Tuolit ruokailutilaan

First world problems. Tuoliongelma. Niin kuin eilen jo kerroinkin antelias joulupukki toi täydennystä sisustuskassaan. Päätin, että sen turvin aloitan ruokailuhuoneen tuolibingon osa 2 ja samalla pistän käyntiin koko ruokailutilan selkiyttämisen. Nyt kuitenkin pohdin, millaisen tuolikokonaisuuden huoneeseen lopulta haluan. Tuolihulluna olen pohtinut näitä tuoliasioita jo vuosikausia, mutta ilmeisesti maalaisjärki ja hoitovapaalla rajallinen budjetti ovat pitäneet hankinnat kurissa.

Omia virheitään on vaikea myöntää, mutta tämän huoneen kohdalla niitä on sattunut useampia. Tänne muuttaessa en oikein osannut hahmottaa tilaa ja kalusteita oikein. Tiesin, että haluan ison ruokapöydän ja siihen kauniit tuolit. Hankimme tammisen ruokapöydän ja vanhojen tuolien seuraksi hankimme Vitran DSW-tuolit kokomustana. Pidän pöydästä ja tuoleista kovasti, mutta viime aikoina yhdistelmän raskaus on pistänyt silmääni. Suunnitelmissa on karsia String hyllystä turhaa tavaraa pois ja skarpata järjestystä. Mattosta ja verhoista emme luovu, koska huone kaikuu melko paljon ja ikkunoista vetää. Kaipaan huoneeseen selkeyttä ja keveyttä. Eri paria olevat tuolit tekevät toki yhdistelmästä rennon, mutta toisaalta kokonaisuus kaikessa lennokkuudessaan on raskas.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos nyt valitsisin kalusteet uudestaan tilaan, valitsisin kevyemmän pöydän ja mahdollisesti etsisin pöydän valkoisena. Silloin eri paria olevat tuolitkin solahtaisivat kokonaisuuteen. Vaikka olen lukenut huolellisesti Konmarini ja surutta myynyt kodistamme yhtä jos toista, en ole innoissani koko ruokailuryhmän vaihtamisesta. En usko, että pöytä tulee muuttumaan niin kauan kuin asumme tässä kodissa. Se on ajaton ja toimii hyvin nykyisessä elämäntilanteessa. Valkoiset Danerkan Fly-tuolit saavat väistyä uusien tilalta vuoden aikana. Pähkäilen vielä eri vaihtoehtoja Eamesien pariksi, alla tämän hetkiset suosikkiyhdistelmät. Ja listalle saa ehdottaa mustia hevosiakin, pakka on hyvin auki näiden hankintojen osalta.Eames DSW + Ton Chair 14

syyskuunkuudes_tuolikollaasi1

Tämä on klassinen yhdistelmä, joka on ollut mielessäni pitkään. Pidän paljon klassisesta wieniläistuolista ja mustat tuolit sopivat hyvin yhteen. Viime aikoina olen kuitenkin miettinyt, tuleeko yhdistelmästä sekava ja tuoko tämä combo taas yhden lisäelementin tilaan? Nyt kaipaan näkymään rauhallisuutta, jonka takia hieman emmin tätä yhdistelmää.

Eames DSW + kokovalkoiset Seiska-tuolit

syyskuunkuudes_tuolikollaasi2

Tässä vaiheessa joku saattaa kysyä, miksi haluaisin vaihtaa lähes samanlaiset valkoiset tuolit uusiin valkoisiin tuoleihin. En lähde tarkemmin avaamaan kantojani kopioinnista, mutta aidot on aina aidot ja vaikka ostohetkellä en asiaa edes ymmärtänyt noiden Danerkojen Seiskaa muistuttava ulkonäkö on viime aikoina kaihertanut silmää kovasti.

Olin jo aikaa sitten haudannut ajatuksen Arne Jacobsenin suunnittelemista klassikoista, mutta tuo kokovalkoinen versio vei sydämeni. Tämänkin yhdistelmän kohdalla pohdin, onko setti liian sekava? Tyylillisesti nämä solahtavat hyvin 60-luvun taloon.

Kokovalkoiset Seiska-tuolit + Ton Chair 30
syyskuunkuudes_tuolikollaasi3
Valkoisiin Seiskoihin ihastuneena aloin jo haaveilemaan, että pöydän ympärille saisin vain ja ainoastaan valkoiset seiskat. Ilme rauhoittuisi ja valkoiset tuolit uppoavat hyvin muuhun tilaan. Kunhan syöttötuoliajat päättyvät pöydän päätyihin voisi hankkia Tonin käsinojalliset wieniläistuolit. Auts. Tämä tietäisi paljon isompaa budjettia tuolihankintoihin, koska kaikki kuusi jakkaraa menisivät uusiksi. Eameseille löytyy kyllä paikat muualta kotoa.


Mitäs mieltä sinä olet, minkä vaihtoehdon puolesta antaisit äänesi? Entä mitä ottaisit pois, että näkymä rauhoittuisi hieman?

4 thoughts on “Tuolit ruokailutilaan

  1. Täälläkin podetaan tuoliongelmaa. 😉 I so feel you. Mä varmaan päätyisin kokovalkoisiin seiskoihin ensisijaisesti ja myöhemmin päätyihin esimerkiksi nuo Ton -tuolit. Valkoinen tuo kuitenkin sitä kaivattua keveyttä. 😊 ja sitä paitsi sitten jos mieli matkalla muuttuu, voi muuntelun vimmassa istuttaa joukkoon noita eamseja tarpeen tullen.

    1. Sitä tuntuu olevan nyt liikkeellä – tuoliongelmia 😉 Valkoiset seiskat oli mullakin mielessä, nyt raahasin kokeiluun mustat käsinojattomat Tonit ja ne näyttää yllättävän hyvältä. Niissä on sellaista siroutta ja klassisuutta, mikä keventää tilaa. Saa nähdä mihin mieli muuttuu, budjettinäkökulmasta nuo Tonit olisi mieluisampi vaihtoehto kuin Seiskat.

  2. Näkisin tilassa kaksi vaihtoehtoa. Molemmissa kuitenkin täytyy alue saada rauhoitettua.
    Joko niin, että vaihdat kaikki tuolit samanlaisiksi. Oli ne sitten mustia tai valkoisia. Noissa Eamesit on minusta liikaa ”tapahtumaa” tuohon tilaan, tarkoitan tuota ristikkoa alla.
    Toinen vaihtoehto on, että tuolit voivat olla keskenään erilaisia, mutta sitten ottaisin tuon hyllykön ja vaunun tuolta pois. Nyt nuo upeat huonekalut eivät pääse oikeuksiin. Tarvitsevat tilaa hengittää ympärilleen. Voit esimeriksi vaunun siirtää tänne meille ;).

    1. Samoilla linjoilla ollaa siitä, että kuusi Eamesia on ihan liikaa tähän tilaan ja noissa jaloissa on liikaa hässäkkää omaan silmäänkin. Tuossa jo kerroinkin, että meillä on sovituksessa käsinojattomat Tonit ja ne näyttää toimivan yllättävän hyvin Eamesien kanssa. Mitä tulee tarjoiluvaunuun ja hyllyihin. Niin hylly ei varmastikaan tule siirtymään tuosta mihinkään, koska on täräytetty tuohon kiviseinään niin tukevasti että edessä olisi melkoinen tasoitusurakka. Tarjoiluvaunukin on tuolla nurkassa evakossa ja se saattaa vielä hyvinkin vaihtaa paikkaansa. Se kyllä lohkaisee melkoisen ison tilan. Jos vaunulle ei löydy paikkaan, otan ensi tilassa yhteyttä suhun 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *