pesuissa koppuraisiksi. Olisihan se myös kiva, että vaatteet olisivat käyttökelpoisia myös meidän käytön jälkeen. En vanno kertakäyttökulttuurin nimiin aikuisten enkä lasten vaatteissa. Nyt kun alkaa olla tuntumaa materiaalien laadusta ja neidille sopivista malleista, on helpompi arvioida garderobiin hankittavien tuotteiden käytettävyyttä.

Alennusmyynnit on myös käytetty hyväksi ja kesän alennusmyynneistä ostin vaatteita jo ensi kesää silmällä pitäen. Kesäalesta löytyi hyvin vähän syksyyn ja talveen sopivia vaatteita, joten katsastin vuoden päähän. Saa nähdä kuinka hyvin koko veikkaukseni osuu kohdalleen. Minulle ei ole ensisijaisen tärkeää se onko lapseni vaatteet juuri kyseisen sesongin ykköstuotteita, joten voin hyvin koota garderobia alelaareista pitkäjänteisesti. Parhaat alennusmyynti löydöt olen tehnyt verkkokaupoista ja pääasiassa Suomen rajojen ulkopuolelta. Alennusmyyntien reippaat prosentit ovat mahdollistaneet myös hieman arvokkaampien brändien hankkimisen, kun alennusten jälkeen hinta pyörii Lindex ja Kapphall tasolla. Kesällä tein ostoksia brittiläisestä Alex & Alexa –verkkokaupasta. Yritin silloin googlailla kokemuksia kyseisestä verkkokaupasta ja en onnistunut sellaisia löytämään, joten tässä lyhyesti minun kokemuksiani.

Alex & Alexa myy monien kansainvälisten huippudesignereiden lasten vaatteita, valikoimasta löytyy luksuksen ystävillä niin Baby Dioria, Chloea, Marc Jacobsia, Dolce & Gabbanaa kuin lastenbrändeistä Moloa, Mayoralia ja Petit Bateau. Niin ihania kuin Chloen herkät mekot olisivatkin, on designer tuotteiden hinnat alennusten jälkeenkin melkoisen suolaiset. Itseäni kiinnosti enemmän juurikin Mayoral, Ralph Lauren ja Petit Bateau. Vaatteiden lisäksi verkkokauppa myy myös lasten leluja ja sisustustavaroita lasten huoneisiin. Vaatteiden listahinnat ovat omaan makuun hiukkaisen liian suolaiset, mutta verkkokaupan Outletista ja alennusmyynneistä voi tehdä hyviä löytöjä myös pienemmällä budjetilla.

Alex & Alexan toimitukset ovat ilmaiset, kun tilaus on yli 90 euroa, ja palautus on myös maksuton. Maksu onnistui luottokortilla PayPalin kautta ja kaikkineen verkkokauppa jätti luotettavan vaikutelman. Palautusta varten ei tarvitse tulostella erikseen lomakkeita ja lappuja, vaan paketista löytyy palautusosoitteella varustetut osoitetarrat. Paketti saapui muutamassa päivässä tilauksesta ja se toimitettiin suoraan kotiin. Mekot ja nutut oli pakattu hengareineen kauniisti silkkipapereihin ja laatikoihinsa.

Omaan alennuskoriin päätyi seuraavat tuotteet -60 % hinnoilla

Petit Bateaun viiden lyhythihaisen bodyn pakkaus
Petit Bateaun kahden pitkähihaisen bodyn pakkaus
The Little White Companyn neulehuppari ja -legginsit
Gantin valkoinen röyhelöpaita
Cyrilin korallinpunainen mekko
Petit Bateaun mustavalkoraidallinen mekko
Petit Bateaun punavalkoraidallinen mekko

Petit Bateaun tuli meillä tutuksi neidin ihan ensimmäisen mekon myötä. Luulin, että Tukholmasta ostettu valkopinkki mekko jää kertakäyttöiseksi, mutta kuinka ollakaan ranskalaisesta röyhelömekosta tuli yksin kesän hellepäivien suosikeista, kiitos helpolle puettavuudelle ja vauvalle sopivalle istuvuudelle. Monet muut mekot osoittautuivat hankaliksi pukea ja usein helmat kiipesivät käytössä korviin. Ranskattaret pukeutuvat mekkoihin ilmeisesti jo syntymästä asti ja tämä näkyy tuotteiden suunnittelussa, ne on tehty vauvoille ei nukeille. Petit Bateaun pienempien kokojen mekoissa on aina mukana bodyosa ja pääntien saa riittävän auki. Näinpä uskalsin tilata reippaan merihenkiset raitamekot ensi keväälle ja kesälle. Jos neiti kasvaa nopeampaan tai hitaampaan tahtiin, voidaan nämä ottaa käyttöön jo aikaisemmin ja yhdistää niihin sukkahousut ja vaikkapa neuletakki.

syyskuunkuudes vauvanvaatteet 4
syyskuunkuudes vauvanvaatteet 1

Alex & Alexan kesämallistoa keskieurooppalaisten merkkien väriloisto näytti herkulliselta ja Petit Bateaun bodyt toivat kaivattua väriä neidin hempeän vaaleanpunaiseen vaatevalikoimaan. Alennusbodyt tulivat suoraan käyttöön ja niille jäi hintaa muutama euro per body. Täytyy sanoa, että ne ovat olleet joka euron arvoisia. Bodyjen malli on kapoisa ja 60-kokoa on käytetty meillä kuukauden ajan ja ne sopivat edelleenkin tytölle. Raikkaat värit eivät ole haalistuneet pesussa ja puuvilla ei ole hapertunut käytössä, nämä voi pakata meiltä hyvillä mielin seuraavalle käyttäjälle.

Mikähän siinä on, että pupun- tai nallekorvat yhdistettynä lastenvaatteisiin on hitti? Eihän niitä nyt vaan voi vastustaa. Vilpoista syksyä silmällä pitäen ostin pienelle The Little White Companyn puuvillaneulepaidan pupunkorvilla tai siihen sopivat valkoharmaat neulelegginsit. Löytyisiköhän näitä aikuisten koossa?

syyskuunkuudes vauvanvaatteet 2
syyskuunkuudes vauvanvaatteet 3

Aikuisten koossa kelpaisi myös Gantin valkoinen röyhelöpaita, jonka ostin tytölle kevään juhlia varten siistimmäksi vaatteeksi. Kesäjuhlia odottamaan hankittiin myös Cyrilin korallinpunainen puuvillamekko. Jos mä olisin pikkutyttö, pukisin nämä mielelläni, mutta eihän tästä jälkipolvesta mene takuuseen.

syyskuunkuudes vauvanvaatteet 11

Lastenvaateostoksilla olen ilokseni törmännyt myös suomalaisiin brändeihin ja suunnittelijoihin. Kesäalennuksista löysin tytölle Noshin alennuksesta pari leikkihaalaria. Jos nuo kansainväliset merkit hurmaavat tyttömäisellä tyylillään, niin kotimaassa leikitellään printeillä. Noshin vadelmanpunainen haalari on ostettu kesää silmällä pitäen alushaalariksi viileämpiä säitä varten ja suojaamaan auringolta esim. veneretkillä. On kiva tutustua suomalaisiin merkkeihin ja suunnittelijoihin, nämä ovat tervetullut vaihtoehto lukuisille ruotsalaisketjuille. Näistä kotimaisista merkeistä juttua vielä lähempänä, kunhan koittaa talvivaatteiden aika.

syyskuunkuudes vauvanvaatteet 9

syyskuunkuudes vauvanvaatteet 10

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *