Vappubrunsseja ja iloisia yllätyksiä

Letkeän raukea ja hemmottelun täyteinen vappuloma takana. Kolmipäiväinen vapaa on tuntunut ihan oikealta lomalta, kun päivät on saanut viettää rennosti hyvän ruoan ja seuran merkeissä. Kolmeen päivään on mahtunut mukaan myös mukavia yllätyksiä ja melkoisen onnistuneita huijauksia.Ensin suunniteltu ohjelma ja sitten viikonlopun yllätykset. Ehkä siellä rivien välissä on pieni yllätys myös jollekin lukijalle.

Vappuaattona grillailtiin suunnitelmien mukaisesti ystäväporukalla. Kesän ensimmäisissä grillikemuissa maisteltiin rapuvartaita avokado- ja kurkkulisukkeiden kera, vatsa täytettiin herkullisilla hampurilaisilla ja lopulta makuhermot tuuditeltiin untenmaille key lime pien saattelemana. Nyyttärihenkeen koottu kattaus oli sen verran tasokas, että kummasti se nosti odotuksia vappupäivän brunssille. Brunssille suunnistettiin Eerikinkadulle Sinneen.

Sinne on ollut syksystä asti kokeiltavien ravintoloiden listalla ja nyt vappuperinteisiin tehtiin Sinnen mentävä muutos. Aikaisemmin Sinne on tullut minulle tutuksi Porvoon ravintolan myötä. Kiitos Porvoossa nautitulle erinomaiselle illalliselle odotukset olivat melkoisen korkealla myös Helsingin osalta. Vappumenu vaikutti raikkaan keväiseltä ja menulta löytyi kaksi vaihtoehtoa niin alku- että pääruokaan. Alkuruoaksi valitsin Haugesundin silliä pikkelöityjen kasviksien ja dijonmajoneesin kera. Annos oli Sinnemäisen kaunis ja sillin höveli suola olisi tarjonnut kaivattua lohdutusta myös niille, joilla vappuaatto sujui kosteammissa merkeissä. Herraseuralainen kehui kovasti Sinnen Janne Alea ja hyvä ”päiväolut” taisikin olla makoisa match sillin kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pääruokana tarjoiltu lohi-parsa-hollandaise yhdistelmä alkaa olla omalla kohdallani wappu-perinne. Olikin kiva päästä maistelemaan Sinnen versiota tässä vappuklassikosta. Lohiparsa yhdistelmän kanssa on vaikea epäonnistua, etenkin kun lautasella on myös uusia perunoita ja hollandaise. Annos tuoksui ihanasti kesältä ja tillivoin maustamat uudet perunat maistuikin ihan Suomen suvelta. Lohi oli omaan makuun ehkä hituisen liian punainen, mutta tästä voi olla toki montaa mieltä. Omaan makuun grillattu lohi saisi olla hieman kypsempi ellei sitten ole kyseessä hitusesti pinnasta grillattu kala. Brunssi viimeisteltiin vappumunkilla jäätelön ja kahvinmakuisen creme anglaise – kastikkeen kera. Sinnelle kovasti kiitoksia rennosta tunnelmasta ja iloisesta palvelusta. Juhlapäivä toi pientä haparointi palveluun ja annosten viimeistelyyn, mutta kokonaisuus oli hyvä. Luulen, että Helsingin Sinnen ruoka ansaitsee toisen maistelukierroksen juhlapyhien ulkopuolella. Tämän setin jälkeen oli hyvä suunnata kotiin kauneusunille sulattelemaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lauantaina yllätyin positiivisesti, kun aviomies suuntasi kukonlaulun aikaan hakemaan kaupasta aamiaiseksi uunituoretta leipää ja croisantteja. Tuoreen kahvin tuoksu ja valmiiksi tehty aamiainen sai rouvan kaivautumaan ylös sängystä. Perheen aamuvirkkuna saan yleensä valmistella viikonloppuaamiaiset kaikessa rauhassa ja lukea tovin aamun Hesaria, ennen kuin herra heräilee uniltaan. Arvostin siis kovasti tätä valmiiksi tehtyä herkkuaamiaista. Ennen kuin ehdin siunailemaan juhlapyhien piristämää puolisoa, ovikello soi. Ovella seurasi lisää iloisia yllätyksiä, rakas ystävä hymyili iloisesti ja tässä vaiheessa koko aamukupletin juoni alkoi avautumaan.

Babyshowerit ovat tulleet viimeisten parin kuukauden aikana varsin tutuiksi ja nyt oli sitten vuoro juhlia meikäläisen rantapalloa. Ovella ei ollut onneksi vaippakakkua ja ystäväni ei ollut pukeutunut teeman mukaiseen pastellinsävyihin, sen sijaan hän ohjeisti pakkaamaan tavarat päivän koitosta varten. Siinä karisteltiin unenrippeet silmistä ja pakattiin tavarat päiväsaunaa varten. Matkaan haettiin vielä toinen äitikokelas ja autolastillinen ystävyksiä. Reissun kohteena oli Haikon Kartano ja sadepäivä kuluikin mitä lokoisammin kylpylän letkeissä tunnelmissa. Siinä missä kasvohoito siloitteli rypyt ja kutisti ihohuokoiset, ystävien seura rentoutti mielen – olen melkoisen onnekas, kun saan jakaa tämän elämänvaiheen ystävien kanssa. Äiti ja lapsi olivat kumpikin kovin tyytyväisiä päivän antiin. Isompi pisti pään tyytyväisenä tyynyyn ja pienempi harjoitteli voltteja sekä rummutteli innoissaan raajoillaan.

Kas näin, iloiset perheuutiset on jaettu myös blogosfäärissä. Tänä vuonna heinäkuinen kesäloma kuluu esikoisen saapumista odotellen. So happy and blessed.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *