Välitiloissa

Keittiö on jo hetken aikaa ennättänyt odottelemaan viimeistelyä ja jonkinlaista ratkaisua välitilaan. Projekti on viivästynyt ja tähän asti seinässä on ollut pelkkä mattamaali. Välitila toki viimeistelee keittiön, mutta toisaalta vääränlainen ratkaisu voi pahimmassa tapauksessa pilata kokonaisuuden. Välitilanlaatoitus sanan kuullessani, mieleen tulee kukikkaat boordit ja kymppilaatat kahvipannun kuvin koristeltuina. Tuo mielikuva tekee tepposet mielikuvitukselle ja helposti janoaa jotain yksinkertaista.

syyskuunkuudes_valitila_keittio

Tuota viimeisimmässä Avotakassa ollutta keraamikon kotia katsellessa, pohdin että tarvitseeko välitilan olla keittiön sievä seinäruusu? Huomaamaton ja mitään sanomaton? Kuvassa värikkäät uniikkilaatat ovat todellakin taideteos paikallaan ja tekevät yksinkertaisesta keittiöstä huomattavasti mielenkiintoisemman. No ehkä seuraavassa kodissa, nyt pitäydyn vaaleissa sävyissä.

Koska putkiremontti on koputtelemassa kulman takana jollakin laajuudella, emme nyt toteuta haavetta marmorimosaiikista tai subway-laatoituksesta marmorilaatalla. Pitkään mietimme, että ainoa ratkaisu tilaan olisi lasi. Lasi sopisi budjettiin ja putkiremontin tullen se olisi helppo siirtää ehjänä pois remontin tieltä. Marmori jäi kuitenkin kummittelemaan mieleen ja se toisi kivasti eloa muuten valkoiseen keittiöön ja onhan marmorissa materiaalina hitunen ylellisyyttä.

Marmorikuumeessa katsoimme vielä eri vaihtoehtoja lävitse ja yllättäen päädyimme Tulikiven verkkosivuille. Alunperinhän keittiön kivitasojen piti tulla juurikin Tulikiveltä ja talon kivimateriaalit ovat tämän tiimoilta tuttuja. Tulikiven mallistosta löytyi suuri Carrera-marmorilaatta, josta saisimme muutamalla laatalla helposti välitilan nurkkaukseen. Laatta voitaisi kiinnittää niin, että putkiremontin tullen laatan pystyy irrottamaan helposti ja laattaa ei tarvitse hajoittaa. Toki on mahdollista, että putkiremontin koittaessa olemme valmiit vaihtamaan keittiön ilmettä ja uusimme laatat. Sinne on vielä vuosia.

Eli nyt vaan laatta ehdokkaita mallailemaan ja sopivan harmaata laatta etsimään. Peukut pystyyn, että marmorihaave toteutuu.
Raportoin kuinka laataprojektin käy.

2 thoughts on “Välitiloissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *