Tytön huoneen tapetit

Kun yksi seinä on saanut uuden värin pintaansa on aika suunnitella seuraavaa kohdetta. Eteiseen ei lopulta laitettu tapettia, vaan se maalattin tumman siniseksi. Kuvia eteisestä luvassa heti, kun valokatkaisimet sun muut ovat paikoillaan. Tapetin kaipuu jäi kaihertamaan sen verran, että pohdin yhden seinän tapetointia tyttären huoneesta.

Kukkia, lintuja, pupuja vai graafisia kuvioita? Siinäpä mietittävää kerrakseen. Ennen neidin syntymää olisin valinnut ehdottomasti selkeän graafisen kuosin. Mutta pienen tytön maailmaa seuraillessa värikkään kukkaiset tapetit ja muut tyttömäiset jutut houkuttelevat entistä enemmän. Laukut, kengät, meikit ja nuket näyttävät kiinnostavan jo puolitoista vuotiaana, niin miksi ihmeessä huoneen pitäisi olla täysin sukupuolineutraali ja väritön? Toki lapsen lelut ja kaikennäköinen pikkusälä tuovat väriä huoneeseen ilman tapettiakin ja iso kuosi puolestaan kaipaa kaverikseen selkää sisustusta. Tähän postaukseen kokosin kolmen eri teeman alle omat tapettisuosikkini.

Trooppiset kukkatapetit

Magnoliat, orkideat ja kirsikkapuun oksat ovat samaan aikaan selkeän moderneja kuin hivenen satumaisia. Näitä katsoessa mieleeni tulee Sinkkuelämän Chalotta ja hänen tyttärilleen sisustama lastenhuone. Muistelin siellä olleen pinkit seinät ja jossakin huoneessa tapettina oli lilja-kuosi. Kun kuosi on riittävän selkeä sopii se hyvin moderniin asuntoon ja tuo kuitenkin ripauksen leikkisyyttä huoneeseen. Cole & Son flamingoja ja orkidea-kuosia on jonkin verran näkynyt makuu- ja lastenhuoneissa. Jotenkin tuo flamingo puhuttelee minua maltillisella värimaailmallaan.

tapettikollaasi1
1. Cole & Son, Flamingo 2. Boråstapeter, Magnolia 3. Cole & Son, Orchid

Kukkatapetit huvikummun hengeen

Etenkin kesänkorvalla kukkatapettivillitys valtaa minut. Siinä missä joku haaveilee täydellisestä kukkamekosta, minä haikailen kukkatapetin perään. Niin sitä selkeiden linjojen nainenkin yllättää itsensä. Näissä tapeteissa on sellaista huvikumpuhenkeä, jonka perään kaipaan kukkaniittyjen kaipuussa. Boråsin mallistosta löytyy ihana Wonderland-mallisto, josta löytyy upeita satumaisia tapetteja myös moderniin makuun. En kuitenkaan löytänyt valikoimasta hakemaani värisävyä, tummat pohjat ovat hieman liian tummia makuuni ja vaaleat eivät taas muuten istu omaan väripalettiin.

Tällä hetkellä tästä teemasta suosikkini on Cole & Son Hummingbirds, jonka linnut ja kukat antavat tarinan juurta vaikka iltasatuun. Tämä tapetti toki määrittelee huoneen muun sisustuksen rahtusen yksinkertaisemmaksi, ettei kokonaisuudesta tule levotonta. Suomalaisen Pihlgren & Ritolan Kirsikkapuu kuosiin törmäsin viime keväänä Huvila ja Huussi -ohjelmassa, jossa sisustettiin kesähuone kolmelle sisarukselle. Vaaleapohjainen tapetti kävi meillä jo kokeilussa. Sävy on kaunis, mutta ison pinnan syheröisyys mietittää. Pitäisikö kukkatapetin olla kuitenkin rohkeampi?

tapettikollaasi2
1. Cole & Son, Collection of flowers
Hummingbirds 2. Cole & Son, Collection of flowers The India Paper 3. Pihlgren & Ritola, Kirsikkapuu

Graafiset tapetit

Ennen kuin sukelsin pää edellä vaaleanpunaiseen kuplaan, olisin ehdottomasti valinnut huoneeseen suht’ sukupuolineutraalin graafisen kuosin. Edelleenkin nämä ovat ihania ja kauniita. Jälleen kerran Cole & Son -mallistosta löytyy kivoja vaihtoehtoja, kuten klassinen Woods tuunattuna päärynöillä. Klassikko Trapez kelpaisi puolestasi vaikka lastenhuoneeseen. Taannoin bongasin Kertun postauksesta aivan ihanat Sissy and Marley -tapetit. Aivan ihania pupunkorvia, sydämiä, seeproja ja elefantteja. Näistä on vaikea valita suosikkiaan. Jos huoneeseen tulee jotain graafista, täytyy sen ehdottomasti olla jotain näin suloista. Kurkkaa lisää Sissy & Marleyn tapetteja heidän kotisivuiltaan.

Graafisempi tapetti tekee tilasta rauhallisemman ja antaa tilaa muulle värimaailmalle. Toki nämä vaihtoehdot istuvat paremmin muuhun kotiin. Tuntuu kuitenkin, että ihan mustavalkoiset ja graafiset lastenhuoneet on jo niin nähty ja kaipaan kovasti jotain leikkisempää.

tapettikollaasi3
1. Cole & Son, Woods & Pears Contemporary Restyled 2. Boråstapeter, Trapez 3. Kaksi alinta riviä Sissy & Marley -mallistosta

Millaisia tapetteja teillä on lastenhuoneessa? Ja minkä tapetin sinä valitsisit näistä?

2 thoughts on “Tytön huoneen tapetit

  1. Lintuihmisenä olen vuosia jo haaveillut lintutapeteista, joten sen täytyisi varmaan olla tuo kakkoskollaasin tirppitapetti näistä sitten sinne unelmien kotiin. Ja tosiaan nuo samaisen kollaasin kirsikat ovat aivan ihastuttavia. Varmaan tuosta samaisesta jaksosta ne bongasin kans. Joka tapauksessa, valitsitpa minkä tahansa, ei voi mennä pieleen, sie jos kuka osaat. 🙂

    1. Oi, voin niin kuvitella tirppa- ja kukkatapetit siun unelmakodissa. Siellä olisi just sopivasti sellaista huvikumpu-meininkiä. Sen verran tiheästi vaihdan mieltäni, että tällä hetkellä linturintamalla nuo flamingot ovat oma suosikki. Katsotaan mikä päätyy seinään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *