Under construction

Ensin läppäri, sitten kamera ja tämän jälkeen kännykkä. Kukin vuorollaan osoittavat merkkejä toimimattomuudesta ja kietoutuvat sellaiseksi vyyhdiksi, että kuvaava ihminen on ihmeissään. Seuraa siis pitkä vuodatus siitä, kun bloggaajan työkalut toinen toisensa jälkeen sanoo itsensä irti, kamerahaaveita ja lopussa muutama kysymys sivuun liittyen juuri sinulle!

Ensimmäisenä tyytymättömyyttään valitteli läppäri, uskollisena työkaluna palvellut Macbook Air. Airilla on ongelma levytilan kanssa sillä valokuvat haukkaavat leijonan osan koneelta. Tähän paras ratkaisu olisi Macin Time Capsule, joka varmuuskopioisi näppärästi kaikkien talouden Apple laitteet muutaman kerran päivässä ja toisi muutenkin kaivattua lisälevytilaa kuvien jemmaamiseen. Tällä hetkellä lisätilaa on raivattu siivoamalla koneelta turhia kuvia ja valokuvaajan ottamien hääkuvien tallennuksella levykkeelle sekä tilaamalla vihdoin ja viimein valokuvakirja häistä. Konmarin opit on todettu toimivaksi myös kuvien poistossa. Kuvat ovat minulle vaikein siivouskohde, niistä en haluaisi luopua vaan mielellään säilyttää ne vaikkapa useammassa eri formaatissa, ihan vain siksi etteivät koskaan katoaisi.

News from the Pottery Market

Mitäs kamera sitten? Nikon d5100 on palvellut minua uskollisesti jo neljä vuotta ja kuvia sillä on otettu kymmeniä tuhansia. Jossakin välissä uskollisen palvelijan kanssa tulee rajat vastaan ja tällä hetkellä tuntuu, ettei kameran suorituskyky ole riittävä ja kuvanlaatu ei vastaa toiveitani. Tämän hetkinen suosikkikuvauskohteeni liikkuu jo vimmatusti ja Nikon polo ei pysy pienen mallin vauhdissa. Makrokuviin kaipaisin lisää tarkkuutta ja yleisesti kuviin parempaa syvyystarkkuutta. Vuosi sitten reissukameraksi hankittu Olympuksen PEN on puolestaan jäänyt vähälle käytölle, koska reissatessa käsilaukkuun eksyy helpommin kännykkä tai sitten isompi kamera kuin PEN. Kaksi kameraa ei siis ole meidän talouden ratkaisu, tällä hetkellä ei ole aikaa säästää kahden kameran kanssa ja muutenkin säätövapaa ratkaisu olisi kiva.

OMD (explored)

Kävin tänään Rajalassa hypistelemässä uutta kameraa. Mielessäni oli kaksi vaihtoehtoa, joista kumpikin nostaisi kuvaamisen tasoa uudelle asteelle ja vastaisi noihin esittämiini ongelmiin. Joko täyskennoinen peilijärjestelmäkamera tai mustana hevosena Olympuksen OM-D mikrojärkkäri. Olympukseen olen suhtautunut todella skeptisesti, sillä ensimmäinen järkkärini oli kyseisen merkin ja jotenkin kamera ei sopinut hyppysiini lainkaan. Nikon puolestaan tuntuu omalta vaihtoehdolta ja täysikennoinen Nikon on oma haaveeni.

Siltikin kamerasuosituksia kysyessäni toinen toisensa jälkeen suosittelee minulle Olympuksen OM-D-sarjaa ja vakuuttaa sen olevan mikrojärkkäreiden eliittiä. Näin teki myös Rajalan myyjä, joka esitteli minulle OM-D E-1 mikrojärkkäriä ja kuinka ollakaan ennakkoluulot mikrojärkkäriä kohtaan karisi kummasti. Myyntipuhetta kuunnellessa tuntuu, että yksi kamera vastaa kaikkiin kysymyksiini yhdellä kertaa ja kyllähän se kamera tuntui hyvältä hyppysissä. Kyseessä ei ole mikään viritetty kompaktikamera, vaan laadukas luottokamera harrastajalle tai jopa ammattilaiselle. Siinä missä täysikennoinen kamera olisi kookas ja painava, on tämä kamera kevyt ja samalla kumman vakaa. Ison kameran kanssa olisin pian taas tilanteessa, jossa käyttöä on myös toiselle pienemmälle kameralle ja isoa kameraa ei tulisi niin helposti kuljetettua mukana, kun tuota varustusta tuppaa nykysin muutenkin olemaan aika paljon käsiveskassa. Täysikennoiseen objektiivit ja lisävarusteet maksavat huikeita summia, jolloin budjetti lähtee helposti hyppysistä. Mikrojärkkäri-innostusta lisää tieto siitä, että hämärässäkin tällä kameralla voisi onnistua ilman jalustaa.

Jäin siis harkitsemaan asiaa ja samaan aikaan toinen olemassa olevista kameroista lähtenee myyntiin. Samalla mietin sitä milloin kuvaaminen oli viimeksi ollut kivaa ja voisiko uusi kamera herättää taas uutta luovuutta kameran linssin taa. Kotimaisia ja ulkomaisia sivustoja katsellessa OM-D-kuvaajat ovat onnistuneet vangitsemaan maisemia, värejä, hetkiä ja hienoja potretteja muistikortilleen. Noita kuvia katsellessa kuvaaminen vaikuttaa hauskalta.

P7190497

Jotta tekniset ongelmat eivät päättyisi kuvapuolen ihmeisiin myös blogin sivupohja on aikansa elänyt. Pahoittelut siitä teille lukijoille. Alusta asti en ole ollut tyytyväinen Swank-teemaan ja sen toimivuuteen. Olen parhaillaan etsimässä uutta teemaa sivulle ja samalla korjataan sivulla olevia epätoimivuuksia.

Niinpä haluaisin kysyä sinulta rakas lukija, että onko jotain sellaisia toiminnallisuuksia, joita haluaisit uuteen pohjaan. Olisitko kiinnostunut kuvagalleriasta? Entä ylälaidan valikot teemoittain ovatko ne tarpeelliset? Luulen, että viimeisimpien postausten karuselli tuollaisenaan etusivulla jää historiaan, mutta koetko hyödylliseksi että tuoreimpia postauksia nostetaan jotenkin esille vai selaatko mielummin postaukset yhteen putkeen alenevassa järjestyksessä?

Olihan tarpeeksi sekavia kysymyksiä. Otan ideat mielelläni vastaan, jos mieleesi tulee jotain kommentteja uuden sivun suunnittelussa huomioitavaksi.

… ai niin se kännykkä, mitä sille tapahtui? No senkin kamera lakkasi toimimasta ja koko ohjelmisto on hidas kuin etana. Tämän takia Instagram on hiljainen ja tämänkin postauksen kuvat ovat Flickr Creative Commons kuvia – sopii teemaan kuin nyrkki silmään.

4 thoughts on “Under construction

 1. Löysin blogisi ja jäin lukijaksi 🙂

  Itse olen vähän vieroksunut blogeja joissa postaukset eivät ole suoraan luettavissa. Ja näin kiireisenä mammalomalaisena, kun on pitkiä välejä postausten lukemisessa niin olen tykännyt siitä että kaikki on yhteen putkeen alenevassa järjestyksessä.

  http://kotihiirivarvikossa.blogspot.fi

  1. Hei Marru ja tervetuloa lukijaksi <3

   Ymmärrän vallan mainiosti tuon kiireisen mammalomalaisen tehokkuusajatuksen ja toiveen siitä, että kaikki postaukset avautuvat kerralla. Tätä toimintoa arvostan itsekin, niinpä sellainen tulee olemaan uudessa pohjassa. Täytyykin käydä tutustumassa sun blogiin, kiva saada myös omaan lukemistoon vaihtelua. Aurinkoa kevääseen!

 2. Sama täällä: postaukset yksinkertaisesti yhteen putkeen alenevassa järjestyksessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *