Tompalle elämänkumppani (eli olohuoneen pöytä) hakusessa

Hulluilta Päiviltä tilattu Tom Dixonin Beat-valaisin mallissa Fat on saapunut vihdoinkin postiin. Musta valaisin odottelee vielä kaveria parikseen, sillä ajatuksenahan oli ripustaa valaisin sohvapöydän ylle. Kysymys kuuluukin minkä sohvapöydän? Sen sohvapöydän, joka odottelee vielä kaupassa.

Sitä täydellistä ovaalin mallista tai pyöreää sohvapöytää sopuhintaisena ei ole vielä tullut vastaan. Kumpikin meistä päätyy tuon tuosta ihailemaan Ilmari Tapiovaaran Ovalette-pöytää tai Fritz Hansenin pöytiä. Todetaan jo alkuun, että Ovalette budjetti säästettäköön niihin aikoihin, kun pöytä on takuuvarmasti suojassa nuoren taitelijanalun väriliiduilta ja muulta yhtä armottomalta tuunaukselta. Lähtökohtaisesti olen sitä mieltä, että meillä ei aikuiset eikä lapsetkaan tanssi pöydillä ja siisteyskasvatus lähtee kotoa, mutta elämässä sattuu kaikenlaista ja kasvaessaan tuo pieni sisustusassari saattaa kokeilla rajojaan liiduilla värityskirjan ulkopuolella. Näinpä pöytätulokkaan pitäisi kestää elämää.

Top 3 – sohvapöytien joukkoon suodattui nämä kolme vaihtoehtoa Muuton isompi Around –pöytä tammisena, Gubin siro Pedrera, jämäkkä SPACE Copenhagenin suunnittelema Fly.

1. Muuto Around

Tammiviiluinen pöytä ei varsinaisesti ole mikään rakkautta ensi silmäyksellä tuote, mutta hetken aikaa sulateltuani melko järkevä vaihtoehto. Pöytä ei tee valtavaa lovea budjettiin, se on saatavilla kauniin vaalean tammisena ja muotokin on se kaivattu pyöreä. Isompi vaihtoehto on tarpeeksi suuri tuohon meidän olohuoneeseen, eikä välttämättä tarvitse seurakseen tuota pientä pöytää. Äitien piireissä huhutaan myös, että se on kantanut yhden kiipeilevän kaksivuotiaan painon ja vaikuttaa melko vakaalta tapaukselta. Muotoilussa sopivasti viitteitä menneisiin vuosikymmeniin, joten sujahtaisi kivuttomasti kotimme 60-luvun puitteisiin ja muiden kalusteiden joukkoon.


2. Gubi Pedrera

Lasipöydästä tulee ensimmäisenä mieleen Dynastia, puhviverhot ja olkatoppaukset. Toisaalta myös klassisuus ja keveys. Olohuoneessa majailee myös lähes parimetriä korkea musta kiinakaappi ja tällainen kevyt lasipöytä voisi olla hyvä pari sille. Sen jälkeen, kun 80-luku fiilikset ovat haihtuneet mielestä tulee mieleen lasipöydän käytännöllisyys, jaksanko pyyhkiä pienen tahmatassun kädenjälkiä pöydästä joka päivä? Ehkä. Puuta materiaalina puoltaa myös sen lämpimyys ja lasin toivottaisin tervetulleeksi ehkäpä ennemminkin sohvan sivupöydille, jotka ovat myös haavelistalla.

Masculo lounge chairs_Pedrera table_Cobra table lamp - jet black

Grand Piano sofa - 382 Opus 33 colour taupe_Paper tables - all sizes in oak

Randaccio mirror Ø70_TS concole 2 - green mable_black metal tray

Niin ja löytyyhän Gubilta kaikkea muuta ihanaa kuten nuo pienet tammiset pöydät tai tuo kaunis messinkikehyksinen peili. Haaveilla saa aina, eikö?

3. Fly SC4

Mustahevosena pöytä pohdintaan halusin tuoda Space Copenhagenin Fly –pöydän. Itselleni tämä on varsin uusi tuttavuus pöytärintamalla ja tuo pöydän muotoilu on valloittava. Topakan pehmeä ja klassinen. Arvokas marmori ja rouhea puu yhdistyvät tässä mukavasti. Fly nimenä on kuitenkin varsin harhaanjohtava, sillä pöydän järkäleellä on painoa 42 kiloa. Se ei varmasti keikkaa, vaikka vähän isompi taapero pistäisi tanssiksi sen päällä, mutta eipä sitä siivoilun tieltä ihan yhdellä kädellä nostella. No käytännöllisyys sikseen, onhan se jotenkin viehättävä.

Kuvankaappaus 2015-12-10 kello 1.13.02

Kuvankaappaus 2015-12-10 kello 1.13.34

Muuton pöytä on siis todennäköisin kaveri valaisimelle, ellei teiltä tulisi jotain hyvää ideaa kohtuuhintaiseen, soikeaan tai pyöreään sohvapöytään?

Kuvat: tuotteiden valmistajat

2 thoughts on “Tompalle elämänkumppani (eli olohuoneen pöytä) hakusessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *