Uusi koti aarteille

syyskuunkuudes vintage artek1

Toisen roska on toisen aarre. Artekin 900 –tarjoiluvaunu kotiutui meille anoppilasta, jossa se on etsinyt paikkaansa jo reilun kymmenen vuoden ajan. Kertaalleen tarjoiluvaunu taisi olla myynnissä, mutta meidän onneksi se ei sillä kertaa löytänyt uutta kotia ja oma makukin sai kehittyä siinä välissä. Edellisen kodin tummasävyiseen sisustukseen tämä klassikko ei istunut, mutta täältä se löysi paikkansa muitta mutkitta. Näin tämä aarre on löytänyt meiltä uuden kodin. Eikä tämä anoppilassakaan kuulunut kategoriaan roskat, siellä aika oli vain elänyt sen ohitse.

Alvar Aalto on suunnitellut alun perin tämän tarjoiluvaunun Pariisin maailmannäyttelyyn vuonna 1937. Kovin ajankohtaiselta vanerista taivutetun vaunun muotoilu näyttää tänäkin päivänä. Mieheni lapsuuden kotiin tämä on löytänyt tiensä 80-luvulla ja sattuupa sen valkoisia kaakeleita koristavan herran itsensä piirtelemät lyijykynäjäljet.

syyskuunkuudes vintage artek4

syyskuunkuudes vintage artek festivo

syyskuunkuudes vintage artek2

Lyijykynän lisäksi ajanpatina näkyy myös koivun kellastuneessa värissä, mutta yllättävän hyvin se sulautuu vaaleaan kotiin ja jätetään suosiolla pinnan käsittely väliin. Samalla reissulla meille kulkeutui muutama kappale Timo Sarpanevan Festivo -kynttiläjalkoja. Näin aarteet löysivät uuden kodin.

2 thoughts on “Uusi koti aarteille

  1. Heippa! Eksyin nyt ekaa kertaa blogiisi ja näyttää tosi kivalta! Kyselit fb:ssa kommentoinnista ja ajattelin tulla tänne heti kokeilemaan 🙂 toivottavasti tämä siis näkyy sinulle. Pitää tulla koneella katsomaan blogiasi vielä tarkemmin 🙂 tuo artekin tarjoiluvaunu on todella kaunis!

    1. Hei Laura,
      Kiitos kommentista ja tervetuloa vierailulle. Tämä kommenttihan löysi tiensä suorinta reittiä pitkin tänne, eikä roskapostin tai bittiavaruuden halki. Täytyypäs muuten käydä vierailulla sun blogin puolella. Ja jo vain, tarjoiluvaunu on kaunis. Onni, ettei siitä luovuttu muutama vuosi sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *