Yöpöydällä – harsoja ja liljoja

syyskuunkuudes muurame4
syyskuunkuudes muurame9
syyskuunkuudes muurame valkoinen lilja

Yöpöytä kuuluu TV-tason kanssa niihin kalusteisiin, joiden hankinta on aiheuttanut minulle aina päänvaivaa. Kummatkin tuntuvat helposti alleviivaavan liiaksi kalusteen funktiota, sen sijaan, että sulautuisivat huomaamattomasti ympäristöönsä. Niinpä ilahduin kovasti, kun löysimme anoppilasta Muuramen vanhat yöpöydät, jotka ovat sopivan yksinkertaiset ja huomaamattomat. Ne tekevät sen, mitä yöpöydän täytyy tehdä. Uuden maalikerroksen avulla niistä tuli kuin uudet. Pihkala-blogissa oli joku aika sitten postaus teemalla yöpöytä ja Maija kannusti myös muita bloggaajia kertomaan oman yöpöytänsä aarteista.

Mitäs se yöpöytä kertoo omistajastaan? Vähän niin kuin käsilaukun sisältö, paljastaa yöpöytä sisältöineen melkoisesti hiljaista tietoa siitä, kuka nukkuu yöpöydän vierellä. Onko yöpöytä vanha lipasto, kirjahyllyn kulma tai hoitaako yöpöydän virkaa vaikkapa tuoli? Kirjoja ja tarinoita ennen nukkumaanmenoa, voiteita hemmoitteluun ja siloittamaan ihoa yön aikana, vesilasi ja kenties design-lamppu? Vai onko kaikki ylläoleva kasattu läjään sängyn viereen ilman sen erikoisempia kalusteratkaisuja?

Muuramen pöydät ovat melko suuret, ne syövät sisäänsä paljon tavaraa ja päällä on tilaa erilaisille asetelmille. Minulla on usein joku pieni kukka kaunistamassa yöpöytää, kukan virkaa voi hoitaa lenkkipolulta poimittu oksa tai isommasta kimpusta irronnut kukkanen. On kiva herätä, kun on jotain kaunista katseltavaa, etenkin kun niitä herätyksiä tulee nykyisin useampi. Lampunjalka on puolestaan löydetty Pentikin alennusmyynneistä vuosia sitten, varjostin on Riviera Maisonista.

syyskuunkuudes_muurame2
Kirjat ovat pinossa odottelemassa niitä öitä, kun neidin nukuttelun jälkeen jää energiaa lueskeluun. Minulla on usein useampikin kirja luettavana yöpöydällä. Valitsen niistä sen mikä sopii kulloiseenkin mielentilaan. Tällä kertaa luvussa pariisilaisproosaa ja kasvatusoppia. Kasvatusoppi vielä täysin koskematon, luen sen viimeistään sitten, kun tytön täysi-ikäisyyden kynnyksellä. Tämän sisustajan kohdalla yöpöytä kertoo kovasti vallitsevasta elämäntilanteesta. Tutit keräsin sivummalle, mutta laatikoista löytyy harsoja. Niitä on piiloteltu ympäri kotia, joten kiva kun niitä saa eri väreissä ja kauniisti kuvioituna.

syyskuunkuudes muurame kirjat

syyskuunkuudes muurame kynttila

syyskuunkuudes muurame kosmetiikka

Laatikosta löytyy myös osa voidearsenaalista ja sulokosmetiikasta. Estelle & Thildin vartalovoi kosteuttaa ihanasti kuivia jalkoja ja tuoksuu kevyesti. Kuivat kädet pelastaa Kiehl’sin pirtsakan tuoksuinen käsivoide. Silmäpusseja ehkäistään Patykan silmänympärysvoiteella.

Pidän vihki- ja kihlasormusta kädessä niin arkena kuin juhlana, yöksi piilotan ne Iittalan lasiseen Vitriini -laatikkoon. Nykyisin aamut saattavat tosin lähteä niin vauhdikkaasti liikkeelle, ettei sormukset ennätä matkaan mukaan ja odottavat illalla rasiassa omistajaansa.

syyskuunkuudes muurame iittala5
syyskuunkuudes muurame8
Syyskuunkuudes_muurame1
Sisustusassari köllöttää tyytyväisenä vanhempien pedissä. Vaihtelevalla menestyksellä tulokas suostuu nukkumaan myös omassa Stokken Sleepissä, joka on vielä myös meidän huoneessa. Mieluiten neiti kuitenkin uinailee vanhempien sängyssä ja omassa sängyssä nukkumista vasta harjotellaan näissä maisemissa kukkamobilea katsellen.

syyskuunkuudes muurame hay loop7

syyskuunkuudes muurame stokke6

Sellainen tarina oli tällä yöpöydällä. Jos joku blogisisar innostuu taltioimaan oman yöpöytänsä salat, linkittäkäähän tarinat kommenttikenttään.

Mukavaa viikonalkua kaverit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *