Vaatekaapin kevätklassikot

syyskuunkuudes_muoti_coccinelle_laukku_pucket_pack

Ihanat kevät päivät ovat houkutelleet tietokoneen ääreltä ulos. Olen päässyt jopa lenkille ja satuinpa huomaamaan, että muutaman sadan metrin päässä urheilukentällä on mitä parhaimmat puitteet nopeille treeneille. Suits me. Bebe puiden katveeseen unille, kello käyntiin ja rivakasti liikkeelle. Kadonneen kesäkunnon metsästys heräsi henkiin säiden lämmetessä. Samalla kun ilolla pakkasin laatikoihin villakangastakit ja muut talvivarusteet, kauhuissani huomasin kulman takana vaanivan vaatekriisin. Kevät- ja kesävaatteet, jotka on hankittu aikana ennen rantapallon ja naiivisti ajattelin, että ne olisivat nyt särmässä kunnossa odottamassa minua ja välttäisin uusien vaatteiden hankinnan. Minä itse en ollutkaan ehkä niin särmässä kunnossa, tässä on vielä hieman askaretta ennen kuin sujahdan kahden vuoden takaiseen garderobiini mutkitta. No kotiäiti-uniformu parka ja farkut onneksi sopivat, joten katsotaan miten tilanne kehittyy.

syyskuunkuudes_muoti_instagram_cocochannel

Onneksi kotiäiti-uniformua ei tarvitse joka päivä ja kaapista löytyi myös sellaisia juttuja, mitkä eivät ole menneet miksikään parissa vuodessa. Trenssi, valkoinen silkkipaita, iso ja ohut villahuivi, rennot nahkakengät ja uusimpana hankintana käsilaukku. Näillä elementeillä pelastuu myös virallisempi päivä kotiäitinä ja kuljin sitten vauvan kanssa tai ilman, en oikein osaa lähteä kaupungille Halti niskassa ja kollarit lököttämässä. Coccinellen bucket pack on viimeisin hankinta, jolle tein Konmarin-henkeen tilaa kaappiin. Bucket packit ovat vilisseet Pinterest-virrassa ja muotilehdissä jo useita vuosia, mutta vasta nyt heräsin sen herttaiseen klassisuuteen. Totta kai iskin silmäni italialaisen Mansur Gavrielin –laukkuihin, joiden suosituimmat värit myydään loppuun silmän räpäyksessä. Jään siis odottamaan omaani mustan nahkan ja vaalean puuterisen vaaleanpunaisen vuoren värittämänä. Sillä välin annan kyytiä Coccinellelle.

syyskuunkuudes_coccinelle_bucket_pack

syyskuunkuudes_muoti2_trenssi

Trenssi on pari vuotta vanha löytö Zaran alennusmyynneistä. Silloin pohdin tiukkaa napitusta ja kauluksen leikkausta, kuinka ollakaan näistä huolimatta takista on sukeutunut luottopeli. Haaveissa siintää Burberryn trenssiklassikko, mutta tällä hetkellä tämä Zaran arkiversio saa kelvata. Trenssi kävi pesulassa raikastumassa. Klassinen silkkipaita ei ehkä ole päivittäisessä käytössä, mutta on pelastanut moneen kertaan niissä tilanteissa kun on pitänyt löytää päälle jotain siistimpää. Tässä nykyisessä elämäntilanteessa ei välttämättä surffaa muodin aallonharjalla, joten on ilahduttavaa löytää garderobin kulmakiviä myös omasta vaatekaapistaan. Nämä pelastaa silloin, kun oma asu mietitään sen jälkeen kun muu perhe on puettu ja oma asu suunnitellaan samaan aikaan kuin vaatteita puetaan päälle.

syyskuunkuudes_muoti3

syyskuunkuudes_muoti1_coco_channel1

Malene Birgerin -silkkipaita on saanut kokea kovia ja saanut sekin jo pariin kertaan uuden elämän pesulan ihmeistä. Toimistolla kuivamustekynää taskun nurkkaan, ja jouluna ihanuus sai valitettavan osuman mango-soseesta. Pesulan tädin ja minun ihmeekseni paita selvisi koitoksista, ja ehkä en syyttä kutsu retonkia uskolliseksi ystäväksi. Samaisessa paikassa uuden elämän sai myös Malene Birgerin –huivi, jonka pehmeään villaan oli tullut pari reikää. Todennäköisemmin huivi on juuttunut johonkin ja palanen siitä on irronnut matkalle. Pesullassa reiät päärmättiin hienosti ja ne uppoavat hyvin kuviolliseen kokonaisuuteen. Mustavalkoinen huivi toimii niin kesällä kuin talvella, ohut materiaali on miellyttävä käyttää ja hätätilassa iso huivi tarjoaa auringonsuojan vaunuihin. Oi Malene.

Setistä puuttuu vain iso sateenvarjo. Ikkunoihin käy sen sortttinen ropina, että taidanpa vielä vaihtaa espardillot Hunttereihin. Ja mitä tuo Mademoiselle tekee kuvissa – sanotaan nyt vaikka niin, että se muistuttaa pahimpana päivänäkin neiti-vuosista ja on myös yksi harvoista beben hyväksymistä hajuvesistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *