Kaamosoireena tuolibingo?

Kaamosoireita on moneen lähtöön ja epäilen tuolibingon olevan yksi omista keskitalven pimeyden aiheuttamista päähänpinttymistä. Ruokailuryhmän tuolivaihtoehtoja, kun on pyöritelty blogissa vuosittain tähän aikaan vuodesta, tässä viime vuoden otos ja täällä saman aiheen äärellä pari vuotta sitten.

Viime vuonna luulin jo tehneeni päätöksen siitä, että hankimme pöydän ympärille mustien DSW-tuolien rinnalle neljä mustaa Ton-tuolia. Yhdistelmä alkoi tuntumaan hieman raskaalta etenkin tammipöydän parina ja näinpä lykkäsin tuolin hankintaa. Vuoden aikana on tuntunut siltä, että kaipaisin huoneeseen keveyttä ja materiaaleihin selkeyttä. Mielessä on käynyt myös ruokapöydän vaihtaminen, mutta tällä hetkellä tammipöytä toimii mahtavasti meidän arjessa ja ei olisi mitään järkeä laajentaa projektia vaikkapa vintage-viilupöydän etsimiseen.


Kokovalkoiset tuolit ovatkin tuon tuosta tulleet mieleeni varteenotettavana vaihtoehtona ja sain miehen siskolta lainaan kokovalkoisen seiskan sekä käsinojallisen Ton-tuolin. Niillä oli hyvä mallailla miltä koko valkoiset tuolit näyttäisivät meillä. Kokovalkoinen seiska on ollut haaveenani siitä asti, kun se viime vuonna ilmestyi markkinoille ja eipä tämä testi sen hohtoa himmentänyt.

Kokovalkoisena tila tuntui hieman rauhoittuvan ja valkoiset tuolit ovat hyvä match String-hyllyn kanssa. Valkoisilla tuoleilla ruokailutilassa on vähemmän silmään tarttuvia yksityiskohtia ja materiaalien kirjoa, jonka myötä kokonaisuus selkiytyy.

Tuolit kävivät meillä vierailulla ennen joulua ja samaan aikaan matto oli pesulassa. Matottomuus oli kivaa vaihtelua ja ehkäpä tilantuntukin lisääntyi. Huoneessa kaikuu aika paljon ilman mattoa ja matto suojaa myös lattiaa tuolin jaloilta sekä pöydältä lentäviltä irtotavaroita (niitäkin aina välillä liitää lapsen käsistä).

Nyt aikeissa on jatkaa tuolibingoa hankkimalla kaksi valkoista Ton-tuolia ja kokovalkoinen Seiska. Ajan mittaan sitten hankitaan useampi seiska ja jossakin vaiheessa saatetaan siirtää Eamesit muualle asuntoon. Seiskat ja DSW:t ovat kaunis yhdistelmä. Vaikka omassa käytössä kokomustat DSW:t hieman kyllästyttävät, niin kylläpä ne näyttivät ihanan raikkaalta tässä Jutan uudessa kodissa.

Jotain tämän tyylistä muutosta luvassa ruokailutilaan meille tänä vuonna.

2 thoughts on “Kaamosoireena tuolibingo?

  1. Oi, rakastan eriparisten tuolien sekoittelusta keskenään! Yksi osa klassikkotuolien keräilyn viehättävyyttä on ehdottomasti se, että niiden hankkiminen ei tapahdu hetkessä vaan saa pitkään ja hartaasti mietiskellä (eli säästää ja etsiä) :D. On muuten hyvä idea testata sopivia tuoleja lainaamalla, koska eihän sitä koskaan oikein osaa kuvitella miltä kokoonpano ihan oikeasti livenä näyttää siinä tilassa, valossa, tunnelmassa ja sisustuksessa.

    1. Eripariset tuolit on ihania, ja tämä yksivärisyys tuntuu tuovan mun kaipaamaa selkeyttä ja antaa siten tilaa eri muodoille. Ja sehän näiden klassikkotuolin hankkimisen suola ja pippuri on, että tämä todellakin tapahtuu hiljakseen keräillen ja mietiskellen – siinä matkalla saattaa mielikin muuttua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *